Artcoustic Superstar: die andere iPod speaker

Door: Jan David Hanrath - 14 reacties

Onder het motto acroniemen zijn lekker en het geluid kan altijd beter heeft het Deense Artcoustic een Suburb Unique Performance Extraordinary Real Sonic True Absolute Revolutionary iPod dock ontworpen, kortweg Superstar.

Het is een high-end audio systeem, dat bestaat uit één speaker. Het ziet er niet alleen uit als een plaatje, maar volgens tipgever en OMT-lid Gène klinkt het ook als een volwaardig stereo systeem.

Het apparaat is niet te verwarren met die andere eenzame speaker: De Geneva XL, waarover we eerder schreven. Waar de Geneva op een voet staat en bijna 40 centimeter diep is, hang je de 13 centimeter diepe Superstar gewoon als een schilderij aan de muur.

De Superstar vult met z’n geluid in z’n eentje met gemak je woon- of slaapkamer, maar volgens de makers deinst het apparaat ook niet terug voor bars, restaurants, fitnessscholen of vergaderzalen. Dit komt door de 2x 150 watt versterker, door de in eigen huis ontwikkelde subwoofer én doordat je meerdere Superstars kunt koppelen.

Het apparaat beschikt over een RCA Line ingang, een op B&O apparatuur voorbereide DIN ingang (het blijven immers Denen) en een iPod compatible USB poort. Het volume van deze ingangen is regelbaar en de Superstar heeft een automatische aan/uit functie. Je Apple iPod dock en Apple remote maken systeem compleet. De Superstar is compatible met je iPod, iPhone of Airport Express maar daarnaast ook met systemen van Sqeezebox, Sonos, Bose en Bang & Olufsen.

Mocht het frontje (dat standaard in acht kleuren leverbaar is) je vervelen kan je uit een breed aanbod van Artwork screens kiezen, of je eigen afbeelding op doek laten drukken. De prijzen van de Superstar zijn nog niet bekend.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  mblokhuis

  Deze zou perfect voor mij zijn, i.c.m. een AirPort express. Als ik ze in verschillende kamers in huis zou hangen en de muziek streamen vanaf mijn MacPro, met de iPhone als remote.

  Maar ik neem aan dat zo’n geintje een heleboel geld gaat kosten, en dat eentje al veel te duur voor mij is.

  Ach ja dromen over dit soort dingen brengt ook altijd veel plezier met zich mee!

 • Profielfoto
  Julian Gijsen

  Bruut ding, benieuwd naar de prijzen!

 • Profielfoto
  tim1

  hi end geluid krijg je toch nooit als je bronmateriaal van een ipod komt

 • Profielfoto
  LEXY

  Herken ik daar Cassius Marcellus Clay alias Muhammad Ali alias The Greatest of Louisville Lip…?!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  ik vind ‘m niet mooi

 • Profielfoto
  DouweM

  MacAanZee;
  Het ding zelf niet echt nee… Maar het leuke is dat je er fotos overheen kunt ‘plakken’, zodat het gewoon een schilderij lijkt;)

 • Profielfoto
  PowerMac

  @ DouweM: Volgens mij kun je over elke speaker een foto plakke…

 • Profielfoto
  Julian Gijsen

  1700 pond! laat maar weer zitten :p

 • Profielfoto
  iMike

  je kunt idd een foto, of schilderij erin zetten. Moet je maar is op de site kijken in de brochure. Die dingen zien er echt super dik uit. Ik vind ze nog het mooist zonder iets eroverheen.

 • Profielfoto
  NTG

  prachtig! naast Apple zijn er blijkbaar nog andere die mooie aperaten kunnen maken

 • Profielfoto
  beckie

  Size (doesn’t always) matter voor high-end audio. Kreeg zojuist de FoxL binnen van Soundmatters. Een klein maar fijn pakketje audio ontwikkelt door een NASA engineer. Stuur een mailtje naar Dahl Audio en je hebt het binnen een paar dagen in huis.

  http://www.soundmatters.com/foxl

  http://www.dahlaudio.com

  En voor 140,- euro heb je nog geld genoeg over voor een gewoon wanddoek.

 • Profielfoto
  tim1

  @ beckie ‘ontwikkelt door een NASA engineer’ …dus? lol

 • Profielfoto
  iAgree

  als iets voorbereid is op B&O apparatuur kun je jezelf altijd voorbereiden op diep in de buidel tasten, en voor dat geld zijn er zeker setjes te vinden die v eel beter klinken ,alleen dan niet voor bereid op B&O ;-).