Pimp your spaces

Door: Anoniem - 16 reacties

Virtue Desktops bood de Mac gebruiker met een ruimteprobleem een aardige oplossing om diverse programma’s georganiseerd naast elkaar te draaien. Je maakte gewoon 4, 6, 8 of meer virtuele desktops aan, en wees een eigen desktop toe aan iedere afzonderlijke applicatie.

Met de komst van Leopard was Virtue Desktops ten dode opgeschreven. Spaces bood hetzelfde, maar dan als onderdeel van het OS. Geen gedoe meer met extra plug-ins en add-ons. Spaces is lean & clean. Voor sommigen iets te clean. Daarom is er nu Hyperspaces.


Hyperspaces is een initiatief van Tony Arnold. Hij was niet zo gelukkig met Spaces omdat hij wat features miste. Er kan geen naam worden toegekend aan de afzonderlijke spaces, iets dat met Virtue Desktops wel kon. En een eigen desktop-achtergrond per space is ook niet mogelijk. Twee zaken die wellicht behulpzaam kunnen zijn bij het navigeren tussen de verschillende omgevingen. Je zou tenslotte makkelijk kunnen verdwalen tussen al die virtuele bureaubladen.

Met Hyperspaces zijn die mogelijkheden er wel. Eigen wallpaper per space, eigen naam, een label in beeld met de betreffende naam, shortcuts om in Ă©Ă©n keer van space 1 naar space 5 te gaan zonder via 2, 3 en 4 te moeten, en meer. De eerste berichten her en der op het Net zijn dubbel. Fraaie mogelijkheden maar het vreet wel geheugen. Nou lijkt ons dat niet echt een bezwaar in een tijdperk waarin 2GB RAM toch wel een minimum eis lijkt te worden, maar we kunnen ons vergissen natuurlijk.

Download meteen de gratis preview versie of koop Hyperspaces voor $12,95. En laat ons vooral weten hoe het bevalt.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  Job Versloot

  Zoiets zou ik nou nooit kopen….

 • Profielfoto
  danielpunt

  Sneltoetsen zijn ook gewoon mogelijk in Spaces.:)
  Met ctrl + [space nr] ga je direct naar de betreffende space.

  Hyperspace ziet er tof uit, maar voor mij het geld niet helemaal waard.

 • Profielfoto
  MichMich

  Ik mis metname het omklappen van het scherm…. Het simpele verschuiven is te saai.:P

 • Profielfoto
  Arnenys

  een eigen bureaubladachtergrond per space mis ik ook wel, maar dat vind ik het geld niet waard. en om via de muis te switchen tussen spaces, gebruik ik Warp.

 • Profielfoto
  The JM

  Er is sinds kort ook een app die per space een eigen dock toestaat. Dat is effectiever dan dit vind ik. En misschien komen deze functies ook in Snow Leopard en dan zijn ze weer ten dode opgeschreven.

 • Profielfoto
  One Less Thing

  @job

  fijn om te weten dat jij zo iets nooit zal kopen. Naast reacties over hoe het bevalt ook reacties van mensen die niets hebben met dit soort applicaties. Dank voor uw informatie.

  Ik heb de preview wel gedownload. Ik vind het wel iets toevoegen dat je per desktop een andere achtergrond kunt instellen. Het geeft wat meer onderscheid tussen de desktops. Om er 12,95 voor neer te leggen ? Eerst nog maar even niet. Ik denk namelijk dat dit wel iets zal zijn dat in Mac Os Leopard snow ook wel geĂŻmplementeerd zal zijn.

 • Profielfoto
  Job Versloot

  @marco.nl, bedankt voor jou diepzinnig onderzoek in dit product, klasse!

 • Profielfoto
  Zji

  pwnd

 • Profielfoto
  Joid

  Fijn dat er idd nog mensen zoals Marco bestaan!

  @ The JM
  Dock Spaces is inderdaad gratis! http://web.mac.com/patrickjamelo/dock.html

 • Profielfoto
  Gigs

  Ik gebruikte vòòr Leopard-spaces altijd DesktopManager; ik weet echter niet wat daar van geworden is nadat het m.o.m. overbodig was geworden.

 • Profielfoto
  ottovds

  Ik wou die andere background misschien ook wel, maar niet als ik daarvoor een tragere mac in de plaats heb.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Leuke ideeën, maar om daar nou inderdaad een programma voor te kopen wat geld en geheugen kost, vast kan lopen. enz. :D

 • Profielfoto
  iPodder

  @marco.nl en @The JM,
  Ik denk niet dat zulke functies worden toegevoegd aan Snow Leopard. Op de apple site (http://www.apple.com/nl/macosx/snowleopard/) staat:
  In Snow Leopard – dat volgend jaar op de markt moet komen – komen even geen nieuwe functies, maar wordt voortgebouwd op de grootse innovaties van Leopard, met een nieuwe generatie basissoftwaretechnologieën om Mac OS X nog vlekkelozer te laten verlopen, de prestaties te verbeteren en nieuwe kwaliteitsstandaarden te stellen.

 • Profielfoto
  Switch

  Ik gebruik ook het gratis programma DesktopManager, voor de gelikte “cube-transition” en de mogelijkheid om de spaces namen te geven. Het werkt met Spaces fantastisch, geen andere achtergrond per space vind ik geen gemis. En het werkt ook weer leuk met Smackbook :D

 • Profielfoto
  The JM

  @iPodder:
  En wat dacht je van de auto-correctie? Is dat geen nieuwe functie dan?

 • Profielfoto
  defores

  Jammer het niet meer op VirtuaDesktop lijkt …. mis die Cube!
  Zou fijn zijn als Apple hier een plugin voor maakt …