File Info: gratis fileinformatie op je iPhone

Door: Koen van Tongeren - 13 reacties

Het iPhone-ontwikkelingsteam Moop.Me (dat ons eerder iNap bracht) heeft een nieuwe iPhone App uitgebracht die velen bekend in de oren zal klinken. File Info toont de actuele filekaarten van de ANWB… inderdaad, net als Verkeersinfo (€2,99), maar dan anders.

File Info kan een stuk meer dan zijn concurrent. Zo worden naast de kaarten de files ook in lijsten getoond, met extra informatie als flitspalen, tankstations, wegwerkzaamheden en het weer. Daarnaast kunnen via GPS automatisch de kaarten en informatie opgehaald worden die op dat moment voor jou relevant zijn.

Oh, and there’s one more thing:… File Info is gratis!

Volgens de makers is de File info al in augustus getoond aan de ANWB, waar men toen geen interesse bleek te hebben in applicaties die door anderen gemaakt werden. Later kwam echter Verkeersinfo waar wél mee samengewerkt werd. Dat heeft de Algemene Nederlandsche Wielrijders Bond uiteindelijk doen besluiten om ook File Info in de armen te sluiten. Gelukkig maar, want meer voor minder is altijd beter!

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Maersk

  Wauw… Dit is zeker het einde van Verkeersinfo, als de ANWB niet weer gaat zeuren… ;)

 • Profielfoto
  Helmert

  Erg toffe app! jammer dat je niet kan zoomen of op de gebruikelijke manier kan pannen. maar verder erg tof en ook een mooi logootje!

 • Profielfoto
  Anoniem

  Ik wist niet dat je via GPS kaarten en informatie kon ophalen. Wie heeft dat bedacht ?:D

 • Profielfoto
  MrAcid

  @iNanc

  Er wordt uiteraard bedoeld dat de juiste kaart getoond wordt op basis van je huidige locatie, die via GPS wordt opgehaald.

 • Profielfoto
  ikkieman

  Als Google het gewoon via de google maps activeert zou dat weer een programmaatje schelen op je iPhone.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Prima werk, die Verkeers Info van 2,99 was een aanfluiting.

 • Profielfoto
  iMartien

  Nu nog een app voor flitsinformatie (hint);)

 • Profielfoto
  GeorgeM

  @ MrAcid: Ik denk dat je iNanc sarcastische opmerking misschien niet begrepen hebt. GPS (Global Positioning System) is een systeem waarmee je met behulp van satellieten je positie kan bepalen.

  Erg nuttig, maar je kan er géén data mee versturen en de zin ‘ Daarnaast kunnen via GPS automatisch de kaarten en informatie opgehaald worden’ klopt dan ook niet.

  Maar het is een prima programma en bedankt voor het vermelden! :)

 • Profielfoto
  Jan David Hanrath

  @ Martien83:

  De flitsers kun je in File Info simpel aanzetten onder de opties. Zo ook wegwerkzaamheden en benzinepompen.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Complimenten,erg mooi,heel compleet.Ik had de andere ook gekocht,maar die is direct verwijderd.

 • Profielfoto
  arnoud

  Ik heb het zaterdag gedownload en meteen daarna van Eindhoven naar Groningen vertrokken, maar de GPS functie dacht de hele route dat ik in west-België reed, dus dat schoot in ieder geval niet op.

  De flitsers kun je wel aanzetten op de kaart, maar de verklarende tekst (waar precies, in welke richting, etc) wat wel op de ANWB site staat ontbreekt.

  Ook zou het prettig zijn als de vinkjes voor welke wegen je wilt zien onthouden zouden worden. Als je een uitgebreide selectie hebt gemaakt, en daarna heel eventjes alle wegen wilt zien, moet je daarna van voren af beginnen met alle wegen opnieuw te selecteren.

  Verder werkt het zo te zien prima. Ik heb de andere applicatie niet gekocht, want zo op het eerst oog voegde het totaal niets toe aan de Safari bookmarks die ik had naar de verschillende ANWB pagina’s, dus daar kan ik het niet mee vergelijken.

  De komende week zullen we het verder aan de tand voelen tijdens de 1250km woon-werk verkeer per week, maar de eerste indruk is goed…

 • Profielfoto
  Jolla

  @Arnoud Dank! Dit is commentaar waar we werkelijk wat aan hebben bij het ontwikkelen!

  We zijn op dit moment bezig met een functie die bij het verversen van de map ook rekening zal houden met je locatie (via GPS), op het moment wordt enkel bij het opstarten naar je locatie gekeken.

  Ik zal nadenken over je wens om de selectie van vinkjes te onthouden, en hoe dit te implementeren in de interface.

  Leuk om te melden: de eerstvolgende update zal (nog) soepeler werken. Tijdens het laden is dan alle interactie mogelijk, de applicatie start soepeler op etc. Hopelijk lukt het ook nog om een nieuwe manier van navigeren (kaarten wisselen) te implementeren.

  Graag horen we van je bevindingen om zodoende de applicatie beter te maken! Mail naar jelle [at] moop [dot] me

 • Profielfoto
  wouwout

  helaas, na een week testen toch weer de bekende Verkeersinfo teruggezet. Locaties klopten niet, ik kreeg kaarten door elkaar heen…