iPod nano vs. Microsoft Zune

Door: Lucas Raggers - 19 reacties

In de CNet Prizefight staat de iPod nano tegenover de Microsoft Zune. Drie journalisten geven in 5 rondes punten aan deze twee gelijkogende MP3-spelers. Er wordt beoordeeld op navigatie, looks, compatibiliteit, kwaliteit en kosten.

Benieuwd naar de uitslag? Fotofinish of walkover? Lees het op CNet.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  Sunneh

  Net geen KO win voor iPod Nano, maar leuke revieuw. Verbaaste me erg dat in de eerste battle “jasmine” het clickwheel niet fijn vond.. De iPod is er juist door bekend geworden.

 • Profielfoto
  n8n

  BMW staat toch ook bekend om haar sportieve aspiraties, en toch zijn er mensen die een Citro├źn kopen om het comfort, dus je argument is verwaarloosbaar.

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Ik vind het clickwheel niet meer zo gevoelig als vroeger.

 • Profielfoto
  Vai Martino Vai

  Leuke review, Nano wint net. Ik kan me er in vinden.

 • Profielfoto
  sven-

  Lol, de Zune maakt gewoon geen kans.

 • Profielfoto
  Meltdown

  Ze kunnen niet tellen bij de eerste test.
  Zune wint nl de eerste test en is dus geen tie.

 • Profielfoto
  midas

  wat suf

 • Profielfoto
  nivo

  Dan moet Meltdown ook even goed kijken naar ronde 5, daar heeft de iPod meer punten, maar hier ook een tie. Ik heb voor de grap even alle punten opgeteld en dan behaalt iPod 61 punten en Zune 55. iPod heeft dan duidelijk gewonnen, maar dat verbaast ons toch niet.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Ik vind die Jasmine maar pessimistisch over allebei de producten. Ik ken de Zune niet goed maar ik ken niet heel veel mensen die er enthousiast over zijn. Het is wel prima verder maar of het de iPod verslaat? Denk ut niet:)

 • Profielfoto
  MacToob

  Leuke review, al stond de uitslag voor mij eigenlijk al vast… :p

 • Profielfoto
  saewer

  Toch ben ik het niet eens met de uitslag. Ik vindt de Zune verreweg de beste MP3 speler die op dit moment op de (amerikaanse, grr..) markt te verkrijgen is. De zune vindt ik makkelijker te bedienen dan de iPod en de geluidskwaliteit van de Zune is superieur. Terwijl de iPod bagger geleid levert, zeker met die standaard oordopjes, geeft de Zune een mooi en helder geluid met een goede bas.

  Jah, jah, ik weet het, dit is een apple site maar toch, de Zune is beter dan de iPod (nano) en iedereen die er een beetje kritisch naar kijkt die weet dat. Dat Apple superieur is op het gebied van marketing is weer een ander verhaal…

 • Profielfoto
  double-D

  puntje naar beneden voor microsoft op de vraag; Will the Zune software run on a Mac? Wordt je doorverwezen naar een pagina met: Het knowledge base (KB) artikel waar u naar zoekt is niet beschikbaar.

  zouden ze Mac support maken?

 • Profielfoto
  bommels

  @saewer: “de Zune is beter dan de iPod (nano) en iedereen die er een beetje kritisch naar kijkt die weet dat”

  Joke For Sure, zeker? :D :D :D :D :D :D :D

 • Profielfoto
  drahreg

  Dit is toch een Mac forum? Waarom maken we ons zo druk over de Zune? Die eeuwige strijd tussen Mac en Microsoft…. ben er nu wel een beetje klaar mee! Was het artikel ook geplaatst als de Zune er beter uit was gekomen? Artikel zonder nieuwswaarde dus.

 • Profielfoto
  double-D

  @drahreg ik ben het niet met je eens. we draaien toch ook Windows op de Mac.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Jah bovendien is het van belang voor Apple fans hoe de iPod er bij onafhankelijke testers uitkomen. En Zune het beste apparaat? Hoezo verkoopt het dan zo slecht? De enige reden waarom de Zune nog niet op de Europese markt is, is omdat het super slecht verkoopt. Dat heeft wel een reden. En geluid heeft niet of nauwelijks wat met het apparaat te maken. Iig niet in de MP3 markt. Je mini-jack out is gewoon hetzelfde, het is alleen welke oordopjes je erin stopt wat de kwaliteit bepaalt. En natuurlijk de kwaliteit van het bestand maar ervan uitgaand dat je hetzelfde kwaliteit bestand op de Zune en iPod zet. En uiteraard zal de Zune prima te besturen zijn:P. Het lijkt me dat je niet voor niets 150 dollar dokt. Maar of je daar net zoveel krijgt als bij Apple;).

 • Profielfoto
  fuen

  @saewer; volgensmij heeft de iPod toch echt wel fatsoenlike geluidskwaliteit. Je noemt meer bas, en oordopjes. Ligt ’t eerder aan de oordopjes dan aan de player.

  Zune is opzich wel grappig en leuk. Hij is niet slecht, maar ik mis er veel te veel handigheidjes op, die de iPod allemaal wel heeft. Zune is een audiospeler. De iPod een iPod.

 • Profielfoto
  Nilles01

  De iPod heeft in deze test net gewonnen.
  Als je alle punten en niet alleen de winnende optelt dan wint de Apple met 61 – 58.
  Maar echt een super test is dit natuurlijk niet. Het gaat om de meningen van 3 mensen.
  Om een vergelijking te maken, Top Gear is een leuk programma maar het is geen feit dat de auto die de drie heren aanwijzen als de beste daadwerkelijk voor iedereen de beste is.

 • Profielfoto
  nivo

  @Nilles01:
  Ik tel toch echt maar 55 punten voor de Zune, maakt het verschil wel wat groter