iPhone headset werkt met nieuwe notebooks

Door: Statenweg - 24 reacties

De ingebouwde microfoon en bedieningsknoppen van de standaard iPhone headset werken ook op de nieuwe MacBook en MacBook Pro. Nadat je de headset aansluit is de microfoon te gebruiken als geluidsinvoer voor bijvoorbeeld chatprogramma’s als iChat en Skype. Met de ingebouwde knop is het mogelijk iTunes te bedienen. Voor wie nog niet bekend is met de ‘codering’ volgt hier een overzicht:

één keer klikken: pauze / afspelen hervatten
twee keer klikken: volgend nummer
drie keer klikken: vorig nummer

Verder bleek vandaag dat het overschakelen op de nieuwe MacBook Pro van de zuinige GeForce 9400M naar de meer krachtige, maar minder zuinige, NVIDIA GeForce 9600M GT redelijk omslachtig is. De gebruiker dient hiervoor ‘Systeemvoorkeuren’ te raadplegen, waarna opnieuw inloggen vereist is om van grafische processor te veranderen. Standaard maakt de MacBook Pro gebruik van de zuinige 9400M.

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  BloomPod

  Zat er niet zo al een ingebouwde microfoon in ?

 • Profielfoto
  Ceynox

  Volgensmij moeten 9600 en 9400 omgedraaid worden in het artikel.

 • Profielfoto
  Statenweg

  @Ceynox: idd, foutje;)

 • Profielfoto
  Sybren

  Ik vraag me af wanneer de nieuwe in-ear-koptelefoon in de Apple store verkocht wordt. Er staat al een maand lang “Binnenkort verkrijgbaar” bij.

 • Profielfoto
  AdriaanB

  hoe sluit je hem aan, in de microfoon uitgang? Kan je dan nog wel luisteren door je oordopjes?

 • Profielfoto
  Jeffry

  Niet bekend met de ‘codering’… ik kom er nu pas achter dat er een knop in zit!!! En dat terwijl ik nota bene in de telecom gewerkt heb…. RTFFFFMMMM!!!

 • Profielfoto
  ecnerual

  Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen.;)

 • Profielfoto
  JelleSE

  @ pietsnot

  Nee, een Apple computer heeft geen microfoon uitgang. Je sluit em gewoon aan op de hoofdtelefoon uitgang, net als bij een iPod/iPhone.

 • Profielfoto
  SebastienK

  Ik snap die nieuwe MacBook Pro niet echt. Leuk dat je de iPhone headset kan gebruiken maar die dubbele videokaart snap ik niet. Het is zo on-apple. Je zou zoiets verwachten van de game pc bouwers maar uitloggen om naar een andere videokaart te switchen is gewoon idioot. Ik zou hem direct op de krachtigste videokaart zetten en nooit meer terug keren. Hij ziet er al zo PC uit en dan komen ze ook nog met van die PC achtige opties. Ik ben al meer dan 8 jaar overtuigd Apple optimist maar de laatste 2 keynotes maken me eerder een pessimist. Waar is het “ik-moet-dit-hebben-anders-ben-ik-niet-meer-mee-gevoel” van Apple gebleven?

 • Profielfoto
  TheM4inframe

  “ik-moet-dit-hebben-anders-ben-ik-niet-meer-mee-gevoel”

  Klinkt vrij snobistisch

 • Profielfoto
  Martijn Snels

  Weer een voorspelling die ik aan het begin van de maand deed die nu uit komt: http://martijnsnels.nl/2008/10/02/featurefound-iphone-stereokoptelefoon-werkt-als-normale-koptelefoon/

  Jammer dat jullie toen niet al op mijn inzending in gingen!

 • Profielfoto
  WaZoo

  Dat uitloggen slaat werkelijk nergens op! Ook ik zou um dan alleen maar op ‘power’ zetten, nutteloze toevoeging dus, tenzij ik weet dat ik 5 uur van de buitenwereld afgesloten ben… Je kunt je MBP ook gewoon in het vliegtuig aan het stroom hangen en 5 uur in een bus doe ik na één ervaring echt NOOIT meer:)

  Hopelijk gaat dat anders als de 17″ uitkomt, daar wacht ik nl. op

 • Profielfoto
  Jan David Hanrath

  @ Martijn Snels: We hebben je suggestie echt bekeken, maar zo bijzonder is het niet dat een iPhone koptelefoon in een reguliere Mac past. Ik gebruik m’n iPhone oortjes al een jaar in mijn Mac. Je spreekt in je artikel de hoop uit dat Apple de mic en remote ook op nieuwe MacBooks bruikbaar maakt, maar dat was toen je het schreef geen nieuws, maar een wens. Vandaag is je wens waarheid geworden…

 • Profielfoto
  Martijn Snels

  ;-) Net als de afbeelding die ik had van de cinema display.:-) Alleen de poot is hoger zag ik.

 • Profielfoto
  Yannes

  Er zitten dus 2 videokaarten in die Macbook pro?

 • Profielfoto
  Aidovive

  @Yannes: Ja. Er zit een 9400M in (standaard, die ook in de Macbook zit) en een 9600M welke pas actief wordt na overschakelen in systeemvoorkeuren na opnieuw uit/inloggen.

 • Profielfoto
  Aidovive

  @Martijn Snels: Ik begrijp jouw verbazing niet helemaal. Een “gewone” headset (bijv. Etymotic) werkt ook gewoon op een iPhone. Waarom zou het andersom dan niet werken? Enige wat eventueel niet zou kunnen werken is de remote of de microfoon. Maar dat het gewone stereo-signaal werkt lijkt me logisch. Die laatste twee dingetjes heeft Apple dus nu opgelost in de nieuwe serie notebooks, zoals jij had ‘voorspeld’.

  Edit: Jan David heeft hier ook al op gereageerd. Excuses, had ik te laat gezien.

 • Profielfoto
  simson

  @ Jan David Habrath: Martijn heeft het duidelijk over een verwachting en niet over een wens. Wat mij betreft is hij dus wèl de Mac-profeet die hij zichzelf toedicht. Ik ben benieuwd naar zijn volgende voorspelling…

 • Profielfoto
  Maersk

  Wauw, nu kun je een nummer skippen via het toetsenbord, de muis, de remote, en via je headset.

  Luxe.:D

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Straks kun je ook nog met je Macbook schudden, a la iPod Nano :p

 • Profielfoto
  joasdekker

  Jammer, erg jammer. Vond het in eerste instantie super cool, maar had gehoopt dat je er als gebruiker helemaal geen omkijken zou hebben naar het overschakelen van de ene naar de andere videokaart. De gedachtengang snap ik hier niet helemaal van.

 • Profielfoto
  Martijn Snels

  @simson dat valt hopelijk mee maar ’t is wel maf. Jammer dat ik dit toen niet even op ’t forum heb geknald, hadden we er even met z’n alle verder over door brainstormen over opties.

  @Cenobyte: Dit kon toch al met SmackBook? http://www.youtube.com/watch?v=6uvQTTPr9Rw

 • Profielfoto
  Aidovive

  @joasdekker: Misschien komt Apple nog met een update welke automatisch schakelen mogelijk maakt. Laten we het hopen, want dit is inderdaad niet echt handig.

 • Profielfoto
  RuudBerg

  Accepteer dat je een uur korter doet met je batterij en laat hem in de snelle video modus staan, klaar!