Robert de Groot
Robert de Groot Nieuws 19 november 2008

Core 2 Quad processor in iMac per januari?

Er verschijnt weer nieuws aan de horizon, want Intel heeft namelijk te kennen gegeven vanaf mid-januari met Intel Core 2 Quad processors op de markt te komen. Hoewel de naam niet echt lekker bekt, is het toch iets moois om naar uit te kijken. Met zo’n quad-core draait Windows Vista immers ook lekker onder Boot Camp. Volgens de bron komen er een 2,33GHz versie met 4MB L2 cache, een 2,66GHz versie met 6MB L2 cache en een 2,83GHz met maar liefst 12MB L2 cache. Het energieverbruik ligt wederom lager dan voorheen en zakt van 95 Watt naar 65 Watt.

Aangezien Apple normaliter voorloper is met het toepassen van nieuwe Intel processors werd de eventuele link met een iMac snel gemaakt door Electronista. Enig nadeel is dat de iMac tot nog toe de mobiele versies van de Core Duo en Core 2 Duo voorzien was en deze nieuwe Quad-core processors zijn volledige desktop versies.

De Wet van Moore lijkt niet te stoppen.

Reageer op artikel:
Core 2 Quad processor in iMac per januari?
Sluiten