Statenweg
Statenweg Nieuws 5 oktober 2008

Patentaanvraag toont Quick Look-functie onder de muiscursor

Apple heeft altijd vooropgelopen in de ontwikkeling van gebruikersinterfaces. Volgens een patentaanvraag werkt Apple momenteel aan een nieuwe methode om gedetailleerde informatie weer te geven over een bestand of internetlink, alvorens deze daadwerkelijk te openen.

In tegenstelling tot de Quick Look-functie in Mac OS X Leopard, verschijnt de informatie direct onder de muiscursor. In het onderstaande voorbeeld is afgebeeld hoe een voorvertoning van een achterliggende webpagina verschijnt wanneer de gebruiker zijn muiscursor op een hyperlink plaatst. Klikken is niet nodig. Indien het achterliggende bestandsformaat zich niet leent voor een voorvertoning of deze niet snel genoeg geladen kan worden, zal een icoon verschijnen die aangeeft om welk type formaat het gaat (bijvoorbeeld een pdf-formaat).

Een andere methode die de patentaanvraag toont om de functionaliteit van de muiscursor te vergroten is de weergave van meta-data en een overzicht met acties die een gebruiker kan uitvoeren met een bestand, zoals afspelen, versturen via Mail, verzenden via iChat, of de beschikbare applicaties waarmee het betreffende bestand te openen is. Ook in dit geval verschijnt de informatie al wanneer de gebruiker zijn muiscursor over het item beweegt.

Volgens Apple is de huidige toepassing van de muiscursor te beperkt en verleent de huidige gebruikersinterface te weinig informatie over een bestand of link om de gebruiker snel te laten bepalen of hij gevonden heeft waarnaar hij op zoek is. Houd er rekening mee dat het indienen van een patentaanvraag los staat van de beslissing om de techniek op te nemen in Mac OS X.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Patentaanvraag toont Quick Look-functie onder de muiscursor
Sluiten