Aandeel Apple klimt na speculaties goedkope notebooks

Door: Statenweg - 9 reacties

Het aandeel Apple is vandaag met 24,25% gestegen naar een waarde van $110,26. Deze opmerkelijke stijging is het gevolg van een opwaardering van het aandeel door Bernstein Research deze morgen.

Analisten van Bernstein verwachten dat Apple op de korte termijn financieel relatief goed zal blijven presteren en dat Apple’s groei in de toekomst zal doorzetten, ondanks vooruitzichten dat de bestedingen van consumenten terug zullen lopen. De toenemende verwachting dat Apple haar prijzen voor notebooks zal verlagen speelt hierbij een rol. Volgens analisten zal de verkoop van notebooks stijgen wanneer Apple de prijs van de MacBook verlaagt naar $900.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  LEXY


  Wouw, geniaal…:p
  Die analisten mogen van mij liniaal rectaal anaal gaan en lekker verder speculeren en de economie nog meer om zeep helpen!!!
  Alle koersen zijn aangetrokken vandaag, dus ook die van Apple.

 • Profielfoto
  maxim22

  @LEXY: Vrijdag waren alle beurzen gezakt behalve apple door dit gerucht. dus de analisten hebben wel gelijk :sealed:

 • Profielfoto
  Zakske

  Het aandeel Apple steeg 13,46 naar 110,26, dat is een stijging van 13,90%. Geen idee hoe jullie op 24,25% komen… ???

 • Profielfoto
  xotopia

  Die 24,25% betreft de stijging tussen slot donderdag en slot maandag. Dat zijn dus twee handelsdagen en een weekend (en dat weekend heeft de laatste tijd ook behoorlijke impact op de koersontwikkeling). De stijging gisteren was bescheiden gezien het overall herstel van beurzen.
  In de getallenbrij kun je van ales nieuws maken (“Dell herstelt sneeller dan Apple” bijvoorbeeld.) Het echte nieuws komt komt later vandaag en volgens mij worden we daar blij van.

 • Profielfoto
  Speedener

  Volgens MacRumors is het alleen geen notebook maar een nieuw scherm.

 • Profielfoto
  Mac.gebruiker

  Uiterst dubieuze manier van presenteren. op zelfde manier kan iemand zeggen “Koers Apple eindelijk weer op niveau van 2 jaar geleden”.

  Verder daalt de koers van Apple maar al te vaak tijdens en na introductie nieuw spul.

 • Profielfoto
  Julian Gijsen

  Feit blijft dat ’t erg leuk was geweest als ik afgelopen woensdag op 89.16 dollar per aandeel was ingestapt :( en wat dat betreft deze periode wel degelijk lucratief kan zijn als je nog niet veel belegde.

 • Profielfoto
  Hanky Dussen

  Goh, da’s pech als de MacBooks toch opeens NIET goedkoper blijken te zijn…
  Rara jongens, die beleggers… ???

 • Profielfoto
  Statenweg

  @Zakske: Die 24,25% is natuurlijk ten opzichte van de vorige slotkoers. Zo zagen de cijfers eruit vlak na het sluiten van de beurs maandag. Voor het begin van de volgende handelsdag (vandaag) is dat percentage aangepast (verandering t.o.v. openingskoers maandag). OMT schudt dus geen cijfers uit de mouw.