Statenweg
Statenweg Nieuws 1 oktober 2008

Apple schrapt Non Disclosure Agreement iPhone developers

Apple lijkt enigszins te hebben toegegeven aan de groeiende kritiek van developers. Het bedrijf heeft namelijk aangekondigd het Non Disclosure Agreement (NDA) voor ontwikkelaars van applicaties voor de iPhone en de iPod Touch grotendeels te schrappen.

Het NDA is noodzakelijk om te voorkomen dat kennis van bepaalde delen van het iPhone OS in handen komt van concurrenten, zo luidt een verklaring van Apple. Apple beseft echter dat de huidige situatie te veel beperkingen met zich mee brengt voor ontwikkelaars, auteurs en anderen die willen bijdragen aan het succes van de iPhone. Om deze reden heeft Apple besloten er verder van af te zien. Het NDA zal wel van toepassing blijven op delen van het OS en de SDK die nog in ontwikkeling zijn.

De oude regeling verbood ontwikkelaars ervaringen uit te wisselen over het schrijven van applicaties voor de iPhone. Daarnaast stond het NDA auteurs niet toe te publiceren over de iPhone SDK. Developers kunnen de nieuwe voorwaarden zonder het omstreden NDA binnen een week tegemoet zien. Apple bedankt de developers verder voor hun ‘constructieve feedback’ van de laatste tijd.

Was deze stap onvermijdelijk voor Apple?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple schrapt Non Disclosure Agreement iPhone developers
Sluiten