Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 15 oktober 2008

Special Event krijgt voldoende – laptops duur

Gisteren peilden we direct na de keynote wat OMT’ers vonden van de productpresentatie in San Francisco. Precies 450 mensen vulden de enquête in. Wat is de algemene indruk van het special event? Wat vind je van de prijs van de MacBooks en ga je nu ook één van de nieuwe producten kopen?

Algemene indruk
De keynote in het algemeen werd positief beoordeeld. Gemiddeld kreeg Steve Jobs een 7.1 voor zijn presentatie. Slechts 9% gaf een onvoldoende.

Verwachting
Nog nooit zijn er zoveel geruchten geweest voorafgaand aan het special event. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen. Een van de verwachtingen was de introductie van een goedkope en kleine laptop om te concurreren met de eeePC. 45% had hierop gerekend en moest dus teleurgesteld worden. Daarnaast had 6% gerekend op een update van de Mac mini.

Lees verder voor de meningen over de prijzen van de nieuwe producten.

Goedkoop is duurkoop?
Vooraf werd er door analisten flink gespeculeerd over de prijzen van de laptops. Verwacht werd dat Apple laptops onder de 1000 dollar ging verkopen. Precies 60% van de OMT’ers vindt de prijzen van de nieuwe MacBooks niet goedkoop, maar zeker ook niet duur. Maar liefst 32% vind de MacBooks wel te duur.

Ook het Cinema Display wordt niet goedkoop gevonden. Maar liefst 41% vindt de nieuwe accessoire voor de MacBook te duur.

Kopen kopen kopen…
Tot slot vroegen we of je een van de nieuwe producten gaat kopen. 58% koopt niks, 10% koopt het nieuwe Cinema Display, maar liefst 22% koopt de nieuwe MacBook en 15% gaat een nieuwe MacBook Pro kopen.

Reageer op artikel:
Special Event krijgt voldoende – laptops duur
Sluiten