Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 21 oktober 2008
Leestijd: 1 minuut

Dropbox upload, deelt en synchroniseert. Gratis.

Wil jij bestanden synchroniseren tussen verschillende computers zonder MobileMe aan te hoeven schaffen? Dan heb je aan Dropbox een goede. Dropbox laat je op een verschrikkelijk makkelijke manier bestanden online zetten, delen en synchroniseren met andere computers.

Dropbox is een programma’tje dat zich nestelt in je menubar. Daarnaast is het een folder in je thuismap: de zogenaamde dropbox. Alles wat in deze dropbox wordt gegooid, wordt zonder omkijken online gezet. Als een bestand online staat, zie je een groen vinkje op het icoon van het bestand en kun je eenvoudig de link ervan gebruiken in een mailtje of chat.

Maar het mooiste komt wanneer je Dropbox installeert op een andere computer en inlogt. Bijvoorbeeld op de PC op je werk. Ook op de PC is de dropbox map te vinden. Alles wat je op je Mac in de Dropbox map had gegooid, wordt automatisch gesynchroniseerd met de dropbox op je PC. Gooi je op de PC een bestand weg, dan zal hij ook verdwijnen uit de dropbox van je Mac.

Dropbox kan nog veel meer. Download Dropbox daarom nu snel. Het is gratis en er zijn versies voor Mac, Windows én Linux. Ook de 2GB online opslagruimte is gratis.

Lees verder voor een mini screencast van de twee mooiste features.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dropbox upload, deelt en synchroniseert. Gratis.
Sluiten