Einde Mac mini in zicht?

Door: Statenweg - 18 reacties

Medewerkers van twee grote Europese winkelketens hebben tegenover Gizmodo verklaard dat Apple momenteel geen nieuwe orders voor de Mac mini aanneemt. Dit kan duiden op een update. De huidige modellen zijn al ruim een jaar oud.

Apple zou echter tegenover de winkeliers verteld hebben dat zij geen nieuwe modellen hoeven te verwachten. Indien dit waar is, dan betekent dit het einde van de Mac mini die in januari 2005 geïntroduceerd werd. Door de lage prijs en het ontbreken van een toetsenbord, muis en monitor werd het gezien als een ideale Mac voor switchers die de genoemde randapparatuur reeds in huis hebben.

De Mac mini is de goedkoopste Mac op dit moment. Volgens analisten heeft Apple baat bij een goedkope Mac in haar assortiment wanneer bestedingen van consumenten teruglopen. Nog geen Mac mini en er altijd een willen hebben? Sla nu je slag, v├│├│r het te laat is.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  iDecide

  Het werd een keer tijd, maar geen Mac Mini meer? Wat komt er dan voor terug? Voor ÔéČ300,- kom ik het laatste model wel ophalen. :p

 • Profielfoto
  Neptunus

  Aparte strategie van Apple om in de tijd dat de hele markt kijkt naar goedkope laptops, haar goedkoopste computer uit het assortiment te halen.

  Maar ja, floppy disks en FireWire weghalen, Mac mini eruit, Apple doet altijd wat iedereen voor dom aanziet.

 • Profielfoto
  milann

  Hoop dat de nieuwe er een wordt qua prestaties vergeleken met de iMac.

 • Profielfoto
  Toinef

  Ik hoop toch dat ze de mac mini gaan upgraden.
  Het zou toch leuk zijn als ze daar ook een nvidia in zouden stoppen. want die gma950 is toch wel heel wat te langzaam

 • Profielfoto
  Planeten Paultje

  Aangezien de Mini een belangrijke rol heeft in de Podcast Producer infrastructuur lijkt het mij wat voorbarig om te veronderstellen dat de Mini verdwijnt zonder dat er iets terugkomt wat die plek kan vullen.

 • Profielfoto
  awi

  ik heb mijn oude G5 2,7 GHz net vervangen door een mac mini, goddelijk. De mini was eigenlijk bedoeld als tussenpaus op weg naar een Mac pro, maar de mini doet alles wat ik nodig heb goed genoeg….voorlopig dan, ik wacht nog even een macpro ugrade af.

  En het scheelt HEEL veel ruimte op het bureau!

 • Profielfoto
  slewes

  Zou Apple dan toch aan ons techs op de td denken ;~D

  Man wat een ellende om dat ding open te krijgen…

  Ik hoop het van harte dat deze verdwijnt en voor een iets aangenamer model word vervangen:)

 • Profielfoto
  Thijs van Tol

  Hier mag deze schrijver zich ook wel eens aan houden:

  “iJeroen”

  Reclame
  One More Thing is ook geen vrij promotiemedium voor nieuwe initiatieven of voordelige aanbiedingen. Berichten die fungeren als reclame voor een website of ander initiatief worden dan ook verwijderd. Indien je aandacht wil generen voor een Apple gerelateerd evenement, neem dan contact op met ├ę├ęn van de beheerders.

 • Profielfoto
  garenor

  Wat kan iedereen toch zeuren op deze site…

 • Profielfoto
  demandiebakt

  Ik zou het echt jammer vinden als de mini verdwijnt. heb m al veel bij mensen ge├»nstalleerd die wel een apple zouden willen maar het niet echt aan durven om een imac van meer dan 1000 euro te kopen. ik zou een wat snellere mini toejuichen! maar de huidige mini geeft ook al voldoende vind ik.. het is een machine waar nu bijvoorbeeld mijn oma mee kan internetten, emailen, muziek luisteren en foto’s kan bekijken.

 • Profielfoto
  pim1021

  Mijn ouders waren van plan om een te kopen. ???

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het zou slimmer zijn als er een goedkoper instapmodel voor zowel de iMac als de Macbook op de markt werd gebracht. Dan zouden veel meer mensen overstappen.

 • Profielfoto
  ottovds

  ik verwacht met de nieuwe mabooks nu eerlijk gezecht ook wel nieuwe videochips voor de mini hoor. De mini wordt vaak gebruikt als mediacentre computer. Dan mag een videokaart er echt wel in, gezien full HD beelden op een 30inch scherm toveren er echt wel bij mag zijn. (met die nieuwe display connector dan)

 • Profielfoto
  gerror

  Ik wil er een kopen als mediaplayer voor mijn nieuwe TV. Het zou wel raar zijn als ze geen simpel instapmodel meer hebben.

 • Profielfoto
  NTG

  ik hoop dat de Mac Mini blijft, ook als die vernieuwd wordt tot iets beters als een goed stapelbaar compact doosje dat je overal waar je maar wil weg kan frotten;)

 • Profielfoto
  Rub3n

  Ik hoop dat de Mac Mini blijft. Ik vind hem nog steeds revolutionair qua uiterlijk en afmetingen.

  En ik wil er over een jaartje eigenlijk 1 hebben in mijn woonkamer:P

 • Profielfoto
  Gene

  Apple, gooi dan in een keer ook dat belachelijke Apple TV ding eruit! (en kom terug met multimedia centerachtig ding, Blueray, Front Row bediening, Full HD)

 • Profielfoto
  macpro

  Het zou zonde zijn als de mini verdwijnt. Ik heb zelf 3 van die beestjes en het zijn prima computers voor gewoon gebruik. Niet iedereen heeft direct behoefte aan of plaats voor een iMac of Mac Pro.