Doet YouTube wat Apple niet kan?

Door: Lucas Raggers - 11 reacties

In april 2007 beloofde Apple executive Pascal Cagni dat er datzelfde jaar nog films verkocht zouden worden in de Europese iTunes Store. Het is nu november 2008, maar films kopen of huren is nog steeds onmogelijk.

YouTube biedt misschien soelaas. Naar het schijnt sluit YouTube een deal met Metro Goldwyn Mayer om films te vertonen op YouTube. De serie ‘American Gladiators’. Daarnaast is het de bedoeling om volledige speelfilms op YouTube beschikbaar te stellen in een poging nog meer advertentieinkomsten te genereren.

Komen we terug bij Apple mannetje Pascal Cagni. Hij beloofde begin 2007 namelijk nog iets. Een Apple Store in Parijs “at some point”. Kunnen we hieruit leren dat Apple haar beloftes maar moeilijk nakomt?

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Delars

  Gaat youtube die films dan gratis aanbieden? Want dan is het toch geen concurentie voor Apple.

 • Profielfoto
  Tinfang Warble

  Europa wordt door Apple nog steeds wat stiefmoederlijk behandelt.

 • Profielfoto
  Yapl

  In dit artikel(tje) worden wel al snel dingen geinsinueerd die niet waar zijn. Dat Nederland geen films in de iTunes Store heeft, betekend niet dat dit door heel Europa geld. Duitsland en Engeland hebben bijvoorbeeld wel films/tv series.
  Voorderest, films op Youtube hebben toch niet de HD kwaliteit van series in de iTunes Store.

 • Profielfoto
  Esquare

  Nog een nuance: “MGM is de eerste maatschappij die een deel van zijn materiaal nu legaal op Youtube aanbiedt. Net als bij Hulu is het materiaal vooralsnog echter alleen toegankelijk voor internetgebruikers in de Verenigde Staten.” (Nu.nl)

  Dus zelfs geen soelaas….

 • Profielfoto
  Roelof Roos

  De platen- en film-maatschappijen vinden Apple veels te machtig. Ze willen zelf meer macht zodat ze zelf de prijzen kunnen bepalen. Onder die omstandigheden gaat er natuurlijk nooit meer iets als eerste naar Apple. Nee, stuur het naar Amazon, Netflix en nu ook YouTube, in het hoop dat die iets van het marktaandeel van Apple afknabbelen.

 • Profielfoto
  Lexis

  Als je hotspot shield installeert denkt iedere site dat je amerikaan bent. Net als Hulu.com waar je ook alles kan kijken door deze toooool.

  Zeg maar dankjewel.

  Edit: Getest, en helaas is Youtube slimmer dan Hulu.com.

  Dus gebruik t maar voor hulu.com of joost oid.

 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  een quantum of solace:P

 • Profielfoto
  deSpaanseRente

  Uhm.
  Youtube-kwaliteit is nu niet meteen om naar huis te schrijven
  om nu in die lage kwaliteit een langspeelfilm te gaan bekijken ???

 • Profielfoto
  Jor1

  jaah hoor… natuurlijk.. lekker naar een 4:3 blokje turen in droevige kwaliteit… geen vergelijking natuurlijk met de kwaliteit van iTunes films!

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Boeien wie wil er nou films van Apple? Laat staan TV-series. Die kan je ook op andere manieren krijgen;).

 • Profielfoto
  wimbers

  ik begrijp niet waarom de bijna gestorven videoketens zoals videoland niet met een netflix achtige constructie komen.

  Funest voor europa is de hoeveelheid verschillende wetgevingen natuurlijk. het afzetgebied voor nieuwe ontwikkelingen is zo ontzettend klein dat we per definitie achterlopen op de VS, waar de ROI op een nieuwe ontwikkeling veel sneller is.

  ik zou dolgraag een samenwerking zien waarbij videoland binnen itunes en iedere kabelaar in nederland haar filmaanbod aanbiedt. ik garandeer je dat daar veel meer mee te verdienen valt dan met de uitstervende DVD markt en de misshien kleine opleving van Blu-ray (waarschijnlijk ook weer klaar over een jaar of 5)