Nieuwe features in iPhone firmware 2.2

Door: Lucas Raggers - 19 reacties

Waar iPhone firmware 2.1 in het teken stond van bugfixes, bugfixes en nog eens bugfixes, gaat firmware 2.2 vergezeld van een aantal nieuwe features. Apple heeft een beta van firmware 2.2 naar ontwikkelaars gestuurd om deze eens grondig aan de tand te voelen.

In deze nieuwe versie zit een aantal nieuwe dingen. Allereerst krijgt Google maps de beschikking over Street View. Hiermee kun je op straatniveau om je heenkijken in de grote steden van Amerika (Nederland wordt as we speak in kaart gebracht). Daarnaast bevat versie 2.2 de zogenaamde emoji emoticon set. Deze emoticons zijn in Japan gemeengoed in telefoons en zonder deze set lijkt de iPhone in Japan bij voorbaat achter te lopen op de concurrentie.

Tot slot hebben ontwikkelaars een functie ontdekt om de autocorrectie uit te schakelen. Wie gek wordt van (verkeerde) suggesties van de iPhone, kan opgelucht ademhalen met firmware 2.2. Wanneer de update uitkomt is niet bekend.

PS rond het push notificatiesysteem blijft het angstvallig stil…

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  macjk

  vandaag nog de google streetview auto over het Weena (rotterdam) zien rijden ben benieuwd:p misschien zie ik mezelf straks nog.

  laat die update maar komen (ook voor de andere verbeteringen natuurlijk)

 • Profielfoto
  niels

  spektaculair hoor! Apple heeft haar prioriteiten duidelijk goed op orde. Copy/paste, Push notifications, bluetooth filetransfers, turn-by-turn GPS…. het mag allemaal wachten op het o-zo belangrijke Google Street View.

  Afijn. Daar de 2.2 update waarschijnlijk een einde maakt aan jailbreaken van een 3G, waar dat het al deed bij de nieuwe iPod Touch, vrees ik dat ik dergelijke niets-voorstellende updates aan me voorbij laat gaan. Een audioscrobbler vind ik veel leuker. Als Apple écht substantiële missende features gaat inbouwen praten we verder.

 • Profielfoto
  BloomPod

  eindelijk van die irritante Autocorrection af. Juist nog even google streetview bekeken, zou echt geweldig zijn als het op die iPhone te zien was.

 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  Eindelijk autocorrectie uitzetten! Werd bloody tijd.

 • Profielfoto
  Joshua1

  Ze kunnen zich beter richten op bugs, Safari klapt er vaak uit en vaak totale vastlopers met 2.1.

 • Profielfoto
  thomasmuller

  Mooi mooi!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  En graag e i n d e l i j k een spamfilter op Mail in de iPhone, zodat ik eindelijk verlost wordt van die 200 spammailtjes per dag, die er op mijn iMac wel netjes worden uitgefilterd, maar hier niet…

 • Profielfoto
  gomo

  Ok dan plaats ik mijn request: Een “maximum size” per ontvangen email bericht stellen. Zodat je niet onnodig attachments op je iphone aan het downloaded bent.

 • Profielfoto
  MacDave

  Waarom altijd maar iphone iphone iphone ??!

  Waarom worden de ipod touch gebruikers uitgesloten? Het gaat hier alleen maar over de iphone, terwijl de touch users in de kou blijven staan… doe er iets aan OMT

 • Profielfoto
  Afroman

  Wat boeit het? Zelfde OS hoor.;)

  Ik dacht even dat ik mijn iPhone kon updaten maar dat was dus niet zo,

 • Profielfoto
  arinzo

  @Joshua
  Ze kunnen zich beter richten op bugs, Safari klapt er vaak uit en vaak totale vastlopers met 2.1.

  Inderdaad heb daar ook last van erg irritant als je Safari drie keer eruit klapt achter elkaar.. had ik voorheen geen last van:)

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Leuke update. Voor degene waarvan 2.1 nog steeds bugs bevatten: haal de 3rd party apps eraf. Die maken het ding veel slomer en kwetsbaarder. Werkte bij mij goed:).

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Klinkt als een goede update. Eindelijk die irritante correctie eraf :D

 • Profielfoto
  Finisher

  Wat ik belangrijk zou vinden is de mogelijkheid om ervoor tezorgen dat als je een sms ontvangt deze niet zichtbaar in beeld verschijnt als je met andere aplicatie’s werkt.
  Zo speelt mijn dochter wel eens een spelletje op mijn iPhone, (of anderen) en dan is het vervelend als je een sms ontvangt met informatie welke derden niet aangaat!!!

  :angry:

 • Profielfoto
  Rnowed

  @finisher: “pappie, wie is je ‘schatje’?”

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Dat is een hele goeie Finisher! Goed om dat aan en uit te kunnen schakelen. Want als je zelf in een andere app zit, is het wel weer handig. @ Mac Dave: niet zo gefrustreerd hoor. Er is maar weinig verschil tussen Touch en iPhone. iPhone = iPod Touch – (bellen + continue internetmogelijkheid)

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Wat dacht je van mapjes voor je mail die je wilt bewaren? Ook handig..

 • Profielfoto
  MacBooky

  @stevebrooklyn: wat dacht je van imap of .me? kan allang dus….

 • Profielfoto
  mrossem

  Wat dachten jullie van een SMS forwarden, een contact SMS’en, een SMS groep aanmaken van mensen die je vaakt SMS’t en een MMS versturen?

  Het is duidelijk dat de iPhone voor de Amerikaanse markt is ontwikkeld (daar mailen ze veel meer dan SMS), veel gebruikte SMS functies hier in Europa zitten er niet op.