iTunes sluiting van de baan

Door: Koen van Tongeren - 6 reacties

Na verontrustende berichten eerder deze week kunnen fans van de iTunes Store vandaag opgelucht adem halen. De door de muziekindustrie voorgestelde prijsverhoging voor muziekdownloads is van de baan waarmee een dreigende sluiting van de iTunes Store uitblijft.

Een driekoppige afvaardiging van het Amerikaanse Copyright Royalty Board kwam vandaag tot de conclusie dat de voorgestelde afdrachtverhoging van 9,1 naar 15 dollarcent per gekocht muzieknummer niet in het belang van de betrokken partijen is.

Wel heeft de ACRB besloten dat de afdracht voor ringtones vastgesteld wordt op 24 cent per stuk. Tot nu toe was hier geen regeling voor waardoor de prijzen van ringtones sterk varieerden. Mogelijk heeft deze nieuwe regeling invloed op de prijzen van ringtones in de iTunes Store.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  sasquatch

  jeuj:)

 • Profielfoto
  junjur

  daar moet op gedronken worden!;)

  Iemand al gezien dat het aandeel bijna door de 100 punten grens heen zakt nu? 100.10 at the moment op de widgets… ???

 • Profielfoto
  Toinef

  misschien een mooi moment om in te kopen
  Warren Buffet is ook al weer aan het in kopen geslagen (geen apple maar toch)

 • Profielfoto
  MrPapple

  Goed nieuws! Ik ben een trouwe klant van de iTunes Store en ik zie deze manier van muziek aanschaffen niet graag verdwijnen!

 • Profielfoto
  Simon90

  Gelukkig.
  En wat maken die ringtones nou uit, ze zullen toch gauw verleden tijd zijn. Alleen TMF kijkende breezah’s betalen daar nog voor.

 • Profielfoto
  Pjotr NL

  @simon90
  idd je kunt toch immers je eigen beltonen maken met garageband.