10 redenen om Apple te haten

Door: Lucas Raggers - 37 reacties

Narasu Rebbapragada en Alan Stafford durven wat niet iedereen durft. Tien eigenschappen van Apple op een rij zetten die ze haten. In Appleland betekent dit doorgaans een ongenadige lynchpartij van de o zo verwaande en arrogante Mac-gebruiker. Zo ook nu?

Die eigenaardige houding van Apple is gelijk een van de eerste onhebbelijkheden van Apple. Plaats je informatie over toekomstige producten, dan krijg je Apple achter je aan. ThinkSecret heeft het onderspit moeten delven nadat eigenaar Nicholas Ciarelli weigerde de bron van zijn geruchten prijs te geven.

Een andere onhebbelijkheid, volgens Narasu en Alan, is de schimmigheid omtrend lekken of kwetsbaarheden in OSX. Microsoft documenteert lekken netjes en geeft aan wanneer een patch beschikbaar komt. Apple laat gebruikers zwemmen in onwetenheid. Mac gebruikers zijn vaak kwetsbaar zonder dat ze het weten.

Ik hoor enkele OMT’ers al lichtelijk briezen. De lijst gaat nog 8 punten verder. Maar wees gerust, Narasu Rebbapragada en Alan Stafford hebben namelijk nog een tweede artikel geschreven: 10 Things We Love About Apple.

Wat haat jij aan Apple?

Reacties

37 reacties
 • Profielfoto
  MichMich

  Wat ik haat? Dat ze zulke godvergeten g*ile devices fabriceren. Kost me handen vol geld!

 • Profielfoto
  Hanhart

  Ik kan me wel vinden in deze 10 punten.

 • Profielfoto
  iJohan

  WAAROM DIE EEUWIGE STRIJD? :O

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Het enige waar ik Apple op afzeik is dat ze de neiging hebben om lage dollars, een op een, om te rekenen naar euro’s. Dan voel ik me bestolen. Maar ze krijgen hun zin, ik koop het toch wel..

 • Profielfoto
  jabesse

  Ehm… oud nieuws?

  ‘May 7, 2007 12:00 pm’

 • Profielfoto
  iMike

  het enige wat ik haat aan apple producten is dat windows gebruikers altijd meteen in de verdediging schieten als je het over macosx hebt. Als ik vertel waarom ik apple gebruik, mijn mening dus krijg ik altijd meteen argumenten waarom zei dat juist niet fijn vinden.

  Mij maakt het niet uit ik gebruik een mac omdat ik het fijn vindt werken en windows niet. Wat hun daarvan vinden zal mij eigenlijk een zorg zijn. Als ze een mac niet fijn vinden werken dan doen ze dat lekker niet. Voor mij is er geen strijd tussen windows en mac want ik vindt dat mac gewoon beter is voor de dingen die IK ermee doe.

 • Profielfoto
  Tjerker

  Stond dit niet al eens eerder op de voorpagina? Idd oud nieuws!

 • Profielfoto
  Patrock

  Ik vind het irritant dat wij als Europa altijd achter de feiten aanlopen. Vooral met de films/series in de iTunes Store.. En het feit dat er nog steeds geen Apple Store in Amsterdam (/Nederland) zit.

 • Profielfoto
  sven-

  Best wel onzin dat wij niet tegen kritiek op Apple kunnen. Alleen vaak zijn de meeste punten gewoon niet waar.

  Verder bestaat er ook al een topic waar je je klaag punten kwijt kunt:

  http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?t=134845

 • Profielfoto
  Rezpack

  Dat Apple de trouwe oude betalende gebruikers van Logic Pro heeft laten betalen voor de update naar Logic 8. Terwijl de nieuwe prijs van het hele Logic Studio pakket ongeveer €500 daalde.

 • Profielfoto
  Renzsz

  WAUW een artikel van mei 2007…

 • Profielfoto
  MacBooky

  Sjongejonge….

  Waarom vindt toch iedereen dat hij het recht heeft om alles te moeten weten… als ik morgen zeg wat ik overmorgen ga doen, hebben in de tussentijd wat jaloerse Amerikanen en Chinezen het al weer verpest…. voorsprong door geheimhouding zeg ik!

