Statenweg
Statenweg Nieuws 12 oktober 2008

Apple erkent problemen Nvidia-chip MacBook Pro

Apple heeft bevestigd dat enkele recent geproduceerde MacBook Pro’s met de grafische processor NVIDIA GeForce 8600M GT problemen kunnen vertonen. Door een productiefout in de grafische chip kan het beeld op de MacBook Pro verstoord of vervormd zijn, of verschijnt er helemaal geen beeld op het (externe) scherm.

Indien deze problemen zich momenteel of binnen twee jaar na aankoop met uw MacBook Pro voordoen, dan kunt u deze kosteloos laten verhelpen door Apple, zelfs als de garantieperiode reeds verstreken is. Heeft u eerder betaald voor een reparatie aan uw MacBook Pro om bovenstaande problemen te verhelpen, dan kunt u van Apple een vergoeding krijgen.

Niet alleen de MacBook Pro is getroffen door het probleem. Eerder dit jaar hebben ook andere computerfabrikanten computers moeten terugroepen vanwege defecte grafische chips van Nvidia. Het bedrijf verzekerde Apple echter dat het probleem geen betrekking had op de chips die verwerkt zijn in Mac-computers. Nu blijkt dit toch het geval te zijn.

Verdere details vindt u op de website van Apple.

Reageer op artikel:
Apple erkent problemen Nvidia-chip MacBook Pro
Sluiten