Apple overtreft verkoopdoelstelling 10 miljoen iPhone’s in 2008

Door: Statenweg - 5 reacties

Apple zal haar doelstelling om 10 miljoen iPhone’s te verkopen voor het einde van 2008 ruim overtreffen. Dat stelt het Mac Observer Apple Finance Board na een onderzoek naar het aantal verkochte toestellen.

Volgens schattingen aan de hand van IMEI-nummers (een unieke code die aan elk geproduceerde toestel wordt toegekend) heeft Apple sinds de introductie van de iPhone 3G afgelopen juli ruim 9 miljoen toestellen geproduceerd (spreadsheet). Hierbij dient opgemerkt te worden dat de productie doorgaans hoger ligt dan het werkelijk aantal verkochte toestellen. Een deel zal namelijk vernietigd zijn na een defect, als demonstratiemodel dienen of als voorraad in magazijnen liggen. Om deze reden wordt het werkelijk aantal verkochte iPhone 3G’s geschat op 7,6 miljoen. Tel hierbij de verkoop van de 2,42 miljoen 1e generatie iPhones op die Apple eerder rapporteerde en constateer dan het bedrijf op dit moment (begin oktober) haar ambitieuze doelstelling van 10 miljoen iPhone’s reeds gehaald heeft.

Apple heeft het afgelopen jaar hard gewerkt om de iPhone in meer landen beschikbaar te stellen en het toestel aantrekkelijker te maken. De lancering van het nieuwe 3G-model en de komst van de App Store zijn hier voorbeelden van. Analisten bleken sceptisch over het aantal iPhone’s dat Apple zou verkopen. Indien de schatting juist is, dan betekent dit dat Apple de verwachtingen van deze analisten ruimschoots heeft overtroffen. Dit zou goed nieuws zijn voor het aandeel Apple dat op het moment van schrijven gezakt is naar $88,14 per aandeel. Op 21 oktober weten we meer. Apple heeft aangekondigd op die datum de financiĆ«le resultaten van het vierde kwartaal bekend te maken.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  sven-

  Gelukkig dat ze de defecte iPhones gewoon vernietigen en niet opnieuw verkopen:P

 • Profielfoto
  kobekes

  ik denk dat Apple zoveel iPhones verkoopt als ze kunnen fabriceren momenteel.

 • Profielfoto
  Ikreisrond

  Mwah, zij fabriceren niet.

  Het zijn gewoon een stel goede programmeurs en marketing- en communicatiespecialisten bij elkaar. Verder weten ze de juiste mensen onder druk te zetten in ZO-Aziƫ ;).

 • Profielfoto
  koen

  broeva! haro!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Defecte iPhones vernietigen?? Wat dacht je van refurbishen?? Er wordt niet veel weggegooid hoor!