Statenweg
Statenweg Nieuws 16 oktober 2008

Apple zet grote stappen, volgens Greenpeace kan het beter

Apple neemt het milieu serieus en is inmiddels een van de meest ambitieuze op dit gebied in haar branche. Ook bij het ontwerpen van de dinsdag geïntroduceerde MacBook en MacBook Pro, die op een geheel nieuwe wijze geproduceerd worden, lag de nadruk op het reduceren van giftige stoffen, verpakking en energieverbruik.

Greenpeace is blij met de stappen die Apple zet, maar volgens de milieuorganisatie kan het allemaal n├│g sneller en groener. Volgens de organisatie zijn de interne kabels weliswaar vrij van PVC en bevatten alle componenten geen BFRs, Greenpeace hoopte echter op 100% PVC-vrije notebooks. “Not quite the breakthrough we were hoping for,” aldus Greenpeace.

In 2006 startte Greenpeace de succesvolle campagne ‘Green my Apple’ om aandacht te vragen voor de giftige stoffen in elektronica en de producten van Apple in het bijzonder. Steve Jobs beantwoorde de kritiek met een open brief waarin hij aangaf schadelijke stoffen in de toekomst zo veel mogelijk te weren.

Update: Afgelopen week verscheen er een update van Steve Jobs over Apple’s milieudoelstellingen. Volgens Greenpeace is de belangrijkste aankondiging van Jobs dat Apple op schema ligt om alle nieuwe producten geheel te ontdoen van PVC en BFR voor eind 2008. De organisatie prijst Apple voor deze prestatie en stelt dat het bedrijf hiermee de leiding neemt. Volgens de organisatie is er geen excuus voor andere producenten om Apple hierin niet te volgen.

Reageer op artikel:
Apple zet grote stappen, volgens Greenpeace kan het beter
Sluiten