Autocorrectie komt naar de Mac

Door: Statenweg - 27 reacties

Raakt u af en toe gefrustreerd door de (verkeerde) suggesties bij het invoeren van tekst op de iPhone? Bereidt u dan alvast voor op Snow Leopard, de beoogde opvolger van Mac OS X Leopard. Een vroege versie van Snow Leopard toont het automatisch corrigeren van spelling terwijl de gebruiker typt.

De functie is te vinden in de nieuwe versie van TextEdit, maar is naar alle waarschijnlijkheid toepasbaar binnen elke applicatie die draait op Snow Leopard. Maakt u zich echter geen zorgen. Net als in de nieuwe firmwareversie van de iPhone, zal het hoogstwaarschijnlijk mogelijk worden de functie uit te schakelen.

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  Double_UK

  Ik begrijp niet dat die functie op de iPhone / Touch zo ongelofelijk waardeloos is. Terwijl T9 op m’n Nokia gewoon goed werkt. :(

 • Profielfoto
  iMakker

  Het zou al handig zijn moest je het op het woord moeten ‘klikken’ om de suggestie te aanvaarden en op space om de suggestie te dumpen, ipv andersom zoals het nu is, waarbij je steeds geforceerd wordt naar de verkeerde correctie… :angry:

 • Profielfoto
  ctxppc

  waarom zijn jullie toch altijd zo negatief over dit ac! het werkt wel toch soms goed?!
  en als jullie die functie NU willen uitschakelen, gebruik het Letlands toetsenbord (QWERTY-toetsenbord zonder autocorrectie-bibliotheek). die taal heeft geen autocorrectie!

 • Profielfoto
  iAlwin

  @Double_UK: Misschien omdat het twee totaal verschillende technieken zijn?

  Anyway, jammer dat het iedereen zo tegenvalt. Ik erger mij er ook aan, ik hoop dat ze spoedig de functionaliteit ervan aanpassen. Zoals iMakker ook al zegt in een reactie hierboven.

 • Profielfoto
  Helmert

  Ik vind de functie al vanaf het begin te gek!! Het maakt dat ik zo snel kan typen! Het zou alleen handig zijn als je op een snelle manier woorden kan toevoegen aan het woorden boek want ‘Hey’ wordt soms nogsteeds veranderd in ‘Het’ Maar de functie vind ik te gek! Ik vroeg mij daarom al af waarom het nog niet op de mac’s zat maar daar komt dus verandering in te gek!

 • Profielfoto
  remixed

  Als het gewoon makkelijk word om een woord aan het woordenboek toe te voegen, dus niet zoals het nu is op de iPhone. Dan kan het best handig zijn.

 • Profielfoto
  MrHammond

  Ik moet ook eerlijk zeggen dat de autocorrectie van de iPhone heel handig werkt, het typt toch echt een heel stuk fijner dat T9, zowel vroeger op m’n Nokia als op m’n oude Sony-Ericsson

  Goed idee om het toe te voegen in OS X (maar natuurlijk wel uitschakelbaar!)

 • Profielfoto
  McLangendorff

  Ik heb de meeste tijd geen problemen met de autocorrectie. Ben er eigenlijk best:) mee. T9 werkt echter beter:p

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Het is wat mij betreft de meest irritante en waardeloze functie op de iPhone.Op zijn allerminst zou je dus inderdaad de keuze tussen aan of uit moeten hebben,zodat je normaal kan typen zonder de meest vreemde woorden terug te vinden in je bericht.

 • Profielfoto
  Bor

  Ik snap echt totaal niet wat mensen er voor probleem mee hebben. Als je gewoon doortypt komt er meestal precies uit wat je bedoelt. Ik kijk uit naar het moment dat het voor de Mac uitkomt!

 • Profielfoto
  Double_UK

  Grappig dat er positieve geluiden zijn over de autocorrectie van de iPhone / Touch.
  Ik heb nog NOOIT meegemaakt dat hij een woord kon ‘raden’. Daarom stoort het me mateloos.

  Misschien schrijf ik wel heel vreemd. ;)

 • Profielfoto
  Mr. Jones

  Hier nog een fan van de autocorrectie functie. Vind m ook ideaal werken.
  Af en toe glipt er wel eens een foutje tussendoor, maar bij T9 was dat
  niet anders. En heb idd het idee dat ik op de iPhone ook een stuk sneller
  kan typen.

