Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Accessoires 23 november 2008

Artcoustic Superstar: die andere iPod speaker

Onder het motto acroniemen zijn lekker en het geluid kan altijd beter heeft het Deense Artcoustic een Suburb Unique Performance Extraordinary Real Sonic True Absolute Revolutionary iPod dock ontworpen, kortweg Superstar.

Het is een high-end audio systeem, dat bestaat uit één speaker. Het ziet er niet alleen uit als een plaatje, maar volgens tipgever en OMT-lid Gène klinkt het ook als een volwaardig stereo systeem.

Het apparaat is niet te verwarren met die andere eenzame speaker: De Geneva XL, waarover we eerder schreven. Waar de Geneva op een voet staat en bijna 40 centimeter diep is, hang je de 13 centimeter diepe Superstar gewoon als een schilderij aan de muur.

De Superstar vult met z’n geluid in z’n eentje met gemak je woon- of slaapkamer, maar volgens de makers deinst het apparaat ook niet terug voor bars, restaurants, fitnessscholen of vergaderzalen. Dit komt door de 2x 150 watt versterker, door de in eigen huis ontwikkelde subwoofer én doordat je meerdere Superstars kunt koppelen.

Het apparaat beschikt over een RCA Line ingang, een op B&O apparatuur voorbereide DIN ingang (het blijven immers Denen) en een iPod compatible USB poort. Het volume van deze ingangen is regelbaar en de Superstar heeft een automatische aan/uit functie. Je Apple iPod dock en Apple remote maken systeem compleet. De Superstar is compatible met je iPod, iPhone of Airport Express maar daarnaast ook met systemen van Sqeezebox, Sonos, Bose en Bang & Olufsen.

Mocht het frontje (dat standaard in acht kleuren leverbaar is) je vervelen kan je uit een breed aanbod van Artwork screens kiezen, of je eigen afbeelding op doek laten drukken. De prijzen van de Superstar zijn nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Artcoustic Superstar: die andere iPod speaker
Sluiten