Statenweg
Statenweg Nieuws 24 oktober 2008
Leestijd: 1 minuut

Vals gerucht ziekenhuisopname Steve Jobs geplaatst door tiener

Begin deze maand schoot het aandeel Apple met 5,4% onderuit na de verspreiding van een vals gerucht dat Steve Jobs in het ziekenhuis zou zijn opgenomen na hartklachten. Het bericht verscheen als eerste op iReport, een website voor burgerjournalistiek van CNN. Nadat Apple het gerucht ontkende herstelde het aandeel zich enigszins. De Amerikaanse beursautoriteit SEC kondigde aan onderzoek te doen naar het incident, omdat het mogelijk als doel had de prijs van het aandeel opzettelijk te beïnvloeden.

Bronnen binnen de US Securities and Exchange Commission die zich niet bekend willen maken omdat het onderzoek nog loopt verklaren tegenover Bloomberg dat de melding op iReport het werk was van een achttienjarige. De beurswaakhond doet momenteel verder onderzoek naar de motieven van de tiener. Er zijn geen bewijzen gevonden dat de hij financieel voordeel behaald heeft bij het incident.

CNN heeft aangegeven dat het de procedure voor het plaatsen van berichten op iReport niet zal herzien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.