Robert de Groot
Robert de Groot Geruchten 24 oktober 2008
Leestijd: 1 minuut

Mac Mini update op komst?

Er heerst al geruime tijd onduidelijkheid over het voortbestaan van de Mac Mini. De kleinste Apple desktop computer in de geschiedenis werd met open armen ontvangen op MacWorld 2005. Al snel leek de Mini een nieuwe rage te hebben veroorzaakt want niet alleen werd de drempel voor switchers kleiner, ook verscheen de Mini op de meest vreemde plekken. Echter, sinds augustus 2007 hebben we taal nog teken vernomen over de toekomst van de Mac Mini. De Mini loopt inmiddels dan ook achter de feiten aan. Geen Serial-ATA voor de optische drive, een Intel GMA 950 grafische kaart, maximaal slechts 2GB RAM en beginnend met een 80GB harde schijf. Kortom tijd voor een update, of tijd om de Mini van de markt te halen.

Vandaag verscheen een nieuwtje op MacRumors, dat wellicht verklapt dat een nieuwe Mac Mini op komst is. Een internethoster, die gebruik maakt van Mac Mini computers (MacMiniColo.net) meldt dat het zeker weet dat er een nieuwe Mac Mini onderweg is. Nieuwe features zouden de Mini DisplayPort, maximale geheugenuitbreiding tot 4GB en een SATA aansluiting (i.p.v. ATA/IDE) zijn. Ook gaat men ervan uit dat de Mac Mini ‘built-to-order’ te bestellen is met twee harde schijven, waarbij de dvd-drive komt te vervallen. Via Remote Disc (bekend van de MacBook Air) zou de DVD functionaliteit middels een andere Mac/PC te compenseren zijn. Minder eenduidig is het bedrijf over een aangepast ontwerp van de Mac Mini, zodat de Mini in ontwerp beter aansluit bij de nieuwe iMac en MacBook modellen. Daarnaast is de nieuwe grafische NVIDIA chip ook meer dan welkom, te meer omdat dit toch de nieuwe standaard kaart wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.