Statenweg
Statenweg Nieuws 29 oktober 2008

Overzicht nieuwe functies iPhone firmware 2.2

Nadat Apple de tweede betaversie van firmware 2.2 voor de iPhone en de iPod touch verspreid heeft onder developers, duiken er regelmatig details op over nieuwe functies die wij kunnen verwachten in de toekomstige software-update. OMT heeft er reeds een aantal belicht. De afgelopen dagen zijn er echter een aantal nieuwe bijgekomen. Lees verder voor een overzicht van de belangrijkste nieuwe functies tot nu toe.

Maps en Streetview
Vorige week schreven we dat in de nieuwste beta release Google’s Streetview geactiveerd is. Hiermee is het mogelijk om op ‘straatniveau’ je omgeving te verkennen. Inmiddels is bekend dat naast routes voor de auto ook wandelroutes ondersteund worden. Daarnaast zal het mogelijk worden een reis met het openbaar vervoer te plannen. De software helpt de gebruiker stap-voor-stap om van A naar B te komen. Daarbij worden verschillende reismogelijkheden, vertrektijden, de geschatte reisduur en de momenten waarop de gebruiker dient over te stappen getoond. De vraag is of deze planner voor het openbaar vervoer ook beschikbaar komt voor Nederland en België. Met de functie ‘location sharing’ is het mogelijk een link met je huidige locatie via e-mail te versturen naar een andere iPhone-gebruiker. Deze kan de link vervolgens openen in Maps om te zien waar je bent.

Podcasts
In de toekomst lijkt het mogelijk te worden podcasts direct naar de iPhone te downloaden. De optie ‘Get More Episodes’ is hier een aanwijzing voor, al schijnt deze nog niet te werken. Nu kan dit alleen via iTunes op de PC of Mac. Een aantal weken terug weigerde Apple de podcastmanager ‘Podcaster’ toegang tot de App Store, omdat het overlap zou vertonen met Apple’s eigen software op de iPhone. Toen waren er echter nog geen aanwijzingen voor de nieuwe functie, maar nu is duidelijk waar Apple naar verwees.

Ratings
Nadat een gebruiker een applicatie verwijdert op de iPhone, vraagt de software een beoordeling achter te laten. Hiermee wil Apple gebruikers wellicht beter betrekken bij het reviewproces van de App Store. Een applicatie verwijder je echter niet zonder reden. Ontwikkelaars van iPhone-applicaties maken zich daarom al zorgen of deze functie zal leiden tot een overvloed aan negatieve beoordelingen.

Autocorrectie
Veel mensen ergeren zich aan de automatische correcties tijdens het typen op de iPhone. Apple maakt het in de toekomst mogelijk deze functie uit te schakelen.

Emoji emoticons
Een Japanse uitvinding en gemeengoed in dat land.

Hoewel deze nieuwe functies allemaal zichtbaar zijn in de laatste betaversie is het goed een slag om de arm te houden. Apple kan altijd besluiten bepaalde functies niet op te nemen in de uiteindelijke versie. Overigens is het nog niet bekend wanneer deze uiteindelijke versie zal verschijnen. Voor push notificatie en de mogelijkheid om te knippen en te plakken op de iPhone zijn tot nu toe geen aanwijzingen. Een overzicht met screenshots vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Overzicht nieuwe functies iPhone firmware 2.2
Sluiten