Anoniem
Anoniem Nieuws 5 november 2008

Apple tips op Appletips

Voor wie niet altijd goed om zich heen kijkt lijkt het Nederlandse Applewereldje te bestaan uit vier, hooguit vijf websites waar geschreven wordt over Apple in al haar facetten. Bij de één lees je wat meer over de cijfers, de ander besteedt wat meer aandacht aan vormgeving en als je van gadgets houdt, dan is je-weet-wel een leuke site.

Wil je wat dieper op de zaken ingaan en soms verrassende features uit je Mac halen, dan is Appletips een aanrader. Terminal commando’s, handige programmaatjes en meer zaken die niet zo voor de hand liggen, uitgelegd in begrijpelijk Nederlands.

Initiatiefnemer van Appletips is Richard IJzermans. Overdag is hij werkzaam in netwerkautomatisering en -beveiliging, in zijn vrije tijd zoekt hij naar leuke weetjes en handigheidjes die hij publiceert op zijn website. Daarnaast schrijft hij ook regelmatig voor iPhoneclub.

Op de vraag vanuit welke drijfveer hij zijn site is gestart antwoordt hij: “Ik ben begonnen met AppleTips omdat er nog geen specifieke Nederlandse “tips” website was. Behalve tips, tweaks, mods en truuks besteden we ook aandacht aan handige “freeware” programma’s die het leven op met Mac nog eenvoudiger maken dan dat het al is.”

Wil je verborgen applicaties een transparant dock-icoon geven, je video-RAM resetten of Time Machine gebruiken met een Windows server? Een kijkje nemen is zeker de moeite waard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple tips op Appletips
Sluiten