Apple nadert 10% marktaandeel in 3e kwartaal (VS)

Door: Statenweg - 5 reacties

Tijdens het notebook event sprak Tim Cook al even over het groeiende succes van de Mac. Zijn uitspraken worden nu bevestigd door een rapport van het analistenbureau Gartner, dat onderzoek deed naar het markaandeel van verschillende computerbouwers in de VS.

Volgens Gartner was 9,5% van de verkochte computers in het derde kwartaal van 2008 een Mac. In hetzelfde kwartaal in 2007 was Apple’s marktaandeel nog 7,7%. De verkoop van Macs lag in de afgelopen drie maanden 29,4% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Hiermee presteert Apple beter dan het gemiddelde van de markt. De groei van het totaal aantal verkochte computers bedroeg slechts 4,6%.

Op 21 oktober presenteert Apple haar kwartaalcijfers (juli-september).

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Die 10% is helaas een “US-cijfer” ik ben meer benieuwd naar wereldwijd of -nog meer- de Nederlandse cijfers. Wie heeft iets recents waar ik mijn Windows-collega’s mee om de oren kan slaan?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  kwaliteit komt altijd bovendrijven….. Het is te hopen dat Apple de Europese markt eens wat serieuzer gaat nemen en hier reclame gaat maken. Veel mensen weten niet eens wat je allemaal met een iMac kunt doen en hoe goed het werkt.

 • Profielfoto
  strigoi

  Ik krijg de indruk dat de Mac in Nederland al zeker over de 10% is, je ziet overal tegenwoordig wel een iMac of Macbook (Pro) staan.

 • Profielfoto
  LEXY

  De cijfers voor het vierde kwartaal worden nog interessanter. Zal Apple de recessie/crisis en een lelijke MacBook (Pro) overleven…?!

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Lelijke MacBook? Da’s jouw mening. Ik weet zeker dat het ding verkoopt als een gek, want ik hoor veel meer positieve reacties. Veel mensen vonden ook de oude Macbook lelijk: “ziet eruit als een speelgoedcomputertje” was een veelgehoorde klacht. Kijk nu eens hoe dat speelgoedcomputertje heeft verkocht.

  De crisis is inderdaad een heel ander verhaal…