Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 9 oktober 2008

Dinsdag 14/10 Special Event: nieuwe MacBooks

Eindelijk is het zover! Apple heeft officieel te kennen gegeven volgende week dinsdag 14 oktober een persevenement te houden op de Apple Campus in Cupertino.

Zoals vaker laat Apple de uitnodiging aan de pers gepaard gaan met een geheimzinnig plaatje en een stukje tekst. Dit keer is het een afbeelding van een aluminium laptop met de tekst “The spotlight turns to notebooks”.


Eerder vandaag liep de geruchtenmolen al op volle toeren. Later doken er meer foto’s op van de laptop casing en werd er geroddeld over een uitgelekte prijslijst met maar liefst twaalf verschillende laptopvarianten.

De uit Taiwan afkomstige foto’s van de casing zijn volgens AppleInsider waarschijnlijk echt. Daarmee lijkt het erop dat de nieuwe laptops minder revolutionair anders worden dan eerder voorspeld. Omwille van het milieu wordt het plastic van de MacBook waarschijnlijk ingeruild voor aluminium, waarmee definitief een einde lijkt te komen aan het onderscheid plastic vs aluminium en consument vs professional.

De geruchten over de prijslijst zijn minder zeker. Normaal gesproken stuurt Apple dit soort informatie pas op het allerlaatste moment naar de verkooppunten. De lijst die in handen is gevallen van Inquisitr rept over 12 laptopvarianten in een prijsrange van 800 tot 3.100 dollar. Dat zijn 4 varianten meer dan het huidige aanbod. De goedkoopste laptop wordt 300 dollar goedkoper dan de huidige instap-MacBook. De duurste MacBook pro gaat 300 dollar meer kosten dan het huidige 17″ topmodel.

Ten slotte die mysterieuze zin op de uitnodiging: “The spotlight turns to notebooks”. Notebooks? Heeft Apple die term eerder gebruikt om laptops aan te duiden, of hint dit naar een kleinere computer die het gat tussen de MacBook/MacBook air en de iPhone gaat opvullen? Dinsdagavond om 19.00 uur zullen we het weten, maar wat denk jij?

Reageer op artikel:
Dinsdag 14/10 Special Event: nieuwe MacBooks
Sluiten