  Open standaarden, closed source … effriebodie heppie

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  POE…POE..

  Als DAT het ergste is wat ze bij PC world kunnen verzinnen dan doe apple het lang zo slecht nog niet;) Ik Kan ergere dingen verzinnen om Apple te haten (en dat als Apple verkoper en 17 jaar lang trouw schaap)

  – Ik zou een product haten omdat het altijd vast loopt.
  – De hardware vaak van bagger kwaliteit is dat je elk jaar
  WILT kunnen upgraden omdat alles ander uit elkaar pleurt.
  – Of dat je gedwongen word updates te doen die vervolgens allemaal
  extra’s installeren waar je niet om gevraag hebt.
  – virus gevoelig is en je voordat je m aan internet hangt eerst anti-virus software
  moet installeren. (die je soms van dat zelfde internet af moet halen)

  Laat dat nu net op het besturing systeem van de ander slaan maar voor Apple kan ik een even grote lijst maken.

 • Profielfoto
  ctxppc

  OMT, zet GEEN oude artikelen als NIEUWsartikel! alle punten zijn verouderd! :angry:
  Ik geef aan iedereen in de reacties tot nu toe gelijk die positief over apple spreekt!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Dat Apple Europa niet serieus neemt. We lopen altijd achter alles aan en er zijn nooit Apple reclames op TV of advertenties. Daardoor lopen ze een enorme kans mis om veel meer te verkopen en het is ook ten nadele van ons, Apple klanten.

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  @ ctxppc
  Alle punten zijn opgelost? Geen enkel punt is opgelost, ze gelden nog steeds. Hoogstens het game argument.

 • Profielfoto
  The JM

  Kasuja, ik ben wel benieuwd naar je rijtje voor Apple;)

 • Profielfoto
  R-Flow

  Apple producten van de laatste tijd lijken kwalitatief steeds slechter te worden. Mijn ervaringen, en trouwens ook die van anderen op dit forum, met de huidige generatie iMacs zijn ronduit dramatisch te noemen. Om over de service van Apple zelf bij problemen maar niet te spreken.

  De software is geweldig, maar de Mac zelf laat steeds meer te wensen over naar mijn mening.

 • Profielfoto
  Lifelogger

  Het geen ik haat aan Apple, zijn de prijzen van de hardware!

 • Profielfoto
  iJeroen

  Maar 10 redenen? Krijgen we ook een lijstje van Microsoft?

 • Profielfoto
  Shyos

  Toch echt triest zoals sommigen al aangeven: HET IS OUD NIEUWS

  wat is eigenlijk de reden dat dit nu nog geplaatst wordt? De datum van het artikel gemist of vulmateriaal…?

  :(

 • Profielfoto
  Hanky Dussen

  Hm…al 1,5 jaar oud die artikelen. Ik vond het al zo gedateerd overkomen….

 • Profielfoto
  Rnowed

  @ iJeroen:
  Zijn ze na dit artikel gelijk mee begonnen maar ’t is nog niet af.

 • Profielfoto
  Marius1976

  Oud nieuws of niet… ik “haat” maar twee dingen aan apple.

  1) Hun steeds slechter worden kwaliteit hardware. Ook al wordt het goedkoper, vind ik nog steeds de prijs <> kwaliteit verhouding uiterst dubieus.

  2) Hun garantie policy. Apple Care zou gewoon hun ‘standaard’ garantie moeten zijn, en dus niet iets wat je er bij moet kopen.

  Verder is het geweldig.
  Marius

 • Profielfoto
  Anoniem

  Oud nieuws of niet, nog steeds voor het merendeel actueel (alleen punt 9 ervaar ik niet echt als nadeel).

  Het is dat ik OS X nog steeds verreweg het fijnste OS vind; als ik het op een normale manier op een Vaio zou kunnen draaien deed ik het morgen – de prijsverschillen beginnen nu echt genant te worden, zeker omdat de machines kwalitatief niet eens zo heel veel beter zijn.

