Zoekt Apple een andere hobby, of toch niet?

Door: Statenweg - 34 reacties

Hierbij het zoveelste gerucht in een reeks over Apple’s mogelijk aanstaande producttransitie. De Amerikaanse weblog TUAW meent namelijk aanwijzingen te hebben dat de Apple TV vervangen gaat worden.

Resellers zouden zijn opgedragen alle aanwezige Apple TV’s inclusief advertentiemateriaal uit de winkels te verwijderen vóór dinsdag 30 september 17.00 uur. Volgens de bron houdt Apple op die dag een webcast “kick off”. Dat de dinsdag traditioneel de dag van de updates is voor Apple en dat aankomende dinsdag eveneens het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar wordt afgesloten zijn voor TUAW genoeg aanwijzingen om het gerucht serieus te nemen. Er wordt al enige tijd gespeculeerd over een ‘nieuwe’ Apple TV die een combinatie zal zijn van de bestaande Apple TV en Mac Mini.

Inmiddels hebben andere bronnen tegenover TUAW verklaard dat het gerucht dat de Apple TV wordt teruggeroepen niet klopt en dat de oproep om het advertentiemateriaal te verwijderen er slechts op duidt dat Apple dit materiaal gaat vervangen. Al met al is dit dus waarschijnlijk het grootste non-nieuws van de maand.

Steve Jobs noemde eerder de Apple TV een ‘hobby’, omdat het apparaat om via je televisiescherm muziek, podcasts, films, foto’s en tv-shows te beluisteren of te bekijken nog steeds niet volledig van de grond gekomen is.

Reacties

34 reacties
 • Profielfoto
  kobekes

  nu de iPod Touch officieel gelanceerd is als ‘gameboy’ (i.p.v. in eerste plaats een muziekspeler) begeeft Apple zich inderdaad voor het eerst op ander ijs… Misschien wordt de Apple TV omgebouwd naar een spelconsole/internet-op-TV-toestel?
  Een mooie uitbreiding voor de App-store…

 • Profielfoto
  Trizan

  Ze moeten de Apple TV een grote update geven en de ‘film huur’ service in Nederland aanbieden. Dan ben ik blij. Vooral met het laatste.:)

 • Profielfoto
  christiaan1985

  Laat ze eerst die stomme iTunes 8 updaten zodat ik weer naar m’n airport kan stromen, verdorie!

 • Profielfoto
  jeroenth

  dus dit wordt een heel complete mediaplayer zoals windows volgens mij ook heeft?

 • Profielfoto
  ecnerual

  Ze zullen er vast wel een kabeltje bijsteken, zodat je je iPod Touch of iPhone beeld via de Apple TV op je eigen TV kan zien. Zo kun je je eigen games op groot scherm laten zien en heb je dus het idee van een spelconsole.

 • Profielfoto
  Afroman

  Een DVD/Blu-ray speler + Televisie + Huidige functies van de Apple TV

  Dat zou wel wreed zijn.

 • Profielfoto
  swalaza

  de grote oneindige concurrentiestrijd in de woonkamer:)
  spelconsole, pfuhh klinkt als muziek in de oren, maar apple heeft zichzelf nog niet echt bewezen als place2be for games.

  het feit dat EA 1 en ander aankondigde voor een paar games veranderd niet veel. ik denk dat er meer aan gedaan moet worden door apple om de groeiende game markt te verassen:P

  filmverhuur/koop is een lastig verhaal voor apple verwacht ik, maar zou toch snel moeten komen inderdaad.

  een record functie voor tv beelden + een grotere harddisk (met de mogelijkheid om de usb poort te gebruiken ter uitbreiding) lijkt mij een aangename toevoeging voor de AppleTV, dan heb je er nog net effe wat meer aan. Dan zou je misschien zelfs de speler en de recorder kunnen vervangen met een AppleTV 3.0;)

 • Profielfoto
  swalaza

  @ mr.x turbo

  met TV er bij in, haha, ach ja waarom ook niet..
  dat zou het misschien toch wel moeten worden, kijk maar naar de iMac, geniaal gewoon.

  + het voordeel van een optische drive is toch wel dat je veel meer video-opnamen kunt bewaren:D

 • Profielfoto
  Bergbewoner

  Ik zou het geweldig vinden.

  Ik wacht enorm op een volledige integratie van tv en computer. Hoe gaaf zou het zijn als het eindelijk mogelijk is om echt goed (maar dan ook echt goed) gebruik te kunnen maken van internet op je tv!

  Al die mogelijkheden, voor het eerst de echte integratie van schermen (ipv apparaten). Apple TV was het voorproefje, hopelijk nu een echt multimediacenter met mogelijkheden op alle gebieden.

  Waren Philips en Yahoo ook niet me zoiets bezig? Widgets etc. op de tv? Waarom zou Apple daar niet als eerste daadwerkelijk mee komen?

