Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 17 oktober 2008

Zo moeilijk is Blu-Ray niet

A bag of hurt (vrij vertaald: een zak vol narigheid), zo noemde Steve Jobs de integratie van Blu-Ray DVD drives in computers. Het bedrijf Amex laat nu zien dat Steve zich op dit punt wellicht een tikkeltje aanstelt door een draagbare Blu-Ray speler en brander uit te brengen.

Voor $ 289,- (speler) of $ 389,- (brander) ben je de eigenaar van een “Portable Super Multi Drive”, een naam die bij menig TelSel product niet zou misstaan. Het ding is zelf gelukkig stijlvoller: een zwart/wit doosje dat erg lijkt op de externe DVD drive voor de MacBook Air. De drive heeft genoeg aan één USB poort voor data en stroom.

Één waarschuwing vooraf: Amex mag met de Portable Super Multi Drive dan bewezen hebben dat Blu Ray op de Mac helemaal niet zo moeilijk is, de ondersteuning voor Blu-Ray in Mac OS X is nog steeds niet aanwezig waardoor je aangewezen bent op third-party software om je Blu-Ray schijfjes te lezen en te schrijven.

Reageer op artikel:
Zo moeilijk is Blu-Ray niet
Sluiten