Anoniem
Anoniem Nieuws 30 oktober 2008

Pimp your spaces

Virtue Desktops bood de Mac gebruiker met een ruimteprobleem een aardige oplossing om diverse programma’s georganiseerd naast elkaar te draaien. Je maakte gewoon 4, 6, 8 of meer virtuele desktops aan, en wees een eigen desktop toe aan iedere afzonderlijke applicatie.

Met de komst van Leopard was Virtue Desktops ten dode opgeschreven. Spaces bood hetzelfde, maar dan als onderdeel van het OS. Geen gedoe meer met extra plug-ins en add-ons. Spaces is lean & clean. Voor sommigen iets te clean. Daarom is er nu Hyperspaces.


Hyperspaces is een initiatief van Tony Arnold. Hij was niet zo gelukkig met Spaces omdat hij wat features miste. Er kan geen naam worden toegekend aan de afzonderlijke spaces, iets dat met Virtue Desktops wel kon. En een eigen desktop-achtergrond per space is ook niet mogelijk. Twee zaken die wellicht behulpzaam kunnen zijn bij het navigeren tussen de verschillende omgevingen. Je zou tenslotte makkelijk kunnen verdwalen tussen al die virtuele bureaubladen.

Met Hyperspaces zijn die mogelijkheden er wel. Eigen wallpaper per space, eigen naam, een label in beeld met de betreffende naam, shortcuts om in één keer van space 1 naar space 5 te gaan zonder via 2, 3 en 4 te moeten, en meer. De eerste berichten her en der op het Net zijn dubbel. Fraaie mogelijkheden maar het vreet wel geheugen. Nou lijkt ons dat niet echt een bezwaar in een tijdperk waarin 2GB RAM toch wel een minimum eis lijkt te worden, maar we kunnen ons vergissen natuurlijk.

Download meteen de gratis preview versie of koop Hyperspaces voor $12,95. En laat ons vooral weten hoe het bevalt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pimp your spaces
Sluiten