  Update:
  Jazeker, waarom kan Apple op dit gebied niet wat doen?
  http://www.youtube.com/watch?v=YssuBHqDts8

 • Profielfoto
  Bumba86

  Hopelijk wordt het toestel niet vervangen, heb het net aagekocht … volgens mij heeft het met Steve zijn belofte van tijdens de Macworld te maken … Movie Rentals all over the world before the end of 2008 …:D

 • Profielfoto
  bestbier

  Misschien een firmware update voor de Apple TV, zodat er spellen op gespeeld kunnen worden??? :D

 • Profielfoto
  error

  Ik ga pas aan de Apple tv als er ook een tv-tuner in komt te zitten (en je er dus tv mee kunt opnemen).

  Overigens: in mijn sociale netwerk ken ik niemand die een Apple tv heeft gekocht.

  Dit heeft vast ook te maken met het minimale aanbod (lees: helemaal niets) van bewegende beelden in de nederlandse iTunes Store. Zolang daar geen verandering in komt wordt het in nederlend helemaal niets met de Apple tv.

 • Profielfoto
  yvio

  @christiaan1985,
  moet je in je firiwall itunes erbij zetten, dan kan je weer streamen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  nou….. misschien kan er meteen een broodrooster bij in

 • Profielfoto
  Afroman

  Ja, met TV bedoelde ik eigenlijk TV-tuner…:P

 • Profielfoto
  JdW

  De nieuwe ‘brick’ wordt de nieuwe afstandsbediening (multifunctioneel en met touch bediening) voor de Apple TV en alle andere Mac’s. Top that!:)

 • Profielfoto
  mulderd

  Het enige wat ik erbij zou willen hebben is dat ik mijn NASje kan gebruiken icm met de AppleTV, dan ben ik tevreden. DVB tuner zou leuk zijn.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Apple TV.. Iets zegt me dat op de tekentafel een heel ander idee heeft gelegen dan het product dat we nu kennen. Ik kan me niet voorstellen dat Apple gelukkig is met zo’n beperkt systeem in een tijd die uitpuilt van de multimedia mogelijkheden. Het verhaal van de online videotheek is natuurlijk wel een mooi verhaal, mits het wereldwijd toepasbaar is. Nu lijkt het meer op een proefballon in de Amerikaanse markt waar de maatschappijen graag geloven in iets dat aansluit op het succes van de Itunes store. Ze zijn alleen te laf om verder te kijken dan hun eigen tuintje. Grootste deel van de filmindustrie heeft toch echt het laatste woord wanneer het gaat om rechten en mogelijkheden rondom het verspreiden van films en het vrijgeven van rechten. Ondertiteling en nasynchronisatie ligt al klaar bij de bioscoop introductie van een film dus dat is geen probleem aangezien alles digitaal is tegenwoordig. De opname functie vanuit je tv tuner is een gemiste kans natuurlijk. Iets dat de meest lullige merken zelfs goed op de rit hebben. Apple TV is nu voor iedereen buiten Amerika een dure/luxe variant van frontrow op je HD tv.

 • Profielfoto
  SvS

  Ja, Apple TV vonden we echt te beperkt, we hebben niet lang hoeven te nadenken om het niet te nemen, zolang er geen HD in zit; m.a.w. ik wil eentje met hard disk recorder en ook waar je mee kan internetten, evt. gamen en mailen. Zo te zien willen er meer mensen dat wel. Zo moeilijk hoeft dat toch niet te zijn? Wat aansluitingen toevoegen, software en hardware op elkaar afstemmen en voilà?

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  het is maar een ipod voor aan je TV

  waarom wil je TV op kunnen nemen als je al een DVD/HDD of VHS recoder hebt staan.

  De enige reden die ik me kan bedenken dat het weer wat opgeruimder is naast of onder je TV. Maar het lijkt me sterk dat apple snel al die dingen toe voegen gaat.
  Kijk hoe traag de ipod zich heeft ontwikkeld in al die jaren.

 • Profielfoto
  oldsmelly

  als ze nou eens wat meer media gaan ondersteunen zoals wmv-hd en mkv bestanden dan wordt het pas interessant :sealed:

  Maar ome smelly begrijpt dat dat niet snel zal gebeuren:p

 • Profielfoto
  Justus

  films huren, graag ook wat minder Holywood films, daar wordt ik zo gestoord van, Apple gat altijd in zee met de grote reuzen

 • Profielfoto
  Joid

  Televisie opnemen is de meest zinloze functie die een AppleTV kan hebben. TV in zijn huidige vorm heeft zijn langste tijd gehad. Je neemt toch geen uitzendingen meer op wanneer je zelf straks kan gaan bepalen wanneer je iets wilt bekijken.
  Zie nu al alle TV shows van de Amerikaanse zenders. Alle ‘live’ en nieuwsuitzendingen zullen wel meer als een soort vodcast ter beschikking komen.

  Die gedachte dat je iPhone (draadloos natuurlijk) als controller kan gebruiken voor de games op je AppleTV, die je in de AppStore hebt gekocht, is absoluut de bom.
  En het is via WiFi-N waarschijnlijk ook nog goed te doen.

