Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 4 oktober 2008

Fring: VOIP op je iPhone

Het is sinds de uitkomst van de iPhone voor velen een wens geweest: de mogelijkheid om via Skype of VOIP goedkoper of gratis te bellen. Vanaf vandaag is dat eindelijk mogelijk en wel met het programma Fring.

iPhone jailbreakers uit de tijd van ‘Installer’ kennen de eerste versie van Fring nog wel. Het was een veelbelovende start, al moest er nog veel gebeuren om van Fring een volwassen VOIP client te maken. Dat lijkt nu gebeurd te zijn met de nieuwe (legale) versie die gratis in de App Store te downloaden is.

Met Fring heb je de keuze om te bellen met verschillende protocollen waaronder Skype, MSN, ICQ en Google talk. Als je thuis een VOIP (SIP) telefoon hebt kan je die ook binnen laten komen via Fring op je iPhone. Alsof dat niet genoeg is laat Fring je ook ouderwets tekstchatten via AIM (iChat) en Yahoo.

Helaas werkt Fring alleen via een WiFi verbinding. Op die manier snijdt Apple telefoonmaatschappijen niet in de vingers die liever belminuten dan onbeperkt internet verkopen. Desalniettemin is Fring een ideale toevoeging voor iPhone bezitters die veel op reis zijn, op kamers wonen of anderszins behoefte hebben aan gratis of goedkoop bellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fring: VOIP op je iPhone
Sluiten