Lucas Raggers
Lucas Raggers Geruchten 5 oktober 2008

Nieuwe MacBook krijgt revolutionaire behuizing?

“I’m as proud of the factory as I am of the computer.” Dat zijn de woorden van Steve Jobs over de fabriek waaruit begin jaren negentig de NeXT Computer rolde. Gaat Apple binnenkort weer haar eigen computers assembleren?

De laatste geruchten suggereren in die richting. Althans, er is een vermoeden dat de term ‘brick’ slaat op het productieproces van de nieuwe MacBook. De brick zou namelijk een blok aluminium zijn waaruit de behuizing van de MacBook wordt gefreesd. Hierdoor zou de nieuwe MacBook er niet alleen strakker uitzien (zonder naden en schroeven), maar ook een stuk degelijker zijn.

En dus kijken we weer terug in de geschiedenis naar het moment dat Steve Jobs de productie van de NeXTstation niet in Azië liet uitvoeren maar gewoon in Fremont. Een klein half uurtje rijden van Palo Alto waar Steve woont.

Hier stond een ultra moderne fabriek waar men NeXT computers in elkaar zette met behulp van robots. Robots die op last van Steve neutraal grijs werden geschilderd, zonder gekke logo’s. Robots, die op hun beurt weer werden aangestuurd door de oudere NeXT Cube.

Aan het einde van de fabriek rolden de NeXT computers rechtsreeks de vrachtwagen in om afgeleverd te worden. Niet alleen spaarde deze computer gestuurde assemblagelijn veel geld uit, ook konden NeXT-ontwikkelaars via de NeXT Cube’s op afstand de software aanpassen waardoor ze snel en eenvoudig protoypes konden maken.

Zo ver als deze NeXT fabriek van weleer zal Apple zeker niet gaan. Wel lijkt het erop dat Apple blijft innoveren. Dinsdag 14 oktober weten we meer. Dat is de dag waarop volgens de geruchten nieuwe laptops worden geintroduceerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe MacBook krijgt revolutionaire behuizing?
Sluiten