Statenweg
Statenweg Nieuws 18 oktober 2008

Apple neemt contact op met klagers

Medewerkers van Apple nemen contact op met gebruikers van het supportforum indien zij problemen melden met producten, zo schrijven onze collega’s. Een vrouw vertelde dat ze thuis opgebeld werd nadat ze geklaagd had over haar nieuwe MacBook Pro.

Het is niet vreemd dat bedrijven nauwlettend in de gaten houden welke problemen besproken worden in discussiefora met betrekking tot hun producten of diensten, al komt het niet vaak voor dat bedrijven ook daadwerkelijk contact opnemen. Dat Apple dit in dit geval wel gedaan heeft kan gezien worden als een extra service aan haar klanten, al lijkt het vooralsnog op een eenmalige actie. Het betrof een forum in beheer van Apple zelf.

Over deze handelwijze doken echter meteen bezwaren op die stellen dat Apple de privacy van de forumbezoekers schendt. Apple zou namelijk persoonlijke gegevens van de vrouw achterhaald hebben om haar thuis te kunnen bellen. Het is niet gebruikelijk je telefoonnummer te vermelden bij het registreren voor een forum. Mogelijk heeft Apple het telefoonnummer achterhaald via haar Apple-ID.

Volg de discussie hier.

Reageer op artikel:
Apple neemt contact op met klagers
Sluiten