Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 2 oktober 2008

Parallels of VMWare? Walt Mossberg weet het!

Niet lang na de introductie van de eerste Intel MacBook Pro’s en iMacs werd het mogelijk om snel en eenvoudig Microsoft Windows te gebruiken dankzij Apple’s BootCamp beta. Nadeel hiervan was het feit dat OS X en Windows niet gelijktijdig gebruikt konden worden.

In juni 2006 kwam daar verandering in met de uitkomst van Parallels Desktop, gevolgd door VMWare Fusion, één jaar later. Beide programma’s konden Windows virtualiseren binnen OS X waardoor het mogelijk werd om Mac en Windows tegelijkertijd te gebruiken.

Bij twee producten die het zelfde beloven rijst al snel de vraag welke het beste is. Tech columnist Walt Mossberg (Wall Street Journal) denkt het antwoord te weten. Volgens hem moet Parallels het afleggen tegen VMWare Fusion, maar waarom?

Volgens Mossberg gingen beide pakketten lange tijd gelijk op maar heeft VMWare Fusion zijn concurrent voorbijgestreefd met de nieuwe 2.0 versie die vol zit met nieuwe features en prestatieverbeteringen. Zo kunnen toetsenbordcommando’s worden aangepast, kan gewerkt worden met meerdere monitors, gebruikt het programma het modernere DirectX Windows Graphics en lijken de prestaties van OS X minder te lijden onder de werkzaamheden van VMWare Fusion.

Mocht dat je nog niet overtuigen dan kan de prijs wellicht de doorslag geven. Zijn beide pakketten in de VS even duur, hier in Nederland kost Parallels € 80,- terwijl VMWare Fusion al voor € 65,- van jou kan zijn.

Wie wint er volgens jou? VMWare of Parallels?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Parallels of VMWare? Walt Mossberg weet het!
Sluiten