Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 27 oktober 2008
Leestijd: 1 minuut

Voor wie 2D niet genoeg is: Google Earth voor iPhone

Google trakteert bezitters van een iPhone of iPod touch op een nieuwe gratis applicatie. De bollebozen uit Mountain View zijn er in geslaagd om een versie van Google Earth te bouwen voor het mobiele OS van Apple.

Google Earth voor iPhone/iPod touch bevat veel kenmerken van z’n grote broer. Je kan in 3D over de wereld navigeren en Wikipedia of Panoramio overlays bekijken. Door gebruik te maken van de bewegingssensor kan je de kijkhoek beïnvloeden door je iPhone/iPod touch te kantelen en dankzij GPS in de iPhone kan Google earth altijd vertellen waar je zelf rondloopt op moeder aarde.

De bewegingen zijn nog wat schokkerig en er blijven nog genoeg functies te wensen over (straatnamen, 3D gebouwen, YouTube overlays etc.) maar met deze eerste versie van Google Earth heeft Google een entree gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.