Statenweg
Statenweg Nieuws 15 oktober 2008

iPhone headset werkt met nieuwe notebooks

De ingebouwde microfoon en bedieningsknoppen van de standaard iPhone headset werken ook op de nieuwe MacBook en MacBook Pro. Nadat je de headset aansluit is de microfoon te gebruiken als geluidsinvoer voor bijvoorbeeld chatprogramma’s als iChat en Skype. Met de ingebouwde knop is het mogelijk iTunes te bedienen. Voor wie nog niet bekend is met de ‘codering’ volgt hier een overzicht:

één keer klikken: pauze / afspelen hervatten
twee keer klikken: volgend nummer
drie keer klikken: vorig nummer

Verder bleek vandaag dat het overschakelen op de nieuwe MacBook Pro van de zuinige GeForce 9400M naar de meer krachtige, maar minder zuinige, NVIDIA GeForce 9600M GT redelijk omslachtig is. De gebruiker dient hiervoor ‘Systeemvoorkeuren’ te raadplegen, waarna opnieuw inloggen vereist is om van grafische processor te veranderen. Standaard maakt de MacBook Pro gebruik van de zuinige 9400M.

Reageer op artikel:
iPhone headset werkt met nieuwe notebooks
Sluiten