City of Heroes naar de Mac

Door: Koen van Tongeren - 10 reacties

De game fans op OMT weten het al sinds donderdag, maar voor wie het gemist heeft: gameontwikkelaar NCSoft heeft aangekondigd een Mac versie uit te brengen van het populaire spel City of Heroes. In dit grote online RPG (Role Playing Game) ontwerp je je eigen superheld of slechterik om vervolgens in groepen tegen elkaar ten strijde te gaan.

Voor de Mac versie van CoH wordt gebruik gemaakt van Transgaming’s ‘Cider’. Deze technologie kan commando’s in Windows programmatuur omzetten naar commando’s die (Intel) Mac OS X begrijpt. Hierdoor kunnen nieuwe releases en updates eenvoudig tegelijkertijd voor Windows en Mac uitgebracht worden.

Wanneer City of Heroes uit komt is nog niet bekend. Wel durft NCSoft het aan om te beloven dat het spel nog dit najaar in een publieke beta uitkomt en nog voor de kerst in de winkel zal liggen.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Bor

  Jeej!

 • Profielfoto
  Ericnik

  Ik heb niks met superhelden, slechterikken Ć²f groepen…;-)

 • Profielfoto
  Marthais

  jammer dat er een monthly fee aan verbonden zit:(

 • Profielfoto
  sanius

  Lekker laat en het is niet echt een leuk spel te noemen, de community is dood en het is sterk verouderd.

  Kortom, who cares.

  Als je wilt gamen, koop dan een console, gamen op PC of Mac is niks.

 • Profielfoto
  iDave

  Kan me nog wel het stripje herinneren wat op de achterkant van het boekje stond in de win versie…

  Werd er heel erg scheef naar de vraag gekeken of het ook op de mac uit kwam:p

 • Profielfoto
  Aeno

  Jammer dat het ā‚¬11,74 per maand is….:(

 • Profielfoto
  Maverick9898

  @sanius:
  ligt eraan wat voor games. Een Real Time Strategy is egt kut op een console.

  Voor de rest vind ik het allemaal niet zo leuk. Behalve sommige RTS zijn leuk maar voor de rest:P.

 • Profielfoto
  Yzay

  @sanius:

  Sorry, maar wat je zegt is echt absolute onzin.
  Ik speel dit spel al 4 jaar en de (US) community is verre van dood.

 • Profielfoto
  sanius

  @Maverick9898

  Er zijn RTS games die speciaal ontwikkelt zijn voor de console en die schijnen erg lekker te spelen (ik zou het niet weten want ik speel nooit RTS’s)

  Wat ik bedoelde te zeggen was; het gedoe om een spel te laten werken op een PC is erg klote. Je moet eerst anderhalf uur installeren, twee uur updates downloaden om erachter te komen dat je PC van een jaar oud toch te traag is om het fatsoenlijk te kunnen spelen.
  Nu heb ik nog nooit op de Mac gegamed (omdat mijn eerste Mac mijn huidige MacBook is) dus weet ik niet of dit ook geldt voor de Mac.
  Wat ik wel weet is dat gamen op de console dit soort frustraties niet heeft en imo superieur is qua gebruiksgemak. De enige reden waarom ik op een PC zou gaan spelen is het feit dat spellen er mooier uit kunnen zien (mits je een PC hebt die 3000 euro kost).

  Als je een spel graag wilt spelen koop je daar het beste platform voor. De Mac is niet echt een serieus game-platform te noemen dus heb ik er ook geen gekocht om spellen op te doen, maar om ermee te werken.

  City of Heroes is een kutspel, dus snap ik niet waarom onemorething.nl hier aandacht aan besteed heeft.

  @Yzay
  dude, waarvoor speel je 4 jaar oude schijtspellen nog? Er zijn veel betere titels te bedenken om je tijd aan te besteden en er komen eind dit jaar nog veel meer interessante titels aan.

 • Profielfoto
  Yzay

  @sanius
  JIJ vind het misschien een “kut spel” (wat een taal gebruik zeg, echt ghetto) maar dat betekent niet dat anderen dat ook vinden. Ik speel dit “schijt spel” (weer die nette taal, jeetje) al 4 jaar omdat ik het een geweldig spel vind. Genoeg reden, toch?