Windows Mobile op iPhone is hoax

Door: Lucas Raggers - 16 reacties

Het was té mooi om waar te zijn. Nou ja, laten we zeggen dat het als proof of concept erg cool zou zijn geweest. Hoe het ook zij, het bericht van vanochtend dat een Noorse puber het voor elkaar had gekregen om Windows Mobile op de iPhone werkend te krijgen, is onjuist. We hebben hier te maken met een publiciteitsstunt.

In ruil voor aandacht creëerde het bedrijf Sonic Emotions de fake beurs myPhone 2008. Op de bijbehorende website werd verslag gedaan van de beurs. Zo zien we een Debora Wilson de Food Analyzer demonstreren op een iPhone, Amy Brooks weet de iPhone als een metaaldetector te gebruiken en onze Finse held weet Windows Mobile te draaien op de iPhone.

Helaas, pindakaas. We zijn gefopt.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  iJeroen

  Hè wat flauw.. Jammer. :(

 • Profielfoto
  NTG

  het was IDD te mooi om waar te zijn, maar kom op, nu moet er vast wel iemand zijn die na het lezen van dit bericht als een razende begonnen is met programmeren om dit toch te realiseren:)

 • Profielfoto
  Kobes

  “There are girlfriends in Norway, but they program too”. Briljant!

 • Profielfoto
  WaZoo

  Gelukkig maar, want welke idioot gaat er nou heel veel tijd en energie investeren om een compleet gedegenereerd OS op een iPhone te plaatsen, terwijl diezelfde iPhone juist zo lekker werkt omdat datzelfde OS er nou net NIET op staat! ???

 • Profielfoto
  Toinef

  toch zou het een leuk idee zijn om wm via bootcamp op je iphone te kunne zetten.
  Overigens heeft de iphone wel de specs voor os x tiger.

 • Profielfoto
  Rickje

  Hoezo “Helaas pindakaas” ?!?!?!?!

  Gelukkig juist! Dat kolere windhoos niet op mijn iPhone!

 • Profielfoto
  filenox

  Toch mooi gedaan, leek net echt:)

 • Profielfoto
  Pieterr

  iBuntu schijnt al wel te draaien op de iPhone.

 • Profielfoto
  sven-

  Haha, juist! Rickje snapt het :D

 • Profielfoto
  Henriboersema

  te mooi om waar te zijn???????waarom zou je die instabiele, trage windhoos mobile, op een iphone willen hebben?

 • Profielfoto
  Planeten Paultje

  Ik heb vandaag van de baas een nieuwe HP iPaq mobi in bruikleen gekregen. De hardware ziet er werkelijk wel aardig uit, al is het geen iPhone. Maar er blijkt windhoos-m op te zitten; wat een draak is dat! Tijdens de configuratieprocedure springen allerlei popups tevoorschijn met foutmeldingen, de een nog cryptischer dan de andere, zonder de mogelijkheid om de problemen waar ze kennelijk op slaan op te lossen. En iedere keer werd de configuratie procedure voortijdig afgekapt, zodat ik weer opnieuw moest beginnen. Helpdesk dus. Meteen call forwarding ingesteld zodat iPaq op een rustig plekje kan gaan liggen vegeteren.

 • Profielfoto
  defores

  @Paultje

  Daarom ligt mijn MDA nu ook al een jaar te stoffen … vreselijk onding dankzij WM.

  De enige mobiel ik tevreden over was met WM was de eerste smartphone van orange SPV c500 die was lekker simpel en werkte goed, maar die MDA wat een gekloot was dat met telkens via taakbeheer de Applicaties werkelijk af te sluiten … never again!

 • Profielfoto
  Rolf

  nou, dan ga ik ook effe lekker vloeken in de kerk:

  Heb naast mijn iPhone (1e gen) via mijn KPN abootje een Nokia E71. Het huidige Nokia topmodel, op die uitklapbare baksteen na dus. Die E71 heeft exact dezelfde afmetingen als mijn iPhone (went erg snel dus), en gelukkig GEEN windows mobile, maar Symbian S60. En sinds enkele dagen ook het gratis (tot nu toe) Nokia push-mail systeem, nu uitgebreid naar 6 email accounts.

  Ik blijf de iPhone lekkerder vinden (echt waar!), maar Symbian/Nokia is wel een lekkere tweede !

 • Profielfoto
  recoiller

  Sorry hoor maar ik vind het behoorlijk opzichtig dat de hele site nep is. Niet minder creatief natuurlijk en best goed aangepakt, maar overduidelijk fake. Mensen die bij die hoofdtelefoon klappen terwijl ze het niet eens horen. Een foodprogramma dat je voedsel herkent en daar zelfs calorien aan koppelt?
  En natuurlijk, waarom zou iemand WM willen draaien op een iPhone. Het zou geloofwaardiger en beter zijn als iemand het iPhone OS op een WM-mobieltje aan de praat zou hebben gekregen.. “Here you go, an ‘iPhone’ with 3 Mp camera.

 • Profielfoto
  Justus

  1 april valt vroeg dit jaar

 • Profielfoto
  Rezpack

  duh