Statenweg
Statenweg Nieuws 18 oktober 2008

Meer details Snow Leopard bekend

De geruchtensite AppleInsider heeft nieuwe details gepubliceerd over Snow Leopard, de beoogde opvolger van Mac OS X 10.5 Leopard.

Finder
Snow Leopard zal een volledig herschreven Finder krijgen. Het programma om bestanden te beheren op de Mac is momenteel een van de laatste applicaties in Mac OS X gebaseerd op Carbon. De nieuwe versie zal geschreven worden in het object-georiënteerde application program environment Cocoa dat 64-bits ondersteuning biedt.

Microsoft Exchange
De nieuwe versies van iCal, Address Book en Mail in Snow Leopard zullen betere ondersteuning bieden voor Microsoft Exchange 2007. Hiermee zal de integratie van de Mac in een bedrijfsomgeving makkelijker worden. Deze stap was echter al eerder aangekondigd. Eerder voegde Apple soortgelijke ondersteuning toe aan de iPhone.

ImageBoot
De opvolger van Leopard zal over een nieuwe mogelijkheid beschikken om de Mac op te starten vanaf een disk image. Met ImageBoot kunnen meerdere disk images geplaatst worden op een partitie of externe schijf waarvan direct opgestart kan worden. Hierdoor kunnen systeembeheerders en ontwikkelaars gemakkelijk meerdere configuraties van het OS naast elkaar opzetten.

Snow Leopard zal voornamelijk gericht zijn op verbeteringen ‘onder de motorkap’. De nadruk ligt op optimalisatie, snelheid, veiligheid en compatibiliteit. Veel nieuwe voor de gebruiker in het oog springende functies hoeven we dus niet te verwachten van deze nieuwe versie. Mac OS X 10.6 Snow Leopard wordt op zijn vroegst verwacht tijdens de WWDC in 2009.

Reageer op artikel:
Meer details Snow Leopard bekend
Sluiten