 • Profielfoto
  Thomash

  Aan de mensen die apple veel en veel beter vinden dan windows en dat dan tegen iedere windows gebruiker gaat vertellen.

 • Profielfoto
  Whymme

  Altijd interessant om nieuws te horen van anderhalf jaar oud. Misschien kunnen we morgen iets lezen over de watersnoodramp van ’53. Of een artikel over wifi-bereik voor diegenen die per trekschuit forenzen.

 • Profielfoto
  BetaDevil

  Wel heel erg oude artikelen hoor ???

 • Profielfoto
  Oppie

  ‘Nieuws ‘ kan per definitie niet oud zijn… contradictie in terminus!

  Maar Lucas en zijn Raggers vinden het wel leuk hun lezerspubliek een beetje te stangen; jammer alleen dat ze zo dom zijn hetzelfde artikel daarvoor twee keer te gebruiken…:p

 • Profielfoto
  Noxa

  They do have a point on the game thingy. Ik ben onlangs geswitched en ik haat er maar 1 ding aan. En dat is dat ik het niet veel eerder gedaan heb.

 • Profielfoto
  chatsmit

  AAN DIE GASTEN DIE APPLE ALS IETS GODDELIJKS ZIEN I.P.V. EEN GODDAMMED MACHINE.

 • Profielfoto
  Powerrrr....

  Ja, ik heb er ook eentje !

  1.) – Omdat Apple de support (intel x86) voor de iSub heeft laten vallen.

  Het is een prachtig product, maar helaas werkt het niet meer op mijn intel iMac why ? Ik kan mij nog herinneren dat ome Steve zei dat OSX intel compatible zou blijven met OSX ppc of dat via Xcode drivers waren te porten. Tja iedereen roept wel eens wat he’. Over pipeline (cpu) hoor je ook niemand meer (het zwakke punt van intel).

 • Profielfoto
  Thomash

  chatsmit je haalt de woorden uit mijn mond!

 • Profielfoto
  Oppie

  @Chatsmit: wat “aan die gasten”?? Je zin is nog niet afgetiept op je GODDAMMED machine…
  (Je bedoeld GODDAMNED, neem ik aan.)

 • Profielfoto
  Kenneth B. Done

  Als je dan 10 redenen bedenkt om Apple te haten, bedenk dan 10 actuele redenen, want dit is slappe ouwe hap:

  1. Joh.
  2. Ach man.
  3. Triviaal
  4. Echt?
  5. Zou kunnen.
  6. Fossiel feitje
  7. Huh
  8. Koop een Xbox ofzo
  9. Oh ja joh
  10. Hoera voor Windows media

  De enige werkelijk reden om Apple te haten vanuit een Windows-standpunt is dat het zo verrekte goed gaat met de Mac en alles wat ermee te maken heeft. Behoorlijk irritant!

 • Profielfoto
  Marius1976

  @Kenneth B. Done

  Nou … de ‘enige werkelijke reden….. vanuit een windows standpunt’ … dan zie je toch wel eea over het hoofd.

  Bij windows kan je tenminste (officieel) kiezen op welke hardware je je OS wilt installeren. De hardware van Apple gaat zienderogen achteruit / is zienderogen achteruit gegaan, en met die tendens is bij mij de behoefte gegroeid om andere hardware te kiezen dan die van apple. Dus vanuit een windows standpunt is dat een goede reden om apple te haten.

  Verder is ook vanuit een windows standpunt (voortvloeiend uit het vorige punt) dat zelfs op hardware van de meest dubieuze afkomst hier (vrijwel) altijd al meer dan die sullige 1 jaar garantie op zit.

  Nee… als apple nou eens goede sier wil maken dan zorgen ze er voor dat die 2 punten snel weer verbeteren. Maar kennelijk is het voor hen ‘winstgevender’ om de huidige werkwijze te blijven volgen, dus ik hoop maar nergens op.

 • Profielfoto
  rvanheukelum

  Artikel : May 7, 2007 12:00 pm
  … sjee, is het alweer komkommertijd?