Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 3 oktober 2008
Leestijd: 1 minuut

iTunes sluiting van de baan

Na verontrustende berichten eerder deze week kunnen fans van de iTunes Store vandaag opgelucht adem halen. De door de muziekindustrie voorgestelde prijsverhoging voor muziekdownloads is van de baan waarmee een dreigende sluiting van de iTunes Store uitblijft.

Een driekoppige afvaardiging van het Amerikaanse Copyright Royalty Board kwam vandaag tot de conclusie dat de voorgestelde afdrachtverhoging van 9,1 naar 15 dollarcent per gekocht muzieknummer niet in het belang van de betrokken partijen is.

Wel heeft de ACRB besloten dat de afdracht voor ringtones vastgesteld wordt op 24 cent per stuk. Tot nu toe was hier geen regeling voor waardoor de prijzen van ringtones sterk varieerden. Mogelijk heeft deze nieuwe regeling invloed op de prijzen van ringtones in de iTunes Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.