Statenweg
Statenweg Nieuws 10 oktober 2008

Concurrentie is Apple dankbaar voor iPhone

Je zou kunnen denken dat concurrerende smartphoneproducenten, zoals HP en Nokia, al een tijdje erg slecht slapen vanwege het succes van de iPhone. Niets is minder waar. Zij zijn Apple namelijk enorm dankbaar. Volgens hen heeft Apple met het revolutionaire toestel de markt wakker geschud.

De iPhone heeft aangetoond dat er grote kansen liggen op de markt voor mobiele apparaten. Door de populariteit van de iPhone en de App Store is de interesse van consumenten en developers voor smartphones in het algemeen enorm toegenomen. Dit biedt kansen voor andere producenten. Daarnaast worden telecombedrijven gedwongen te innoveren om deze kansen te kunnen benutten. Kurt Kruger van HP: “Thanks to Apple for raising the bar to the mobile operators around the world and helping them really understand that they need to evolve their business practices a bit.”

Fabrikanten van smartphones zijn blij dat hun afnemers in toenemende mate geïnteresseerd zijn in nieuwe producten en mogelijkheden. “Our key customers are saying, ‘Make our phone like the iPhone’. There are a lot of things we’ve been trying to sell them in terms of touch and other ideas we’ve tried to peddle, but these are pretty conservative companies. The iPhone has been a disruptive force,” aldus Albert Chu van Access Systems, dat software ontwikkelt voor telefoonproducenten als Sony Ericson en Samsung.

Ook wordt Apple geprezen om de eenvoud van de App Store. Volgens ontwikkelaars voor het mobiele platform heeft Apple hiermee een nieuwe standaard neergezet in de manier waarop mobiele applicaties worden gedistribueerd en zullen andere bedrijven deze overnemen voor hun eigen mobiele platform.

Verwacht wordt dat Nokia en RIM (BlackBerry) binnenkort met een eigen App Store zullen komen. Ook worden nieuwe ‘iPhone-killers’ verwacht, onder andere van HP.

Reageer op artikel:
Concurrentie is Apple dankbaar voor iPhone
Sluiten