Apple schrapt Non Disclosure Agreement iPhone developers

Door: Statenweg - 7 reacties

Apple lijkt enigszins te hebben toegegeven aan de groeiende kritiek van developers. Het bedrijf heeft namelijk aangekondigd het Non Disclosure Agreement (NDA) voor ontwikkelaars van applicaties voor de iPhone en de iPod Touch grotendeels te schrappen.

Het NDA is noodzakelijk om te voorkomen dat kennis van bepaalde delen van het iPhone OS in handen komt van concurrenten, zo luidt een verklaring van Apple. Apple beseft echter dat de huidige situatie te veel beperkingen met zich mee brengt voor ontwikkelaars, auteurs en anderen die willen bijdragen aan het succes van de iPhone. Om deze reden heeft Apple besloten er verder van af te zien. Het NDA zal wel van toepassing blijven op delen van het OS en de SDK die nog in ontwikkeling zijn.

De oude regeling verbood ontwikkelaars ervaringen uit te wisselen over het schrijven van applicaties voor de iPhone. Daarnaast stond het NDA auteurs niet toe te publiceren over de iPhone SDK. Developers kunnen de nieuwe voorwaarden zonder het omstreden NDA binnen een week tegemoet zien. Apple bedankt de developers verder voor hun ‘constructieve feedback’ van de laatste tijd.

Was deze stap onvermijdelijk voor Apple?

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  iJeroen

  Netjes dat ze erop terugkomen en er wat aan doen.

 • Profielfoto
  Lexis

  We put the NDA in place because the iPhone OS includes many Apple inventions and innovations that we would like to protect, so that others don’t steal our work. It has happened before

  LOL:D :D

 • Profielfoto
  Basket Case

  Ze hadden de ontwikkelaars hier nooit mee op moeten schepen (veel zijn er uit frustratie door weggelopen van de iPhone), maar gelukkig dat ze het nu dan toch schrappen.
  Nu nog eenduidigheid over wat wel en niet is toegelaten in de App Store en het ontwikkelen voor de iPhone kan echt op stoom komen.
  @inawt: precies (ook al is het overgrote deel complete prul) … geeft te denken over de potentie van het platform nu deze belemmering grotendeels weggenomen is.

 • Profielfoto
  inawt

  wat nou op stoom komen, de appstore is al verschrikkelijk uitgebreid.

 • Profielfoto
  ctxppc

  endlich! De NDA was gevaarlijker dan niet NDA!:D
  Mensen, begin te developen! ;) / ???

 • Profielfoto
  snipper

  Dit is goed nieuws. Opvallend dat juist op zo’n bericht als dit maar 5 reacties komen. :sealed:

 • Profielfoto
  Freddy Sunder

  7!