Apple publiceert per abuis instructies nieuwe MacBook en MacBook Pro

Door: Statenweg - 24 reacties

De onderstaande handleiding met instructies voor het vervangen van de AirPort Extreme-kaart onthult nauwelijks details over de nieuwe MacBook en MacBook Pro. Wel opvallend is het feit dat deze vandaag lekte via de eigen website van Apple. Dit in tegenstelling tot de vele foto’s van de nieuwe notebooks die de afgelopen dagen opdoken op vage Chinese sites.

Hoewel de uitnodiging voor het aankomende special event al verklapte dat we nieuwe notebooks kunnen verwachten en de gelekte foto’s geen twijfel lieten bestaan, is dit de eerste bevestiging dat Apple daadwerkelijk de MacBook en MacBook Pro zal vervangen. Inmiddels is het pdf-bestand van de website verwijderd. Bekijk het PDF’je op OMT.

Nog even en Steve Jobs kan dinsdag beter uitslapen.

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  Ben wel benieuwd waar dit voor is…

 • Profielfoto
  carpebios

  Dat staat er

 • Profielfoto
  Calpa

  ..gaan we nu steeds weer artikelen op de frontpage zetten die soms een halve dag en wellicht al 2 dagen eerder op Macrumors stonden? Spijt me als dit bot over komt, maar de nieuwsvoorziening op Onemorething is gewoonweg niet ‘actueel’ te noemen.

 • Profielfoto
  ecnerual

  Omdat je het hebt over “we”, voel je jezelf dus ook aangesproken?;) En wanneer dit niet het geval is, zou je er dan zelf niet voor kunnen zorgen dat de nieuwsvoorziening wat actueler gemaakt kan worden door bijvoorbeeld iets actueels in te sturen? Ik denk dat de verantwoording wat betreft actualiteit ook bij de lezer zelf ligt. Met “we” zit je dus aardig in de goede richting. Als we nu eens met z’n allen actueel nieuws in gingen sturen, zou One More Thing wel degelijk actueel te noemen zijn.

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  pascalpas jij ben ook niet echt actueel te noemen omdat je al de zoveelse bent die dit zegt.
  OMT doet dit alsnog voor de mensen die niet zoals jij elke dag de tijd hebben om alle Apple sites af te struinen.

  Als je het nieuws al kent. Dan is dat nog niet meteen slecht van OMT. Laat de OMT crew en ons die het HIER wel voor het eerst lezen in zijn/haar waarde en houd je commentaar over oud nieuws voor je. Of wees zelf zo flink en stuur nieuws in. Dan draag je ten minste wat nuttigs bij.

 • Profielfoto
  Dirkert

  Inderdaad PascalPas, neem een voorbeeld aan mij;)

 • Profielfoto
  binaries4me

  OMT ik wil even zeggen dat ik het werk van jullie super goed vindt en kijk met genoegen dagelijks naar de site. beter iets later dan nooit. keep up the good work

 • Profielfoto
  Calpa

  Het heb het netjes proberen uit te drukken; waar zouden we zijn zonder feedback? Dat er vervolgens gereageerd wordt met ‘jij bent lekker actueel’ vind ik een beetje jammer.
  Dat er een ‘wij’ is als community klopt, maar dat nieuws bevindt zich in topics op het forum; ik heb het over de frontpage. Daarbij lijkt mij een site als Macrumors nu niet echt het equivalent van ‘het gehele internet afstruinen naar apple nieuws’. Het is gewoonweg niet actueel (er zit zo’n 14 uur tussen), op die manier is onemorething niet de homepage voor Apple nieuws en ik hoop dat dit als feedback wederom mee wordt genomen (nogmaals, sinds wanneer mag er niet geklaagd worden.. kom nou).

 • Profielfoto
  Bor

  Ik ben benieuwd!

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Het opvallendste, vind ik, is dat we nu bewijs hebben dat er nog steeds verschil is tussen een MacBook en een MacBook Pro. Dit terwijl het verschil (qua uiterlijk met name) steeds kleiner wordt. Ik had gedacht dat Apple de toevoeging ‘Pro’ zou schrappen.

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Super OMT.
  Ik lees het hier voor het eerst. Overigens beperk ik me sowieso bijna alleen tot deze site. Want ik zie soms door de bomen het bos niet meer en hier weet ik in ieder geval, dat ik up to date blijf over de belangrijkste en geestigste nieuwtjes.

  Thanks!

 • Profielfoto
  kevindc

  @ pascalpas: je bent een zaag

 • Profielfoto
  RobinZwama
 • Profielfoto
  Aidovive

  Ik hoop niet dat ik ooit zelf de Airport Card hoef te vervangen van mijn nieuwe Macbook. Lastig klusje! :p

 • Profielfoto
  Calpa

  kevindc op maandag 13 oktober 2008 6:18
  ..ja.. want dat was het meest zinnige dat je te zeggen had over iemand die kritiek uitte?

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  @ Lucas Raggers
  Dat zei ik een jaar geleden ook maar werd toen belachelijk gemaakt.
  Ik geloof ook dat Macbook Pro gaat verdwijnen. Denk dat het stap 2 is.

 • Profielfoto
  Tim Keller

  Aangezien ik geen tijd heb om de 100+ gerelateerde apple sites te zoeken, te lezen en het kaf van het koren te scheiden neem ik 14 uur (waarvan ik er 8 slaap) vertraging meer dan lief.

  Hulde aan het OMT-team voor het brengen van relevante, leuke, grappige en interessante artikelen!

