Statenweg
Statenweg Nieuws 4 november 2008
Leestijd: 1 minuut

Apple en Psystar ontmoeten elkaar alsnog in rechtszaal

Eerder leek Apple ervoor gekozen te hebben het conflict met computerbouwer Psystar buiten de rechtszaal om op te lossen. Nu blijkt dat zij beiden de rechter gevraagd hebben om een planning goed te keuren voor een rechtsgang in de loop van volgend jaar.

Psystar zet zogenaamde Open Computers op de markt waarop het besturingssysteem van Apple geïnstalleerd kan worden. Apple staat het niet toe dat Mac OS X gedraaid wordt op andere computers dan een Mac. Het bedrijf heeft Psystar daarom in juli aangeklaagd wegens het schenden van auteursrechten en licentieovereenkomsten. Onlangs bracht Psystar een nieuw model op de markt.

Wie wil weten hoe het afloopt met Psystar moet nog even geduld hebben. Volgens het voorgestelde plan doet de rechter pas op 9 november 2009 een uitspraak in de zaak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple en Psystar ontmoeten elkaar alsnog in rechtszaal
Sluiten