Nieuwe 17″ MacBook Pro binnenkort

Door: Statenweg - 16 reacties

Afgelopen dinsdag zag de nieuwe 15″ MacBook Pro het levenslicht met een drastisch nieuw uiterlijk. Een grote update voor het 17″-model bleef echter uit.

Volgens Appleinsider is de release van de 17″ MacBook Pro uitgesteld door problemen bij de productie met de optische schijf en het scherm, maar zal het binnen enkele maanden alsnog vernieuwd worden in lijn met het huidige 15″-model. Mogelijk kondigt Apple het model aan tijdens MacWorld 2009 in januari of vindt er een tussentijdse ‘stille’ update plaats.

De introductie van de eerste MacBook Pro in januari 2006 kampte met eenzelfde probleem. Het 17″-model werd drie maanden later geleverd dan het 15″-model. Ook toen was er sprake van een grote wijziging in de architectuur van de notebooks. Het waren de eerste pro-modellen met een Intel-processor aan boord.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  ecnerual

  De Mighty Mouse moet echt bij MacWorld 2009 vervangen worden…

 • Profielfoto
  LighScan

  Wie begint er nu over de Mighty Mouse bij een artikel over het uitstel van de MBP?:|

 • Profielfoto
  frankuh

  Ondanks dat ben ik het wel eens, er moet echt een nieuwe Mighty Mouse komen.

  Jammer dat het nog zo lang duurt van die MacBook Pro

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  waarom koop je niet gewoon een echte muis. ik heb nog wel een apple sticker voor je om er op te plakken

 • Profielfoto
  snipper

  optische schijf? Lang geleden dat ik een Magnetisch Optische schijf heb gezien :p

 • Profielfoto
  Statenweg

  @snipper: Dat is die gleuf waar je cd/dvd in gaat.

 • Profielfoto
  Pieterr

  Hetgeen de geruchtenmachine omtrent Blu-ray wel weer zal voeden…

 • Profielfoto
  randyhereman

  damn.. ik wou deze kopen….. Hoop dat hij iig voor eind december in de winkel ligt…….

 • Profielfoto
  Aidovive

  Doe mij dan toch maar liever een 15″ met LED Cinema Display tot die tijd :p

 • Profielfoto
  randyhereman

  iemand enige idee wat the 17″ zal gaan kosten?

 • Profielfoto
  Applesap

  Veel teveel geld;)

 • Profielfoto
  kay-tong

  Ik wil wel zo’n 15″ MBP. Maar ik wacht eerst op now leopard. Maar wanneer komt ie nu? in januarie? of in juni, wat ik nog al vreemde tijd vind om over snow te praten…

  Ik hoop stiekem dat ze veel van het bling-bling uiterlijk ook in het systeem gaan redesignen. (ipv alles grijs) Meer vista-isch mag wel, nog het meeste kijk ik naar de performance-upgrade. Mijn macbook uit februarie is toch net iets te klein, en de gpu is 2 keer niks. Wel waardeer ik de firewire-poort, zodanig kan ik hem ook gebruiken als target disk. Maar MBP-eigeschappen, zoals een groter ultra-helder led-scherm, een multitouch stuurvlak, degelijke onboard audio spreken me wel aan. Ik begin alvast te sparen.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Zal wel 10.000 euro gaan kosten.

 • Profielfoto
  strigoi

  Wel goed dat we het over Mighty Mouse gaan hebben aangezien nu de USB poorten van zowel de MBP als MB aan de linkerkant zitten moet het snoertje van de MM toch echt weer langer gaan worden. Vind het nu al behoorlijk arrogant dat MB gebruikers verplicht een Wireless MM moeten kopen als ze een MM willen. Of alle Mobile Mac gebruikers moeten ineens linkshandig worden..

 • Profielfoto
  Delars

  @ kay-tong: Kijk eens op de apple site: “In Snow Leopard – dat volgend jaar op de markt moet komen – komen even geen nieuwe functies, maar wordt voortgebouwd op de grootse innovaties van Leopard” Zou dat dan betekenen dat er een nieuwe gebruikersinterface komt (ik hoop het niet vind deze lekker zakelijk)

 • Profielfoto
  WaZoo

  @kay-tong: MEER vista-isch??? er zit al zo’n vervelend blingbling scherm op die 15″… Ik zou echt de lieve heer op mijn blote knieën gaan danken als er in ieder geval weer een mat scherm op komt, want buiten werken met zo’n Paris Hilton scherm is ECHT een ramp!:(
  Meer vista-isch…waren er maar nooit mensen gaan switschen hehe