Binnenkort ook een Mac notebook van Psystar?

Door: Statenweg - 15 reacties

Een medewerker van Psystar heeft tegenover een lezer van AppleInsider bevestigd dat het bedrijf werkt aan een notebook waarop het mogelijk is Apple’s besturingssysteem OS X te draaien. Specificaties zijn nog niet bekend. De medewerker stelt in onderstaande e-mail dat de notebook tegen een aantrekkelijke prijs verkocht zal worden.

Thank you for your interest in Open Computing. Although there is no mobile open computer at the moment, I can tell you that it is something that is in development. Once we release a final product, it will be posted on our website along with an automatic notification for all Open Computing newsletter subscribers. No release day or price has been set for any potential mobile product line. However I can assure you that at release it will be very competitively priced.

Thank you for your inquiry.

Eerder deze week maakte Psystar, dat zichzelf marktleider op het gebied van OS X-compatible PCs noemt, bekend een nieuw model Mac clone op de markt te brengen die beschikt over een Blu-ray optische schijf en een NVIDIA GeForce 9800GT grafische kaart. Uit de FAQ op de site van Psystar blijkt dat het lezen en schrijven van Blu-ray disks mogelijk is, maar dat het afspelen van video vanaf de schijfjes door gebrek aan software vooralsnog niet ondersteund wordt.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  LEXY

  Nou wie weet, als daar wel FireWire in zit, score ik die wel…

 • Profielfoto
  hennep

  go psystar!

 • Profielfoto
  Stijlloos

  Competitie is gezond. Ook voor Apple.
  Als Psystar scherp prijst en Blu Ray + dikkere GFX kaarten aanbiedt dan zie ik dat zeker als een serieus alternatief voor de MBP. Ik wil vooral OS X en maar klein beetje het apple design.

  En als de heren van Apple eens niet zo gierig zouden zijn met hun prijzen en trage development (want als je denkt dat ze Blu Ray niet nu al erin hadden kunnen knallen dan ben je wel erg naief – als een VAIO het kan waarom Appletje dan niet -) dan zou Psystar niet een gat hebben gevonden om mooi op te vullen.

 • Profielfoto
  defores

  “En als de heren van Apple eens niet zo gierig zouden zijn met hun prijzen en trage development (want als je denkt dat ze Blu Ray niet nu al erin hadden kunnen knallen dan ben je wel erg naief -”

  Dat zie je dus helemaal verkeerd.
  Het is juist Psystar die gierig is en op geld jaagt nog erger dan Apple zelf.

  Psystar heeft 0,0 aan OSX gewerkt.
  Psystar overtreed niet alleen licentie van Apple maar ok die van de open source groep.
  Psystar kan geen garanties bieden betreft ondersteuning.
  Voor degene die het misschien niet weten maar je kan gewoon een USB Dongel kopen voor Vista, OSX, Linux en helemaal geen Psystar nodig hebt.
  Verder heeft Psystar helemaal geen onderzoek gedaan en geen enkel inferstering zoals Apple dat wel heeft gedaan.

  Ik vind Psystar een akelig arrogant bedrijf die probeert te profiteren van Apple hun reputatie …

  Een kok gaat ook niet zijn recept aan concurrentie geven.
  En ik weet van al die jaren ervaring met geassembleerde x86 bakje het komt nooit dicht in de buurt met gebruikerservaring als een Mac.
  Mijn Macbook (2 jaar oud) is zelfs nog steeds sneller dan de huidige laptops …..

  Ik zie het als iets absurds -> sony die ineens kenwood gaat verkopen :s ook hun gebruiken dezelfde electronica componenten alleen kenwoord gebruikt ze van betere kwaliteit.

 • Profielfoto
  thomasmuller

  Pfffbrrp psystar zoek een hobby! Straks al je een FAKE macje koopt ga je maar lekker in een hoekje zitten janke met de rest van je FAKE Mac vriendjes…

 • Profielfoto
  Delars

  @ defores: inderdaad laat ze maar lekker hun eigen os schrijven:P

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Als je met die Blue Ray geen films kunt bekijken, wat heeft het dan voor nut?!

