Apple tips op Appletips

10 reacties

Voor wie niet altijd goed om zich heen kijkt lijkt het Nederlandse Applewereldje te bestaan uit vier, hooguit vijf websites waar geschreven wordt over Apple in al haar facetten. Bij de één lees je wat meer over de cijfers, de ander besteedt wat meer aandacht aan vormgeving en als je van gadgets houdt, dan is je-weet-wel een leuke site.

Wil je wat dieper op de zaken ingaan en soms verrassende features uit je Mac halen, dan is Appletips een aanrader. Terminal commando’s, handige programmaatjes en meer zaken die niet zo voor de hand liggen, uitgelegd in begrijpelijk Nederlands.

Initiatiefnemer van Appletips is Richard IJzermans. Overdag is hij werkzaam in netwerkautomatisering en -beveiliging, in zijn vrije tijd zoekt hij naar leuke weetjes en handigheidjes die hij publiceert op zijn website. Daarnaast schrijft hij ook regelmatig voor iPhoneclub.

Op de vraag vanuit welke drijfveer hij zijn site is gestart antwoordt hij: “Ik ben begonnen met AppleTips omdat er nog geen specifieke Nederlandse “tips” website was. Behalve tips, tweaks, mods en truuks besteden we ook aandacht aan handige “freeware” programma’s die het leven op met Mac nog eenvoudiger maken dan dat het al is.”

Wil je verborgen applicaties een transparant dock-icoon geven, je video-RAM resetten of Time Machine gebruiken met een Windows server? Een kijkje nemen is zeker de moeite waard.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  lektroluver

  Inderdaad handig :)

  Yes, de eerste!!:D

 • Profielfoto
  Lucas

  Drop shadows en uitlijning a go-go!

 • Profielfoto
  casperrrrrrr

  Net zo’n soort site:

  http://www.usingmac.com

 • Profielfoto
  Yeti

  Dit is echt een handige site, vooral omdat ik binnenkort ga switchen, en ik helemaal leip ben van plug-ins:p

 • Profielfoto
  Falc

  Toevallig was ik laatst op Schiphol en las ik een Apple blad waar ook dit soort dingen in behandeld werden. Dit waren alleen 200 tips geloof ik ter ere van het zoveel jaar bestaan van het blad. Misschien dat er hier een overlapping in zit? :p

  Moet wel zeggen dat er geinige dingen tussen staan hoor;-)

 • Profielfoto
  Pixelpusher

  Alleen werkt bij mij de transparante iconen voor verborgen applicaties niet. Echt jammer!

 • Profielfoto
  double-D

  @Emiel janson. Je kan ook het programma Docker downloaden.

 • Profielfoto
  Bor

  Vermoedelijk zit de helft al in secrets, maar toch, DANK. Er zit vast nog wat leuks tussen.

 • Profielfoto
  Ben271185

  Of gewoon TinkerTool downloaden …

 • Profielfoto
  Vai Martino Vai

  de podcast van apple quick tips is ook wel leuk. geeft ook tips, alleen kan je daarin uiteraard niet zoeken.