Statenweg
Statenweg Nieuws 24 oktober 2008

Nieuwe voorwaarden voor iPhone-developers

Apple heeft nieuwe voorwaarden gepubliceerd voor ontwikkelaars van iPhone-applicaties, nadat het begin deze maand aankondigde het Non Disclosure Agreement te versoepelen.

De nieuwe voorwaarden staan toe dat ontwikkelaars samenwerken, waardoor het onder andere mogelijk wordt trainingssessies te organiseren. Ook verbiedt Apple niet langer de publicatie van boeken en handleidingen over het iPhone SDK. Het NDA blijft op enkele zaken van toepassing, waaronder softwareonderdelen die nog niet zijn vrijgegeven en alle documentatie en materialen die daaraan verbonden zijn.

De oude voorwaarden kenden strenge restricties om te voorkomen dat gevoelige informatie in handen komt van concurrenten. Apple besefte echter door de groeiende kritiek dat deze voorwaarden te veel beperkingen met zich meebrachten, waardoor de ontwikkeling van iPhone-applicaties mogelijk geremd werd.

Om ontwikkelaars vanaf nu de mogelijkheid te geven met elkaar ervaringen uit te wisselen, opende Apple vandaag een developers forum.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe voorwaarden voor iPhone-developers
Sluiten