 • Profielfoto
  Anoniem

  Hoe meer OS X, hoe beter. Al installeren ze het op een wasmachine.

 • Profielfoto
  espaan

  Als ze dezelfde kwaliteit en design proberen te halen als Apple poogt te doen, dan is het nog niet eens zo verkeerd. Maar het gaat alleen maar om het goedkoper maken middels (waarschijnlijk) mindere componenten. Jammer IMHO.
  D’r is al zoveel focus op prijs en crappy design/kwaliteit.

 • Profielfoto
  ibart84

  Ik vind het een goede ontwikkeling eerlijk gezegd. Apple is de laatste tijd zo erg bezig de mac gebruiker in een bepaald hoekje te krijgen, vooral de Pro gebruikers. Veel gebruikers worden gewoon genegeerd door Apple en dat alleen maar om het marktaandeel hoog te houden. Misschien komt apple hierdoor met een andere variant, maar Apple kennende zijn ze daar te koppig in en is de enige Mac computer onder de 1000 euro een broodtrommel van 2 jaar oud.

 • Profielfoto
  Macmortsel

  @ ibart84
  maar die broodtrommel werkt super !!! Je hebt gelijk, ze mochten wel bij Apple eens aan goedkopere spulletjes denken…Misschien is het daarom nog niet zo slecht van die Psystar…maar dan moeten ze wel iets dringend aan hun design gaan doen..

 • Profielfoto
  SanderMichelsen

  @Macmortsel

  Idd, en Design kost geld, net als hoogwaardige materialen binnen in je computer (dvd speler/brander, geheugen etc.).

  Als Psystar op gelijk niveau met Apple wil komen op het gebied van design en materialen, dan zal automatisch de prijs van een Psystar die van een Mac benaderen.

  Wat BluRay betreft = overbodig. Voor opslag gebruik je deze niet (te duur – en hoeveel mensen gebruiken nu nog DVD-RW?), voor het afspelen verkiest de echte BluRay ‘liefhebber’ een stand alone i.c.m. een mooie hdtv, anders heeft het nog geen nut.

  Laat Apple lekker koppig blijven en geen goedkoop b-merk worden. Ik wordt graag in een hoek gedrukt, zolang alles maar blijft werken.

 • Profielfoto
  ibart84

  Nou het grappige wil dus dat de hardware die grotendeels in de Psystar zit identiek is aan die van de mac. Sterker nog, je videogeheugen strekt verder dan een officieele Apple computer.

  Oke het design is niet om aan te zien, dat wel. En als je precies dezelfde specificaties erin zou mikken met uitzondering van de videokaart als de Mac Pro dan kom je ook snel richting dezelfde prijs.

  Het grote verschil vind ik alleen hierbij dat Apple zijn vaste klanten/fans gewoon naait bij het leven in de naam van hogere productie en grotere omzet. Een voorbeeld is het nieuwe beeldscherm voor de Macbook of de 8800 GT die na heel veel digitaal geschreeuw dan toch ook maar op de oude Mac Pro uitkomt, ik zeg oude, maar in feitte was het een Mac Pro van 18 maanden oud die 3000 euro had gekost.

  Apple kan best wel aan zijn dure prijzen vasthouden en de kwaliteitsverhouding is het ook wel waard maar door Psystar kunnen er ook tenminste fatsoenlijke computers gekocht worden voor onder de 1000 euro die daarnaast misschien wel beter uitbreidbaar zijn dan welke mac dan ook.

  Persoonlijk vind ik het louter voordeel bieden, alleen de looks zijn minder mooi en het blijft wel een beetje een raar gevoel om er zo een aan te schaffen.

  Maar ik sluit niets uit!

 • Profielfoto
  iMaurits

  Wtf al die moeite. Koop gewoon een macbook en je hebt garantie, kwaliteit en alles officieel!

 • Profielfoto
  NTG

  zozo, die houden echt de moed erin! erg dapper! :O