Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 23 november 2008

Apple geeft bijna half miljard uit aan reclame

De laatste campagne van Microsoft kostte maar liefst 300 miljoen dollar. Hoongelach viel Microsoft ten deel. Zoveel geld, zo weinig resultaat. Maar ook Apple kan er wat van, zo blijkt nu.

Van de United States Securities and Exchange Commission moeten bedrijven namelijk de nodige financiele gegevens openbaar maken. Uit deze gegevens blijkt dat Apple in 2008 maar liefst 486 miljoen dollar spendeerde aan reclame. En dat is maar liefst 13% van alle uitgaven. In 2006 waren de reclame-uitgaven nog 338 miljoen dollar. Het aan de man brengen van de iPhone zal ongetwijfeld een flinke duit gekost hebben.

Wie zich deze zondagavond mocht vervelen, kan zich buigen over de nodige financiele cijfers en triviale weetjes. Wist jij bijvoorbeeld dat Tony Fadell en Scott Forstall de jongste Executives zijn met slechts 39 jaar?

Reageer op artikel:
Apple geeft bijna half miljard uit aan reclame
Sluiten