Apple erkent problemen Nvidia-chip MacBook Pro

Door: Statenweg - 13 reacties

Apple heeft bevestigd dat enkele recent geproduceerde MacBook Pro’s met de grafische processor NVIDIA GeForce 8600M GT problemen kunnen vertonen. Door een productiefout in de grafische chip kan het beeld op de MacBook Pro verstoord of vervormd zijn, of verschijnt er helemaal geen beeld op het (externe) scherm.

Indien deze problemen zich momenteel of binnen twee jaar na aankoop met uw MacBook Pro voordoen, dan kunt u deze kosteloos laten verhelpen door Apple, zelfs als de garantieperiode reeds verstreken is. Heeft u eerder betaald voor een reparatie aan uw MacBook Pro om bovenstaande problemen te verhelpen, dan kunt u van Apple een vergoeding krijgen.

Niet alleen de MacBook Pro is getroffen door het probleem. Eerder dit jaar hebben ook andere computerfabrikanten computers moeten terugroepen vanwege defecte grafische chips van Nvidia. Het bedrijf verzekerde Apple echter dat het probleem geen betrekking had op de chips die verwerkt zijn in Mac-computers. Nu blijkt dit toch het geval te zijn.

Verdere details vindt u op de website van Apple.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  drahreg

  Is er een Manier om te testen of je chip goed is en goed blijft? Zou gewoon wel fijn zijn om te weten.

 • Profielfoto
  bedhead

  Triestig in alle geval.

 • Profielfoto
  Novix

  Damn, die heb ik dus… Stel dat men laptop het probleem over een jaar krijgt ofzo, wat gaat er dan gebeuren? Een nieuwe NVidea 8600 er in? Hopelijk een betere dan toch, kwestie van klantenservice:P

 • Profielfoto
  brandfles

  Volgens TUAW:

  The models affected were all manufactured between May 2007 and September 2008:

  MacBook Pro (17-Inch, 2.4GHz)
  MacBook Pro (15-Inch, 2.4/2.2GHz)
  MacBook Pro (Early 2008)

 • Profielfoto
  Macs

  Tjah, ik heb wel eens een probleem bij het aansluiten van mijn extern scherm… Als ik dan de resolutie even aanpas en weer terugzet is het vervormd beeld weg. Ik weet niet of ik het hiervoor over heb om mijn MacBook Pro (gekocht in Juni 2008) bij de APR een week binnen te doen…

 • Profielfoto
  Justus

  @Macs Zelfde verhaal ik kan niet een week zonder m’n mac:)

 • Profielfoto
  The JM

  Ik heb ‘m inderdaad al 2x laten repareren, maar dan ben je ‘m wel inderdaad 2x een week kwijt…
  Ik kan nou alleen nog steeds geen dvd’s branden, maar dat zal er niets mee te maken hebben, toch?:P

  Hoe zit het trouwens als ik merk dat de grafische prestaties ondermaats zijn?

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  En wat met de beruchte onverklaarbare freezes(mac draait gewoon door maar je op scherm beweegt er niks meer) ? Zou dat ook aan die chip kunnen liggen?

 • Profielfoto
  reneo

  Mijn MacBookPro 17″ FullHD heeft er dan weer geen last van, maar die van mijn vriendin (op hetzelfde moment gekocht in dezelfde winkel) weer wel… vreemd… Binnenkort maar even naar de td van a-mac, die zijn lekkur snel

 • Profielfoto
  bassbug

  Inderdaad:

  hoe kan je het testen of je zo’n defecte chip hebt in je Macbrook Pro?

 • Profielfoto
  pietroman

  Ik ben blij dat Apple het kosteloos herstelt, maar minder blij dat ik nu nog steeds moet vrezen dat het nog eens kan gebeuren met mijn mbp. In augustus hebben ze al eens mijn moederbord vervangen hierdoor, de kans is groot dat het nog eens gebeurt. Voor zij die willen testen of zij dergelijke chip hebben: veel grafisch geweld loslaten op je mbp (games, video, virtualisatiesoftware zoals parallels, virtualBox, …) waardoor de chip nogal warm wordt (voel maar eens boven de F12 toets) en direct nadien in slaapstand. als je nadien niets meer ziet heb je prijs! Ik gebruik toch liever smcFanControl en istat Menu’s om de temperatuur van de grafische kaart “normaal” te houden.

 • Profielfoto
  bassbug

  Thx Pietroman, maar ik heb daar eigenlijk niet zo’n trek in…:D

  Ik wil gewoon weten wanneer dit gebeurt en hoe dit te weten.

  Ik hoop dat Apple ook over een aantal jaren aan hun belofte houdt.

 • Profielfoto
  maikel22

  @pietroman
  heb wel eens 84 graden Celcius gehaald, op het moment 67 graden, wat ik al aardig warm vind.