iPhone populairste e-reader

Door: Koen van Tongeren - 6 reacties

Vergeet de Iliad, de Sony reader en de Amazon Kindle: de allerpopulairste e-reader op dit moment komt van Apple en heet iPhone (of iPod touch).

Die conclusies trekt Forbes aan de hand van de hoeveelheid downloads van het e-reader programma Stanza dat met 395.000 de Kindle, waarvan er 380.000 zijn verkocht, voorbij gestreefd is.

Nu zijn de twee slecht te vergelijken: de Kindle kost $ 360,- terwijl Stanza gratis is. Daarbij geeft het lezen op een aangelicht lcd scherm een andere ervaring dan het elektronische inktscherm van de Kindle. Toch zeggen deze cijfers misschien iets over de populariteit van e-boeken of wellicht over het gebrek aan populariteit van de Kindle.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Heijtink

  Ik moet er niet aan denken om op zo’n klein schermpje een boek te gaan lezen. Een groot en overzichtig blad geeft ook overzicht in het verhaal. Het klinkt gek maar zo zie ik het wel. Kleine dikke boeken vind ik moeilijker om te lezen dan overzichtige grote boeken.

 • Profielfoto
  Bor

  De kindle leest fijner, maar de interface is vreselijk.

 • Profielfoto
  Sjurkie

  Inderdaad een erg kromme vergelijking.

  Ik had helemaal niks met e-readers, leken me nutteloos want je hebt toch al een laptop / ipod / iphone? Daarnaast veel te duur.

  Totdat ik 2 weken geleden een iRex iLiad in m’n handen gedrukt kreeg.

  Waarom zou je in hemelsnaam een laptop / ipod / iphone gaan gebruiken als je voor een euro of 500 een iRex kan hebben die heerlijk leest? Wie veel leest en veel digitaal heeft, is zo’n ‘echte’ e-reader een heel mooi stukje hardware.

  Niet dat ik er 1 ga kopen, want ik print liever, maar het is zeker mooi spul

 • Profielfoto
  error

  Heeft Forbes ook onderzocht hoeveel van die 295.000 downloaders het programma Stanza daadwerkelijk gebruiken om boeken/tijdschriften te lezen?

  Ik ben ook een van die downloaders… puur om te kijken hoe ze het bedacht hebben. Ik zie me er echt geen boeken mee lezen, zelfs een tijdschrift als Wired vond ik niet echt goed te doen.

 • Profielfoto
  awi

  Ik ben ook een van die downloaders….

  maar ik lees tegenwoordig 99% van mijn boeken op een iliad, leest heerlijk en zelfs in bed leest het ideaal met een klein usb-lampje erin geplugd

  ik zou stanza alleen in nood gebruiken als ik de iliad echt niet mee kan nemen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Stanza? Nooit van gehoord. Of gaat dat automatisch als je een app voor een boek download.Ik heb wel een paar apps voor boeken op mijn iPhone. Maar dat is meer om te kijken hoe het eruit ziet. Je moet het niet als vervanging zien van een boek, maar wel als handige toepassing als je wilt lezen en geen boeken bij je hebt, zoals in bus of trein.