Robert de Groot
Robert de Groot Nieuws 14 oktober 2008

De nieuwe MacBook Pro: De iMac-on-the-go


De uiterlijke vertoning van de nieuwe generatie MacBook Pro zal geen geheim meer zijn. Het strakke design van de iMac is overgenomen en gecombineerd met het toetsenbord dat we reeds kennen van de MacBook (Air). Opvallend is dat de knop op het stuurvlak verdwenen is en muisklikken beperkt zal worden tot het ‘tappen’ op het stuurvlak.

Verschillende bronnen melden dat de toekomstige MacBook Pro uitgerust zal zijn met twee grafische kaarten. Een integrated-chip – zoals gebruikt bij de Mac mini en MacBook – aangevuld met een ‘echte’ grafische kaart. Het idee hierachter is dat de gebruiker bij normale activiteiten en/of werkend zonder netstroom gebruik maakt van de integrated GPU. Hierdoor gaat de batterijcyclus langer mee. Aan de netstroom gekoppeld en bij zwaarder werk springt de krachtige NVIDIA kaart bij. Dat noemen we hybride en dat klinkt modern.

Een tweede nieuw kenmerk is de interface voor externe video-bronnen. De huidige MacBooks maken gebruik van een standaard DVI, dan wel mini-DVI poort. Deze zal plaats maken voor een ‘DisplayPort‘: een nieuwe licentie- en royalty-vrije audio/video interconnector, geschikt voor het aansluiten van monitoren en home-theater systemen.

Als laatste brengt MacRumors het nieuws dat gebruikers van de MacBook Pro eenvoudig zelf de harde schrijf kunnen vervangen en de batterijduur vergroot zal worden.

Als we de geruchten moeten geloven zullen we nog even moeten wachten op de nieuwe 17-inch MacBook Pro, want die is nog niet af.

Reageer op artikel:
De nieuwe MacBook Pro: De iMac-on-the-go
Sluiten