Fring: VOIP op je iPhone

Door: Koen van Tongeren - 23 reacties

Het is sinds de uitkomst van de iPhone voor velen een wens geweest: de mogelijkheid om via Skype of VOIP goedkoper of gratis te bellen. Vanaf vandaag is dat eindelijk mogelijk en wel met het programma Fring.

iPhone jailbreakers uit de tijd van ‘Installer’ kennen de eerste versie van Fring nog wel. Het was een veelbelovende start, al moest er nog veel gebeuren om van Fring een volwassen VOIP client te maken. Dat lijkt nu gebeurd te zijn met de nieuwe (legale) versie die gratis in de App Store te downloaden is.

Met Fring heb je de keuze om te bellen met verschillende protocollen waaronder Skype, MSN, ICQ en Google talk. Als je thuis een VOIP (SIP) telefoon hebt kan je die ook binnen laten komen via Fring op je iPhone. Alsof dat niet genoeg is laat Fring je ook ouderwets tekstchatten via AIM (iChat) en Yahoo.

Helaas werkt Fring alleen via een WiFi verbinding. Op die manier snijdt Apple telefoonmaatschappijen niet in de vingers die liever belminuten dan onbeperkt internet verkopen. Desalniettemin is Fring een ideale toevoeging voor iPhone bezitters die veel op reis zijn, op kamers wonen of anderszins behoefte hebben aan gratis of goedkoop bellen.

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Nog gratis ook!
  Nice.

 • Profielfoto
  McHank

  kan je dan gratis bellen naar andere mobiele nummers of vaste nummers?

 • Profielfoto
  barto7

  Mooi, werkt goed met skype. Ik heb nog nooit iets met SIP gedaan. Heeft iemand een suggestie waar ik een SIP account kan krijgen? Heeft UPC telefonie SIP?

 • Profielfoto
  Raridder

  Werkt het op ook op de Touch 2G. Die heeft toch een headset met een mic ingebouwd.

 • Profielfoto
  Mattnh

  Ik werk op mijn E51 al een tijdje met Fring.
  Erg OK allemaal.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Neeh die headset moet je er bij kopen. Dat zit er niet standaard bij.

 • Profielfoto
  Raridder

  Maareh als je die heb kan je Fring gebruiken?

 • Profielfoto
  Pasco2

  Zou met dit werken? http://touchmic.com/ ???
  nog niet dus !

 • Profielfoto
  polansky

  XS4all werkt met VOIP over SIP, daar kun je ook ‘gratis’ een sip account krijgen.

 • Profielfoto
  MauZ

  aaaaahhhh wat jammer, hopelijk weet iemand wel een versie te maken die niet op wifi werkt;)

 • Profielfoto
  Koekenboes

  Ik probeer de hele tijd bij fring m’n skype account aan te melden, maar hij blijft maar zeggen ‘subscribing to skype’ zonder dat er wat gebeurt… Iemand hetzelfde probleem? Als ik een verkeerd ww intype, geeft ie wel aan dat het ww niet klopt, dus hij maakt wel verbinding met de skype-server

 • Profielfoto
  barto7

  Het duurt even maar uiteindelijk wordt je wel ingelogd op skype. Het is mij gelukt mijzelf op mijn vaste lijn te bellen met Skype Out, via Fring.

 • Profielfoto
  bassbug

  Ach ja het werkt…. Kwaliteit (met Skype) is niet om naar huis te schrijven

 • Profielfoto
  Alexander Online

  Je kunt bij o.a. voipbuster.com een gratis Sip account krijgen. Gratis bellen naar vaste nummers. Kijk ook eens naar intervoip, van zelfde moederbedrijf, naar vaste nummers kost een halve cent (zga gratis dus) en mobiel maar 8 cent. Handig als je buiten je bundel zit. Ik gebruik het iig op mijn E61i (niet via Fring want nokia heeft een ingebouwde sip client!)

 • Profielfoto
  Vin

  dit kan al lang met Truphone!

 • Profielfoto
  gruiter

  Goede tip wbt voipbuster icm iFringe. Ik heb zojuist een account aangemaakt.

 • Profielfoto
  philmol

  Ook Gizmo5 werkt met SIP.

  http://gizmo5.com/pc/

 • Profielfoto
  Koekenboes

  @barto7: ik zit al een uur te wachten, maar hij blijft bij het loginscherm en er lijkt niks te gebeuren.

 • Profielfoto
  longview

  Mooi concept, alleen de uitwerking is slecht. gebprobeerd met normaal skype-to-skype gesprek, maar er zit een seconde vertraging in het gesprek waardoor het erg lastig telefoneren is. bij een normaal skypegesprek op de computer is de vertraging er niet.
  Even wachten dus tot skype zelf een iPhone-app uitbrengt!

 • Profielfoto
  tim1

  naast dat ik de app niet handig vind ziet t er ook totaal niet uit, ik betaal toch voor een 3g verbinding (net als mn vrienden) waarom mag ik dan niet gewoon gratis skypen met hun, ik kan dit wel op m’n mac….:(

 • Profielfoto
  iDecide

  Gebruikte Fring reeds op mijn Sony-Ericsson P1i, moet zeggen het werkt wel voor Skype en MSN. Maar waarom brengt Skype niet zelf een versie uit voor iPhone/iPod Touch? Net zoals ze voor de PSP al gedaan hebben.

 • Profielfoto
  Robert

  @iDecide: op de iPod Touch? Zou ik wel willen. Maar hoe krijg je een microfoon op je iPod aangesloten?

 • Profielfoto
  bartje

  werkt ook uitstekend op mijn N73