Concurrentie is Apple dankbaar voor iPhone

Door: Statenweg - 8 reacties

Je zou kunnen denken dat concurrerende smartphoneproducenten, zoals HP en Nokia, al een tijdje erg slecht slapen vanwege het succes van de iPhone. Niets is minder waar. Zij zijn Apple namelijk enorm dankbaar. Volgens hen heeft Apple met het revolutionaire toestel de markt wakker geschud.

De iPhone heeft aangetoond dat er grote kansen liggen op de markt voor mobiele apparaten. Door de populariteit van de iPhone en de App Store is de interesse van consumenten en developers voor smartphones in het algemeen enorm toegenomen. Dit biedt kansen voor andere producenten. Daarnaast worden telecombedrijven gedwongen te innoveren om deze kansen te kunnen benutten. Kurt Kruger van HP: “Thanks to Apple for raising the bar to the mobile operators around the world and helping them really understand that they need to evolve their business practices a bit.”

Fabrikanten van smartphones zijn blij dat hun afnemers in toenemende mate ge├»nteresseerd zijn in nieuwe producten en mogelijkheden. “Our key customers are saying, ‘Make our phone like the iPhone’. There are a lot of things we’ve been trying to sell them in terms of touch and other ideas we’ve tried to peddle, but these are pretty conservative companies. The iPhone has been a disruptive force,” aldus Albert Chu van Access Systems, dat software ontwikkelt voor telefoonproducenten als Sony Ericson en Samsung.

Ook wordt Apple geprezen om de eenvoud van de App Store. Volgens ontwikkelaars voor het mobiele platform heeft Apple hiermee een nieuwe standaard neergezet in de manier waarop mobiele applicaties worden gedistribueerd en zullen andere bedrijven deze overnemen voor hun eigen mobiele platform.

Verwacht wordt dat Nokia en RIM (BlackBerry) binnenkort met een eigen App Store zullen komen. Ook worden nieuwe ‘iPhone-killers’ verwacht, onder andere van HP.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Trizan

  Dit zal Apple toch niet pikken. Ze komen we weer met iets. (Eerste!)

 • Profielfoto
  bartvanderveer

  Zou HP met een Iphone killer een hamer bedoelen ?….;)

 • Profielfoto
  SebastienK

  HP zal wel gewoon de iPhone kopen er een HP logo op plakken. Deden ze met de iPod ook al.

 • Profielfoto
  Justus

  Grappig dat Apple het enige grote bedrijf is dat nog niet dichtgeschroefd is. Het zal niet lang meer duren of er komen kleine creatieve bedrijven die wel innovatiever zijn dan apple. Weg met de reuzen :D

 • Profielfoto
  snipper

  Ja, daar zijn ze heel blij mee bij Nokia en RIM, dat hun klanten een iPhone willen.. :D geloof je het zelf?! DENIAL heet dat

 • Profielfoto
  Xigh

  Ik denk dat Nokia etc. naast de concurrentie wel degelijk blij zijn met de iPhone. Deze bedrijven worden allemaal gerund door mensen die voornamelijk aan winst denken. Nokia had een tijd lang innovatievere telefoons, zoals bijvoorbeeld de Nokia 3650 (met het ronde toetsenbord). Dit is allemaal de kop ingedrukt omdat het niet voor de massa was. De touchscreens van Nokia is hetzelfde verhaal. Apple laat zien dat al deze dingen, ook al zijn ze niet gangbaar, toch een enorme verkoop hit kunnen zijn.

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  ik denk dat al die andere telefoon bouwers de mist in gaan door per seizoen 20 halfbakke nieuwe modellen neer te zetten die precies het zelfde kunnen als de vorige generatie met alleen dan een ander kleurtje en meer megalixels. Apple kan zich mooi focussen op 1 apparaat.

  Apple komt met iets totaal anders dat ook nog eens blijkt te bewijzen dat touchscreens TOCH WEL werken mits daar WEL tijd en aandacht aan besteed is. Nu staat ineens de markt op zijnkop. Iedereen struikeld over elkaar heen om een killer te maken.

  Natuurlijk zijn ze blij. Apple heeft weer een gat in de markt gevonden met een type product dat allang niet meer hip was vanwege zijn onpraktischheid. Zie hoe de iPod de mp3 speler markt heeft wakker geschud. Dat gebeurt nu weer met de iPhone en de telefonie markt.

  Nu is het voor hen de komende jaren vollop meeliften op Apples succes. En voor de apple haters is het hopen dat er iemand komt met een duidelijk beter product op zowel gebruiksgemak als specificaties. Met betere specs alleen kom je er niet. Dat hebben al veel HTC en Nokia toestellen bewezen.

 • Profielfoto
  Geert_iv

  Nu hopen dat Nokia zo wakker geschud wordt dat ze eindelijk eens een software update service voor OS X beschikbaar maken. Mij krijgen ze voorlopig namelijk niet aan de iPhone maar de compatibiliteit is wel een probleem…