Vals gerucht ziekenhuisopname Steve Jobs geplaatst door tiener

Door: Statenweg - 7 reacties

Begin deze maand schoot het aandeel Apple met 5,4% onderuit na de verspreiding van een vals gerucht dat Steve Jobs in het ziekenhuis zou zijn opgenomen na hartklachten. Het bericht verscheen als eerste op iReport, een website voor burgerjournalistiek van CNN. Nadat Apple het gerucht ontkende herstelde het aandeel zich enigszins. De Amerikaanse beursautoriteit SEC kondigde aan onderzoek te doen naar het incident, omdat het mogelijk als doel had de prijs van het aandeel opzettelijk te beïnvloeden.

Bronnen binnen de US Securities and Exchange Commission die zich niet bekend willen maken omdat het onderzoek nog loopt verklaren tegenover Bloomberg dat de melding op iReport het werk was van een achttienjarige. De beurswaakhond doet momenteel verder onderzoek naar de motieven van de tiener. Er zijn geen bewijzen gevonden dat de hij financieel voordeel behaald heeft bij het incident.

CNN heeft aangegeven dat het de procedure voor het plaatsen van berichten op iReport niet zal herzien.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Yip

  Haha, wat grappig:p

 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  Gevaarlijk, dat iedereen zo het aandeel van een bedrijf omlaag kan halen door maar wat te roepen.

  De economie is stom.

 • Profielfoto
  jeroenth

  haha best lache dat het zo kan ja
  :p

 • Profielfoto
  espaan

  Zo zie je maar weer wat een gel*l die aandelen markt is. Heeft geen enkele binding met realiteit meer.

 • Profielfoto
  athens

  Walgelijk

 • Profielfoto
  WaZoo

  Eens met ‘espaan’, het is een opportune paniekmarkt geworden. En als CNN na dit ‘incident’ de regels niet strakker aantrekt wordt het helemaal een zooitje, tenzij alles duidelijk met een korrel zout moet worden gelezen, iets als iGossip:)

  Want zo’n achtienjarig jochie kan ook net zo goed een ‘front’ wezen, wie weet…

 • Profielfoto
  Powerfull

  Steve Jobs is zojuist overleden!

  hmz.. aandelen zijn nog niet gedaald, moet toch wat verkeerd doen