Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 9 oktober 2008

Bas Ording krijgt eindelijk patent voor Dock

Het heeft even geduurd, maar het patent staat nu officieel op zijn naam. De Nederlander Bas Ording heeft na 9 jaar samen met Steve Jobs en Donald Lindsay het patent gekregen op het Dock en de vergrootglasfunctie. Bas Ording is een van de mensen die Mac OS X een gezicht heeft gegeven. Naast het patent voor het dock staat hij ook genoteerd als uitvinder van andere patenten.

Het dock is geboren onder de leiding van Steve Jobs bij NeXT. Tijdens MacWorld in 2000 liet Steve Jobs voor het eerst publiekelijk de beta van OS X zien. Met name de grafische interface werd uitgebreid gedemonstreerd. Waaronder het Dock die er toen nog NeXT-achtig uitzag. Bekijk de demonstratie op YouTube.

Het uiterlijk van het Dock in voorgaande versies van Mac OS X:

Reageer op artikel:
Bas Ording krijgt eindelijk patent voor Dock
Sluiten