Statenweg
Statenweg Nieuws 15 oktober 2008

“Ministerie van VROM in gesprek met Apple over de iPhone”

Eerder deze maand klonken er verontrustende berichten dat de verkoop van de iPhone en iPod touch in Nederland binnenkort niet meer toegestaan is door een nieuwe Europese richtlijn die verplicht stelt dat gebruikers van elektronica de batterijen zelf kunnen verwijderen, wat momenteel niet mogelijk is met de iPhone. Deze regel dient de gescheiden afvoer van batterijen, die vol zitten met schadelijke stoffen, te bevorderen.

Tweakers meldt nu dat het ministerie van VROM met Apple in gesprek is over de gevolgen van de nieuwe voorschriften. Bedrijven moeten aangeven wanneer ze hieraan kunnen voldoen of aantonen dat ze vallen onder een van de uitzonderingen die de regeling stelt. Indien bedrijven dit niet kunnen zal de inspectiedienst van VROM de producten alsnog uit de winkel halen of volgt er een gang naar de rechter om meer duidelijkheid te verschaffen over de interpretatie van de nieuwe regelgeving. Volgens een woordvoerder van het ministerie zal zij zich vooralsnog coulant opstellen tegenover elektronicaproducenten. Mogelijk kunnen de huidige iPhone-modellen nog verkocht worden en dienen alleen toekomstige modellen aan de nieuwe voorschriften te voldoen.

Het is nog niet duidelijk wanneer de gesprekken afgerond zullen zijn.

Reageer op artikel:
“Ministerie van VROM in gesprek met Apple over de iPhone”
Sluiten