 • Profielfoto
  Helmert

  @Double_UK
  En dat is ook precies het punt. De idee achter autocorrectie is automatische correctie en geen raden van woorden! Daarnaast weet ik niet met wat voor woorden jij werkt maar bij mij geeft hij zeker wel eens aan welk woord het moet zijn maar dat is mijns inziens niet de functie van Autocorrectie.

  maar inderdaad door iets simpels toe te voegen als aan en uit schakelen zou iedereen blij zijn!

 • Profielfoto
  Obi-wan Kenobi

  Ik gebruik ‘m constant, die autocorrectie op m’n iPhone en ik vind ‘m fantastisch. Op de Mac, echter, zie ik dit niet echt zitten…

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  met 2.2 kan het uit toch.
  ik blijf het gebruiken.
  ik vind het fantastisch en ik mis het nu zelfs op mijn Macs

 • Profielfoto
  Esquare

  Zejf hea ik hidr absoluut gefn behoefte aan. Ik typ vcn mezelf al vrhjwel foutloos.

 • Profielfoto
  Helmert

  @Obi-wan Kenobi

  welke probleem zie jij dan met het werken met autocorrectie op de mac?

 • Profielfoto
  Edwin377

  autocorrectie op de mac wordt vooral relevant als er een touchscreen bij wordt gebruikt! …

  Op de iPhone vind ik het geweldig. Ik typ snel met twee duimen tegelijk en als ik op de correctie vertrouw dan gaat het meestal goed. Een enkel woord moet ik corrigeren maar de tijdwinst blijft groot.

 • Profielfoto
  Helmert

  ik weet niet hoe het met jullie zit maar ook op een mac zonder touchscreen maak ik wel eens typefouten…

 • Profielfoto
  MrJvG

  Ik ben ook positief!! Ik vind de autocorrectie op de iPhone zeer fijn werken. Zo nu en dan zit ie er wel eens naast maar dat gebeurde me ook bij mijn vorig toestel met T9.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  De functie werkt erg goed op de iPhone en leert ook nieuwe woorden. Het enige wat IMO verkeerd is inderdaad de manier waarop je moet afwijzen/accepteren. Dit had inderdaad precies andersom moeten zijn.

 • Profielfoto
  Jeordy

  Hoogstwaarschijnlijk mogelijk om de functie uit te schakelen? Weet je hoe verschrikkelijk irritant die functie is, wanneer je blind meer dan 200 karakters per minuut, bijna foutloos kan typen???

  Oprotten met dit soort functionaliteit. Als ik het wil gebruiken, zet ik het wel aan.

 • Profielfoto
  RTM85

  Autocorrectie prima, MITS ik maar handmatig woorden kan toevoegen! “ff”, “hey”, “ok”… Pakt ie gewoon niet. Uitermate vervelend dat je suggesties eerst 3x moet wegklikken voordat hij je woord aanneemt!

 • Profielfoto
  Miesbook

  Grietjes ipv groetjes is ook een favoriet van me.. Ach nieuwe firmware zal wel meer toegevoegd worden. Briljant concept.:D

 • Profielfoto
  Kobes

  ik ben ook fan van de autocorrectiecunctie. Gaat bijna altijd goed. Inderdaad moet toevoegen van woorden makkelijker worden, maar ik vind het al briljant dat hij alle namen en plaatsnamen uit je adresboek meeneemt. Dat deed dat pokke t9 op mijn ‘mooie’ nokia niet. En na 3 jaar zat mijn woordenlijst vol en gingen alle woorden waaraan ik zo gewend was permanent weer verkeerd en telkens was er een ander woord wat het niet meer deed. Nee, dat was duidelijk kommer en kwel. Dit hele stuk vanaf mijn iPhone met 1 foutive correctie van Apple. Nette score!!!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik zal de afdeling Transploft ’s vragen…..:):) Maar ff alle gekheid op een stokje. Inderdaad kan de autocorrectie heel irritant zijn, vooral in het begin. In de informatie van Apple over de iPhone staat trouwens dat je in het begin met 1 vinger moet typen. Dan moet de autocorrectie nog veel leren. Als dat eenmaal gebeurt is, wordt het aantal verkeerde correcties lager – al blijven hardnekkige foute correcties er nog wel in zitten en dat is irritant. Vooral ook als je in twee talen typt, bijvoorbeeld soms Engels en soms Nederlands, dan duurt het extra lang. Maar op de duur wordt het dus beter. Toch zou ik ‘m denk ik liever uitschakelen. Heb ik bij mijn Word en Pages ook gedaan op mijn iMac.

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  ik zet ‘m liefst meteen uit. ik wil niet bij elk woord moeten kijken of autocorrectie er geen zooi van maakt