  Ik hoop dat jullie je niet teveel aantrekken van de negatieve reacties…

 • Profielfoto
  snipper

  ‘per ongeluk gepubliceerd’ yeah right, alweer? :sealed:

  Ik denk dat de Powerbook – onder welke naam dan ook – blijft, omdat het hebben van verschillende modellen (en uitvoeringen) de enige manier is om ‘rijkere’ klanten ‘meer’ te geven tegen een stevige extra prijs. En uiteraard anderzijds ‘minder rijke klanten’ toch vast te houden met een gunstigere prijs voor minder toeters en bellen.

 • Profielfoto
  Marius1976

  @PascalPas

  Volgens mij vergeet je iets, of zie je iets over het hoofd.

  Voor mij persoonlijk is OMT de enige site op applegebied die ik bezoek. Ik ben dus BLIJ dat ze de berichten hier plaatsen (al of niet zelf bedacht). Niet apple gerelateerde sites of nieuwsbronnen doen dit ook, of dacht je dat ze bijvoorbeeld bij RTL nieuws of het NOS journaal al het nieuws in de wereld allemaal zelf ontdekken? Die hebben ook gewoon vaste bronnen.

  Daarom: ik ben blij dat OMT het nieuws verzamelt en publiceert. En dat het niet allemaal a la minute is, ach een beetje onthaasten kan geen kwaad toch?

  Verder… vind ik wel dat ALS je kritiek uit (wat mag) dat je dan ook tegen-kritiek moet kunnen incasseren.

 • Profielfoto
  Calpa

  @Marius1976
  En die tegenkritiek is dat ik een ‘zaag’ ben? Ik heb op geen enkele manier iets gezegd over de kwaliteit, enkel de actualiteit van de nieuwsvoorziening. In plaats daarvan wordt ik aangevallen op de persoon in tegenstelling tot het argument. En dan de quote ‘nee jij bent lekker actueel’.. dus als ik kritiek heb op Hak omdat mijn boontjes voor de zoveelste keer vol verkeerde stukken zitten moet ik zelf maar boer worden of bij Hak aan de lopende band gaan werken? Mag ik niet simpelweg feedback geven (elk bedrijf heeft tenslotte een telefoonlijn of e-mail adres voor klachten en feedback) in de hoop dat mensen in ieder geval weten dat er mensen bestaan die ruimte voor verbetering zien? Als niemand ooit ergens wat van zou zeggen dan leefden we in een samenleving met jaknikkers.
  En de opmerkingen dat anderen de redactie hier wel ‘tof’ vindt en dat ze hopen dat men niets aantrekt van de negatieve Hak op “ach, geeft niets dat de boontjes niet altijd even geweldig zijn.. ik vind jullie tof zoals jullie zijn”? Op geen enkele manier is mijn kritiek op de persoon gericht, enkel op de actualiteit en daarmee basta, en wellicht dat er ruimte voor verbetering is.

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Feedback is het effectiefst al je het geeft via de kanalen die op de Colofonpagina staan.

  On topic!

 • Profielfoto
  Tim Keller

  Misschien moet je in de boontjes gaan in plaats van hier je negativiteit te ventileren zonder constructieve inbreng. Ik zal het telefoonnummer van Martine Bijl even voor je opzoeken… Alhoewel… Martine is ook niet zo actueel meer… En daar schijn je moeite mee te hebben…

 • Profielfoto
  jurgen.

  Stop eens met dat kinderachtige gezeik Tim Keller en de andere teletubbies! Jullie laten precies zien waarom al jaren de Mac gemeenschap door velen in de buitenwereld als een ‘racistisch,bekrompen enfanatieke’ groepje wordt gezien bij wie de redelijkheid vaak ver is te zoeken.

  Beste PasCal,

  Ik begrijp je teleurstelling enigzins dat OMT niet wat sneller met het Apple nieuws is dan de Amerikaanse equivalent,maar zoals je weet zijn wij hier in Nederland juist afhankelijk van de Amerikaanse rumorsites op Apple-gebied omdat Apple nu eenmaal in de VS is gevestigd en niet in Nederland.

  M.b.t de vele op en aanmerkingen van sommigen het volgende: Het is juist een typische Hollandse eigenschap om mensen die buiten het welbekende maaiveld opereren belachelijk te maken danwel persoonlijk zoveel mogelijk aan te vallen en als gek te verslijten. Dat alleen al zegt genoeg over dat soort mensen die schijnbaar nooit verder kijken dan hun eigen horizon en er niet van houden dan anderen kritiek uiten op iets waar zij zich gemakkelijk bij voelen en vooral niets voor hoeven te doen. M.a.w: bekrompenheid! Dat jij wel het Apple nieuws ergens anders weet te vinden en daardoor eerder bent geinformeerd dan de meesten zegt genoeg over jou.

  Inzake OMT moet je niet vergeten dat het geen officiele Apple website is, maar een fansite! Dat betekend dat de mensen achter OMT niet echt hun geld verdienen met de website maar als hobbyisten ermee bezig zijn en zo goed als kwaad proberen iets professioneels neer te zetten. Als je een beetje googled kun je zien wat de mensen achter OMT als echte baan hebben en kun je ook zien dat ze OMT als hobby erbij hebben en ermee journalistje spelen voor de Mac community. Dat doen ze overigens erg leuk en hopelijk blijft het ook zo,want voorlopig zijn zij wel de enigen binnen in de Nederlandse Mac gemeenschap die een verscheidenheid van Apple gebeurtenissen ten toonspreiden.

 • Profielfoto
  WaZoo

  @jurgen: well put!

  OT: nu nog ff snel die Philips #00 halen:)