IBM sleept voormalig topmanager voor de rechter wegens vertrek naar Apple

Door: Statenweg - 5 reacties

IBM sleept Mark Papermaster, voorheen topmanager binnen het bedrijf, voor de rechter nadat deze een week geleden ontslag nam om in november voor Apple te gaan werken. Dat blijkt uit een aanklacht die ingediend is bij het United States District Court in Manhattan.

Volgens IBM schendt Papermaster een bepaling in het arbeidscontract waarin staat dat het tot een jaar na vertrek niet toegestaan is om voor een concurrent te werken. IBM wil voorkomen dat Papermaster voor Apple gaat werken, omdat hij toegang had tot bedrijfsgeheimen als lid van het Integration and Values Team (I&VT) dat bestaat uit de 300 belangrijkste managers van het bedrijf.

Papermaster was werkzaam als vice president van een afdeling waarbinnen servers voor data centers van bedrijven werden ontwikkeld en is gespecialiseerd in het ontwerpen van micro chips. Na de overname van P.A. Semi eerder dit jaar kondigde Apple aan eigen processors te gaan ontwikkelen voor toepassing in draagbare apparaten, zoals de iPhone en de iPod.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Justus

  yes first

 • Profielfoto
  wimbo

  @Justus… Stoer hoor

  backontopic; op zich hebben ze daar een punt. Aan de andere kant zag je dat gedrag/die contracten ook tijdens de grote internetzeepbel. Op het moment dat je voor een IT’er ging werken mocht je na vertrek ook gedurende x maanden/jaren niet bij een concurrent aan het werk.
  In NL hebben die contracten niet lang stand gehouden. Blijkbaar denkt men daar in de US nog anders over:-)

  IBM zal uiteindelijk wel een bedrag op de rekening gestort krijgen van Apple. Want daar draait het tenslotte allemaal om.

 • Profielfoto
  ctxppc

  ik vind die afbeelding super! is dat een officiële logo of afbeelding van IBM of is het gemaakt door iemand anders? Slim bedacht!

  Het zou mooi zijn voor ons als Apple enkele innovaties kon leren van IBM! Ik vraag me af wat voor producten er uit zouden komen

  ///
  iPhone Server: € 399 zonder simlock
  • Intel-processor Multiplom 1,23 THz
  • 60 TB RAM
  • 120 GB Flash
  • …
  ///

 • Profielfoto
  Statenweg

  @ctxppc: Dat logo is, net als het originele blauwe logo van IBM, ontworpen door Paul Rand. Hij heeft ook het logo voor Next ontworpen (het computerbedrijf van Steve Jobs voordat hij terugkeerde naar Apple).

  http://www.paul-rand.com/

 • Profielfoto
  stevenxs

  Waarschijnlijk z’n contract niet goed gelezen. Of we krijgen niet de volledige informatie.
  Als je als top manager werkt weet je dat dit niet kan. Maar zoals al gezegd is. Apple koopt dit “probleem” gewoon af, en kan dan beginnen met het ontwikkelen van producten waar IBM kennis in is verwerkt!!!!