Google voice search op de iPhone [Update 2]

Door: Statenweg - 23 reacties

De mogelijkheden lijken onbegrensd wanneer je een iPhone en een stel talentvolle techneuten bij elkaar brengt. Naar verwachting komt Google vandaag met een nieuwe aanvulling op haar gratis zoeksoftware voor de iPhone: spraakherkenning.

Voice Search
De geavanceerde spraakherkenning maakt het mogelijk om verschillende soorten zoekopdrachten uit te voeren zonder ook maar een knop aan te raken. Wanneer je de iPhone aan je oor houdt klinkt een signaal en kun je beginnen met spreken. De accelerometer van de iPhone herkent automatisch wanneer je het toestel in deze positie brengt. Nadat de software je gesproken zoekopdracht heeft opgenomen, wordt het geluidsfragment verstuurt naar Google en krijg je de resultaten op je scherm. Mocht je nu toch een zoekopdracht in willen spreken zonder het toestel aan je oor te houden, dan kun je alsnog gebruik maken van de opname-toets.

Locatie
Een andere functie van de iPhone waar Google met de nieuwe software slim gebruik van weet te maken is GPS. Door je locatie aan een zoekopdracht te verbinden kan het de resultaten afstemmen op de omgeving waar jij je bevindt. Zoek je bijvoorbeeld naar een visrestaurant, dan zal het de dichtstbijzijnde resultaten tonen, inclusief reviews van andere gebruikers. Google hoopt hiermee niet alleen haar gebruikers blij te maken, maar ook meerwaarde te bieden aan haar adverteerders.

Hoewel de spraakherkenning nog niet vlekkeloos werkt, is het volgens Google accuraat genoeg voor dit doeleinde. Volgens de ontwikkelaars zal de herkenning verbeteren naarmate de software meer gebruikt wordt.

UPDATE: Tot op heden is de nieuwe versie van de software nog niet in de AppStore verschenen, ondanks de aankondiging van Google. Iets anders waar we ons zorgen over kunnen maken is dat Google onderstaande video inmiddels verwijderd heeft van YouTube en haar website. Moeten we het ergste vrezen? Volgens TechCrunch valt het allemaal wel mee en kunnen we de applicatie aanstaande maandag verwachten.

UPDATE 2: De nieuwe versie is beschikbaar! Klik hier om Google Mobile App met spraakherkenning gratis te downloaden. De update verschijnt nog niet automatisch. Het activeren van gesproken zoekopdrachten doe je in het venster ‘instellingen’ binnen de applicatie.

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  julesp

  Ziet er goed uit!

 • Profielfoto
  stel maar

  zal zeker sneller zijn met zoeken.
  ook Nederlandse ondersteuning?

 • Profielfoto
  Delars

  Een ipod touch heeft toch geen mic?

 • Profielfoto
  filenox

  @delars,
  nee je moet Apple oortjes kopen, met ingebouwde micro erin:)

 • Profielfoto
  Grisolda

  Gaaf, maar nu nog niet aanwezig.

 • Profielfoto
  ctxppc

  @OMT: De Google app hoeft niet altijd de versnellingsmeter te gebruiken. Die gebruikt de Narrow Band sensor dat aanwezig is bij de “telefoonluidsprekers”. Je weet wel, bij een gesprek kan je het scherm uitzetten door de iPhone (niet iPod touch) tegen het gezicht te houden of door dit gedeelte te bedekken. Bij de ipod touch is het wel anders. Er is nog geen Ambient Light framework in de iPhone SDK…

  Het is wel leuk, die google app maar ik ben niet geïntereseerd. ook al is het niet te verkrijgen. :(

 • Profielfoto
  sweek

  Dit is allemaal toch al jaren beschikbaar op andere telefoons zoals de Blackberries?

 • Profielfoto
  me.com

  “Naar verwachting komt Google vandaag met een nieuwe aanvulling op haar gratis zoeksoftware voor de iPhone: spraakherkenning. “

 • Profielfoto
  Statenweg

  @ctxppc:

  “An intriguing part of the overall design of the service was contributed by a Google researcher in London, who found a way to use the iPhone accelerometer — the device that senses how the phone is held — to set the software to “listen” mode when the phone is raised to the user’s ear.”

  In dit geval werkt het dus met de versnellingsmeter.

 • Profielfoto
  GForce85

  Leuke knul ook die de demo doet!

 • Profielfoto
  ISS

  En wanneer komt TomTom voor de iPhone, da’s veel handiger;)

 • Profielfoto
  NTG

  gaaf zeg:D

 • Profielfoto
  Bor

  Ik mag hem wel, die jongen. App is aan het downen.

 • Profielfoto
  iKittay

  Ja, die jongen is hot:P

 • Profielfoto
  marcin

  “Tot op heden is de nieuwe versie van de software nog niet in de AppStore verschenen, ondanks de aankondiging van Google. Iets anders waar we ons zorgen over kunnen maken is dat Google onderstaande video inmiddels verwijderd heeft van YouTube en haar website. Moeten we het ergste vrezen?”

  Dat zou heel spijtig wanneer de software niet wordt gelanceerd!

 • Profielfoto
  Yip

  owke… duurt natuurlijk weer dagen voordat het door apple’s keuring heen komt….:(

 • Profielfoto
  nl-x

  De mogelijkheden zijn welzeker begrensd. You better believe it.

 • Profielfoto
  roy
 • Profielfoto
  Sinaasappeltje

  hij is er!!!! nog niet verkrijgbaar via updates maar nieuwe gebruikers van de app die hem downloaden hebben de update!!!

 • Profielfoto
  Statenweg

  Dank je Sinaasappeltje:)

 • Profielfoto
  karf

  leuk!
  Een beetje getest maar werkt niet heel erg fijn.

 • Profielfoto
  bosevents

  werkt best alleen wel in het engels (noord amerikaans accent werkt het best volgens de site)

  Hij hoort je goed en het werkt best. Even mijn engels opvijzelen en wie weet komt hij ook in het nederlands

  TOP