Zoekt Apple een andere hobby, of toch niet?

Hierbij het zoveelste gerucht in een reeks over Apple’s mogelijk aanstaande producttransitie. De Amerikaanse weblog TUAW meent namelijk aanwijzingen te hebben dat de Apple TV vervangen gaat worden.

Resellers zouden zijn opgedragen alle aanwezige Apple TV’s inclusief advertentiemateriaal uit de winkels te verwijderen vóór dinsdag 30 september 17.00 uur. Volgens de bron houdt Apple op die dag een webcast “kick off”. Dat de dinsdag traditioneel de dag van de updates is voor Apple en dat aankomende dinsdag eveneens het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar wordt afgesloten zijn voor TUAW genoeg aanwijzingen om het gerucht serieus te nemen. Er wordt al enige tijd gespeculeerd over een ‘nieuwe’ Apple TV die een combinatie zal zijn van de bestaande Apple TV en Mac Mini.

Inmiddels hebben andere bronnen tegenover TUAW verklaard dat het gerucht dat de Apple TV wordt teruggeroepen niet klopt en dat de oproep om het advertentiemateriaal te verwijderen er slechts op duidt dat Apple dit materiaal gaat vervangen. Al met al is dit dus waarschijnlijk het grootste non-nieuws van de maand.

Steve Jobs noemde eerder de Apple TV een ‘hobby’, omdat het apparaat om via je televisiescherm muziek, podcasts, films, foto’s en tv-shows te beluisteren of te bekijken nog steeds niet volledig van de grond gekomen is.

Reageer op artikel:
Zoekt Apple een andere hobby, of toch niet?
Sluiten