Compact cassette voor je iPod nano

Door: Lucas Raggers - 15 reacties

Voor de jeugdige OMT’ers onder ons: de compact cassette was een opslagmedium voor muziek dat zo’n 40 jaar geleden in zwang kwam. Zeg maar een soort van Shuffle van de vorige eeuw. En halverwege draaide je de Shuffle om. Tenzij je Auto Reverse had.

Miljoenen zijn er van gemaakt en dat levert jaren na dato creatieve ideeën op. Zo kun je namelijk hoesjes voor je 1e of 2e generatie iPod nano kopen in de vorm van een ouderwets cassettebandje. Wees er snel bij, want de voorraad is beperkt. Het hoesje kost 45 dollar en er wordt afgerekend met Paypal.

Rest de vraag: waar zou je in het kader van recycling nog meer een mooi en origineel hoesje van kunnen maken?

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  RTM85

  Maar kijk uit met magneten anders is je muziek gewist! En met een beetje pech rolt de tape eruit en moet je met je vingers dat bandje weer terug draaien. Is nog een kut gevoel aan je vingertopje ook!;)

 • Profielfoto
  Bor

  I <3 bandjes! Snel een iPhonevariant!

 • Profielfoto
  brandfles

  mmmmmm, ik heb nog wel allemaal tapes liggen maar een apparaat om ze mee af te spelen………. ???

 • Profielfoto
  2k

  Idee is leuk, uitwerking is wat minder.

 • Profielfoto
  jimeh

  Stoer, jammer dat er maar zo weinig zijn:(

  Misschien kan ik met n bandje en wat plexiglas er zelf een maken :p

 • Profielfoto
  Toinef

  ik heb vandaag nog weer batterijen voor mijn walkman gehaalt, dus sommige (bijna niemand) jeugdigen gebruiken nog cassettes!
  of ik wou geld uitsparen door nog even geen nano te kopen zodat ik ik over een paar maanden een macbook kan kopen

  edit: bedankt Patrock, je woont niet toevallig in de buurt van deventer/zutphen?:p

 • Profielfoto
  Patrock

  Ik zag pas ook nog iemand met een walkman. Ik vond hem toen echt 10x cooler dan iemand met een iPod:p

 • Profielfoto
  bestbier

  Ik spaar Sony Walkmans (alleen de mooie of bijzondere) en vind nog steeds dat het “mechanische” toch eigenlijk wel iets meer heeft dan muziek uit een chip.
  De tekortkomingen van mechanische muziek-opslag heeft ook zo’n nadelen zoals bandsalade etc, maar iets met louter electronica wat het altijd maar doet en doet….. Dan ga je uit verveling tóch weer een nieuwe kopen. Vandaar het jaarlijkse vernieuwen van de Nano, terwijl er na 4 generaties Nano’s eigenlijk niks aan veranderd is?

  Uiteindelijk is de hele audiofielie de nek om gedraaid door het digitale tijdperk. Een Micro Seiki (met 3 armen!), Thorens of Linndek platenspeler had toch wel iets. Iedereen kwam luisteren naar jouw “fantastische” spullen. Toen de CD-speler verscheen klonk alles hetzelfde en allemaal even goed.

  Weer een leuke hobby de nek omgedraaid. :(

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  @bestbier: dat is natuurlijk niet waar he. Er is nog steeds een ENORM verschil tussen de ene installatie en de andere. Ga eens naar de betere audiozaak en luister eens naar een paar verschillende setjes. You’ll be amazed!!!

  Verder leuk dit. Brengt nostaligsche gevoelens boven. Toch mis ik de tape absoluut niet. Altijd dat eeuwige gejank als je tape wat stroever liep of ’t motortje van je deck minder werd. Alleen de echte dure tapedecks en echt goeie cassette’s leverden een redelijk goeie kwaliteit. Maar dat was, althans voor mij, toendertijd volstrekt onbetaalbaar.

  Wat dat betreft mis ik de vinylplaat veel meer. Dat warme geluid biedt echt meerwaarde tov het digitale geluid. Helaas heb je ook een ouderwetse analoge versterker nodig om dat verschil echt te horen. Tegenwoordig zit er in de gemiddelde versterker ook gewoon een chippie…

 • Profielfoto
  Jogchum

  Jongens, jongens, Lp-spelers (ook van Linn, MicroSeiki en Thorens), Buizenversterkers maar ook de lp’s zelf, het word allemaal nog steeds gemaakt. Steek u licht op bij http://www.hifi.nl Tweedehands is er ook veel aanbod.

  Op versterker gebied zijn er tegenwoordig ook een hoop met het beste van beide wereldden, buizen in de voortrap, transistor (Fet) in de eindtrap (een buizengeluid met relatief veel uitgangsvermogen bv. de Musical Fidelity XT100)

 • Profielfoto
  cultuurzoeker

  Beste mensen,
  Ik ben blind en dus aangewezen op geluid. Als hobby verzamel ik oude geluidsopnames onder andere hoorspelen, kleinkunst en radioprogramma die dit behandelen jeugdseries van de tv want dit kon ook opgenomen worden via een bandrecorder die verbonden was met de tv en de versterker.
  Vele hebben dit opgenomen op cassettebandjes of 18 cm bandrecorderbanden. Ben daar altijd naar opzoek. Bezit nog een Philips 2370 bandrecorder waarmee ik de banden mee beluister wat er voor mijn gading bij zit neem ik over op een Edirol R09. Daarna ga ik het in losse tracks bewerken met behulp van mijn computer met screenreader en spraak ondersteuning en een audioprogramma. Voorlopig alles nog onder Windows. Maar denk er over om misschien Apple gerelateerde restauratie software te gaan nemen. Omdat ik ook 78-toeren platen opnames verzamel en daar zitten meestel veel tikken en andere omgemakken in. Dat lukt mij niet met de Windows audiobewerkingspakketten. Dus wie nog oude banden heeft met dit genre kan mij via mijn profiel een berichtje sturen.
  Ps. Hoop dat mijn reactie niet te lang is?
  Groet van de Cultuurzoeker

 • Profielfoto
  Joid

  Ik snap de vergelijking tussen de Walkman en de Shuffle niet. Anders dan dat je niet kan ‘zien’ welke track er afgespeeld wordt, is er toch wel zeker verschil.
  Op de Walkman was het toch geen verrassing welke song er na de huidige song kwam.

  Eigenlijk had’ie een playlist avant la lettre.

 • Profielfoto
  snipper

  Stevig geprijsd, €45 voor een geinig iPod beschermhoesje, ex BTW en verzenden.

 • Profielfoto
  bassmac

  Toevallig vond ik vanmiddag de handleiding van m’n Denon deck. Hig end ding, toen in 87…
  Op papier bijna beter als het origineel :p

  Maar toch: in het echt zelfde geluid als een cd. (Nee, die cassettes van toen zijn nu wel versleten)
  Jammer dat die techniek overbodig is geworden.
  Het is nog steeds een prima ding.

 • Profielfoto
  iSponge

  Heeft iemand misschien een DIY tutorial om een hoesje als dit zelf te maken? (voor 3rd gen. nano, als dat past). Heb ook nog een aantal cassetebandjes liggen en kan wel een leuk hoesje gebruiken:D

  Kan evt. zelf wel es gaan rommelen.. heb nog ergens een dremel liggen en werkeloze cassetebandjes zat.. hmm..