Nieuwe voorwaarden voor iPhone-developers

Door: Statenweg - 6 reacties

Apple heeft nieuwe voorwaarden gepubliceerd voor ontwikkelaars van iPhone-applicaties, nadat het begin deze maand aankondigde het Non Disclosure Agreement te versoepelen.

De nieuwe voorwaarden staan toe dat ontwikkelaars samenwerken, waardoor het onder andere mogelijk wordt trainingssessies te organiseren. Ook verbiedt Apple niet langer de publicatie van boeken en handleidingen over het iPhone SDK. Het NDA blijft op enkele zaken van toepassing, waaronder softwareonderdelen die nog niet zijn vrijgegeven en alle documentatie en materialen die daaraan verbonden zijn.

De oude voorwaarden kenden strenge restricties om te voorkomen dat gevoelige informatie in handen komt van concurrenten. Apple besefte echter door de groeiende kritiek dat deze voorwaarden te veel beperkingen met zich meebrachten, waardoor de ontwikkeling van iPhone-applicaties mogelijk geremd werd.

Om ontwikkelaars vanaf nu de mogelijkheid te geven met elkaar ervaringen uit te wisselen, opende Apple vandaag een developers forum.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  YiY

  Eindelijk!

 • Profielfoto
  -rein

  Opent dit de deuren voor turn-by-turn navigatie? TomTom??

 • Profielfoto
  Statenweg

  @-rein: Deze verandering heeft geen betrekking op het toelatingsbeleid van de App Store.

 • Profielfoto
  maclover111

  -rein Jammer genoeg niet:(

  maar oke alweer een stap verder.

 • Profielfoto
  iAlwin

  Staat er ook in dat er geen nutteloze flutaoos meer gemaakt mogen worden? Jeetje, 1 op de 100 is aardig bruikbaar. De 99 is gewoon totale non-sense. Maar goed, iPhone bezitters willen er klaarblijkelijk voor betalen…

 • Profielfoto
  maclover111

  IAlwin je bedoelt de catagorie vermaak.
  daar staat inderdaad alleen maar zinloze applicaties in echt saai:(