  AppleTV for Wii Killer!

 • Profielfoto
  SvS

  @kasuja; er zijn nog altijd veel mensen die geen HDD recorder hebben, plus ondergetekende. En ja, zolang die mogelijkheid niet bestaat, zie ik geen reden om Apple TV te nemen (ik kan geen programma’s volgen zonder ondertiteling, laat staan films) en iTunes kan ik ook wel afspelen vanuit iPod, aangesloten ergens op. Bovendien wil ik niet dokken voor een serie of oudere film die we ook op TV kunnen zien (en kunnen vastleggen) Dus helemaal zinloos vind ik dat niet, hoor.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  @ Joid – Nee gamen is niet zinloos? Denk je nou echt dat ik daar op zit te wachten? Dan koop ik wel een wii. TV opname functie lijkt me wel tien keer logischer… En tegen de tijd dat ALLE programma’s op tv uit een database komen en via een systeem te bekijken zijn heb ik een baard van drie meter. Doe mij maar een apparaat minder en lekker die opname functie inbouwen.

 • Profielfoto
  J-P-H

  Apple TV + Mini + Airport = Apple Airvideostreamrecorderthing :sealed:

 • Profielfoto
  Pjotr NL

  ik denk dat “Apple’s mogelijk aanstaande producttransitie” gewoon is dat het scrollballetje van de Mighty Mouse wordt vervangen door een klein trackpadje. Dat zou erg cool zijn en een hoop ellende met ophopend vuil voorkomen.

 • Profielfoto
  NTG

  -de afmetingen van de AppleTV moeten in iedergeval het zelfde worden als de Mac Mini.
  -je moet ook zoals ecnerual al zij, je iPod in kunnen steken, zodat je alles met je iPod kan doen, maar dan op groot scherm.
  -er moet een TVtuner in.
  -er moet een CD/DVD/HDDVD/Bluray speler in komen.
  – je moet er TV programma’s mee kunnen Opnemen
  – je moet die opnames en alle andere media data rechtstreeks kunnen branden

 • Profielfoto
  ctxppc

  ik weet niet of iemand nog herinnert naar een artikel [jeetje, de search van OMT werkt niet!, ik kan dus geen artikel-URL geven] waar stond dat in de localized resources (meer precies: iTunes.app/Content/Recources/xxTaalxx.localized/???.strings) tekst had gevonden van apple tv en spelletjes. mooi artikel met veel reacties over hoe die spelletjes te besturen met een apple remote… ???

  maar ik zou nog veel extra’s willen:
  • ipod/iphone dock om streamen en syncen!
  • iphone’s ipod-app streaming via WiFi (iphone’s/ipodt’s ipod remote)
  • itunes remote
  • CD/DVD/Bluray brander
  • DVB-TV en ondersteuning voor het Westers digitaal tv-protocol
  • iphone’s remote app moet niet alleen muziek beheren maar ALLES (incl. mijn wensen)! (Apple Remote App 2.0!)
  • het is niet slecht om alle ideëen van anderen ook over te nemen! :D

  Ik vraag me af wat er in 15 dagen getoond zal worden in de “Macbook event”! ??? :p

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Je kan als consument veel beter een standaard Mac Mini kopen en die aan je TV hooken. Das wel wat duurder maar dan kan je wel zo’n beetje alles wat hierboven genoemd is al:P. Als je een HD film download kan je ut kijken, je kan DVD’s afspelen, je hebt Front Row, je kan al je iPod zooi bekijken, je kan TV tunen (met dat EyeTV). Wat wil je nog meer;)? En dat voor 500 euro:P? Het zou kunnen dat Apple de prijs van de Mac Mini verlaagd en dat er bijvoorbeeld makkelijkere mogelijkheden zijn om je Mac Mini aan je TV te hooken (zodat het zowel een simpele desktop kan zijn als een multimediacenter). Een Mac TV ofzo;):P

 • Profielfoto
  ferryvi

  non-news… waarom dan posten?

 • Profielfoto
  iJeroen

  – TV Tuner
  – Grotere HardDisk met opnamefunctie
  – CD/DVD/HDDVD/Blu-ray disc speler/brander
  – Een speciale Gamestore waarmee je op je AppleTV games kan kopen/spelen met de nieuwe bewegingssenzor à la Wii, maar dan gedetailleerder
  – Ingebouwde radio
  – iPod syncen/afspelen
  – Internet op je HDTV
  – Widgets onder het TV kijken door..
  – Social Networking, speciaal gemaakt voor de Apple TV (Hyves, Facebook etc.)
  – Weer-widget
  – RSS-reader

  Liet me een beetje gaan.. ;)

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  eigenlijk willen jullie een gepimpte macmini met blueray

 • Profielfoto
  ctxppc

  my wish list in ’t kort:
  apple tv = mac mini professional (blue-ray,…) + tv tuner + apple tv
  apple remote = iphone nano-achtig
  :D

  Apple, steel eens van sommige PC’s: tv-tuner,… :p Zij stelen ook! :angry: