Statenweg
Statenweg Nieuws 15 oktober 2008

Apple nadert 10% marktaandeel in 3e kwartaal (VS)

Tijdens het notebook event sprak Tim Cook al even over het groeiende succes van de Mac. Zijn uitspraken worden nu bevestigd door een rapport van het analistenbureau Gartner, dat onderzoek deed naar het markaandeel van verschillende computerbouwers in de VS.

Volgens Gartner was 9,5% van de verkochte computers in het derde kwartaal van 2008 een Mac. In hetzelfde kwartaal in 2007 was Apple’s marktaandeel nog 7,7%. De verkoop van Macs lag in de afgelopen drie maanden 29,4% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Hiermee presteert Apple beter dan het gemiddelde van de markt. De groei van het totaal aantal verkochte computers bedroeg slechts 4,6%.

Op 21 oktober presenteert Apple haar kwartaalcijfers (juli-september).

Reageer op artikel:
Apple nadert 10% marktaandeel in 3e kwartaal (VS)
Sluiten